Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Проф. д-р Михайлов: Народът е в Стрес. Трябва да му се обясни, че COVID-19 НЕ Е ОПАСНА ИНФЕКЦИЯ!

„Имам възможността да видя на терен колко е стресиран народът ни. Половината от пациентите в свищовската болница са хора без никакви симптоми или с много леки грипоподобни такива и изобщо нямат нужда от болнично лечение. Но въпреки това настояват да ги приемем в болницата. Искам да уверя хората, че COVID-19 не е особено опасна инфекция. Смъртността от нея е от 3 до 5 пъти по-ниска от тази при сезонния грип, а именно – само 3 на 1000. Това вече е официално и може да се прочете на сайта на СЗО. Те се позовават на стотици изследвания на водещи инфекциозни и епидемиологични лаборатории в цял свят. Затова ще призова българските оратори и апологети, които продължават неспирно да пропагандират колко опасен и смъртоносен е коронавируса, да замълчат. Инфекцията от COVID-19 се лекува по абсолютно същия начин, кактоа всички останали респираторни инфекции“. Това заяви пред БНР лекарят проф. Георги Михайлов, депутат от БСП, който лекува пациенти с Covid в болницата в Свищов. Според него е наложително държавата да предприеме разяснителна кампания, да успокои населението, като същевременно озапти медиите изконното им желание да преекспонират проблемите с цел сензация.

ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ

Трябва да има кампания, която да достигне до умовете на всеки български гражданин. Да се разясни, че това не е особено опасна инфекция, че половината от пациентите, които в момента са в болница, са напълно здрави, но психирани от медиите. А голяма част от останалите са с толкова леки грипоподобни симптоми, че спокойно могат да се лекуват в домашни условия. Също така трябва да им се обясни, че не трябва да се самолекуват, както се случва, че не трябва да приемат превантивно кортикостероиди и с хепарин“, подчерта проф. Михайлов.

Състоянието на болницата в Свищов е като след Апокалипсис. Но не заради ковид-инфекцията. 80 % от персонала (лекари и сестри)  е в предпенсионна възраст, материалната база е стара и не достига. Няма уреди за дихателна реанимация. Но основния проблеми е с персонала – хора в пенсионна възраст. Голяма част от лекарите и сестрита са с хронични заболявания и се тревожат, че са в рисковата група. В момента в свищовската болница освен Covid-отделението работи единствено това за хемодиализа. Връщаме хора с релно тежки заболявания като диабет, сърдечно-съдови и прочие, за да настаняваме хора с хипохондрия. Така описа ситуацията в Свищов проф. д-р Георги Михайлов.

В момента в лечебното заведение има настанени около 40 души, половината от които изобщо не се нуждаят от болнично лечение. Ситуацията е динамична. Много хора изразяват готовност да се присъединят към екипа, разказа депутатът лекар. Той обаче е на мнение, че „с доброволчески акции няма да се решат проблемите в здравната ни система.

Той цитира статистики от САЩ, според които основните причини за смъртност си остават масовите заболявания – инфаркти, деабет, белодробни и пр., които нямат общо с коронавируса.

Аз недоумявам защо никой никъде по света още не е направил социологическо тестване на населението, за да стане ясно какъв процент от популацията е заразена. Това е най-важната информация, която ти е необходима когато се бориш с някаква епидемия. Иначе няма как реално да разбереш увеличава ли се или намалява броя на заразените на територията. Как щаба НОЩ изобщо разбира дали мерките му дават резултат. Всеки ден Щабът ни съобщава някакви числа, които сами по себе си не значат абсолютно нищо. Какво, например, значи да обявиш че си направил 12 хил. теста и 2 хиляди от тях са положителни. На какъв принцип си подбрал хората- от конид-отделенията ли си подбирал тестваните, измежду хора с оплаквания ли или на случаен социологически принцип. И ако е последното, защо тогава не обявиш процент заразени от цялото българско население. Попитах това хората от Щаба и те ми отговориха нещо, което е извън всякакъв професионализъм. Заявиха ми, че от това социологическо тестване нямало никакъв смисъл, защото давало само моментната снимка на ситуацията. Тия 12 хил. теста, които правят всеки ден, са напълно достатъчни за социологическо тестване, но те не го правят и аз питам – защо!?, завърши проф. д-р Михайлов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Проф. д-р Михайлов: Народът е в Стрес. Трябва да му се обясни, че COVID-19 НЕ Е ОПАСНА ИНФЕКЦИЯ!

 1. кокича Отговор

  19.11.2020 в 20:52

  100 % съм съгласен с Професор Михайлов. Намираме се в психо-епидемия и това трябва да спре, защото вече дава и ще продължава да дава опустошителни поражения върху населението. За съжаление не е възможно. Операция Ковид 19 не се ръководи от София и нищо, или почти нищо, не зависи от властта в БГ. Спуснати са им заповеди от : – СЗО , Вашингтон (амбасадата) и Брюксел. Всеки опит за отклонение ще бъде санкциониран незабавно и те ще паднат от власт, най-малкото… Психо-епидемията не е импровизация. Тя е разработена и подготвена от години от ВОЕННИ ПСИХОЛОЗИ в САЩ. Операцията се координира от няколко служби, вкл. отдел в Пентагона. Стратегията е научно и приложно изследвана по трудовете на Албърт Байдърман върху поведението на военопленници… Всеки българин трябва да осъзнае, че е жертва на военна атака от тъмна вражеска сила с огромен ресурс. Защитата от тази атака е работа на самите българи , а не на властта в София, която е подчинена на врага. Хората трябва да запазват трезв разум. Да се абстрахират от медиите (основен канал за атаката) , да гледат с очите си реалността , да се опитват да излезнат от „виртуалната реалност“ в която ги натикват… Да разсъждават със собствения си разум. Които не могат ? Обречени са…

  • Мимоходом Отговор

   19.11.2020 в 23:15

   Напълно подкрепям мнението Ви. Може ли да споделя?

  • кокича Отговор

   20.11.2020 в 0:19

   Разбира се. До колкото повече хора достигне – толкова по-добре

   • Мимоходом

    20.11.2020 в 9:19

    Благодаря!

 2. Лилия Маринова Отговор

  20.11.2020 в 0:23

  Браво, г-н професоре! Вие сте един истински и честен човек. Господ здраве да ви дава. Но няма ли сега да си навлечете неприятности с това мнение. Защото с тези ваши думи вие нарушавате закона на властта за епидемиологичната ситуация. Герб е мафия. Проклети да са.

 3. Хм Отговор

  20.11.2020 в 8:27

  А нима професора още не е разбрал, че целта на ковид истерията е именно да се нагнетява страх и да се поддържа населението в стресово състояние.

 4. Спасимир Спасов Отговор

  20.11.2020 в 8:58

  Хора,не вярвайте на тази фалшива пандемия.Хора умират всеки ден от най-различни заболявания и вече в 90% от случаите ги преписват на КОВИДА за да плашат хората колко е опасен този щам.Но си задайте въпроса:Как така още нито един управляващ не е умрял от този КОВИД?Страхът и уплахата да не се заразим с този вирус отприщва други болести и може да си докараме огромни беди,както на нас,а така също и на близките си!
  Спазвайте хигиенните норми и бъдете разумни.
  Ние ще победим и то много скоро!
  Да живее БЪЛГАРИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *