Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Протестите все пак ЩЕ СВАЛЯТ БОРИСОВ! Ето защо:

От мафиотската евро-групировка ЕНП, която ни натресе Борисов и ГЕРБ чрез партията на Меркел ХДС, нямаше защо да очакваме нещо различно. Колелото на революцията се върти и мачка онези с нечистите съвести. Това е неизбежно, но се случва бавно. Затова да се въоръжим с търпение и умение. Историята е показала, че Великите колониални сили в Европа на молби, просби и прошения не вярват. А ние все на такъв набор от средства разчитаме. Докато Европа вярва на свършени факти. А ние такива сме показали, че умеем да създаваме. Като Шести септември, когато правим Съединението без външна подкрепа и поставяме Великите сили пред свършен факт. Европа също се влияе от последователната и умна наша пропаганда на неин терен – нещо, което все още не владеем. Да, властелинът на Европа – шайката ЕНП все не увира. Логично. Няма да уври. Защото нашата революция от 2020 г., освен че е народна, морална и цивилизационна, е и класова. И последното ще става все по-явно всеки ден.

Ние, протестиращите по площадите (леви, радикално леви, национал-възрожденци, градско-десни, че даже и соросоиди) сме класата на 99-те процента.

ЕНП и контролираният от нея ЕС са класата на единия процент. ЕС е клуб на глобалната финансова олигархия, която роди – и досега не ще да отбие – нашата локална мутро-олигархия. И тази класова борба между 99-те % унизени и оскърбени и 1 % олигархия и слуги- тази борба е жестока. В САЩ я наричат „класова война“.

„Вебер“ значи тъкач. Имунната реакция на прогресивна България срещу корумпирания десен еврочиновник от ЕНП Манфред Вебер напомня „Силезийските тъкачи“ на Хайне: „Европо, ние тъчем ти саван. Проклятие тройно тъче всеки стан.“

Това не е евроскептицизъм, а осъзнаване на факта, че в спокойната и консервативна някога Европа днес се вихри класова борба – и на изток, и на запад. У нас за първи път може би след 1960-те години се излюпва ново класово съзнание. Социалните медии във вторник му бяха истински инкубатор. В цяла Европа класовото съзнание е рядкост, то по-често заема формата на съда на националистическия популизъм. У нас имаме шанс да се случи и това не е неизбежно.

Чуват се гласове, че протестите отслабвали. Иде есен, настъпва умора, режимът се инати. Но няма място за униние. Две трети от българите официално подкрепят протестите. 12,8% подкрепят кабинета, а 7,6% одобряват парламента. Чувал съм от опитни социолози и изследователи на общественото мнение, че когато подкрепата към едно правителство падне под 10%, то неотвратимо си заминава.

Времето работи за нас. Режимът на Борисов е в безиходица и върши все повече глупости. За първи път след 1989 г. времето е наше. Чие бе реално времето в 1990 г.? На ренегатите, алчните, безскрупулно-предприемчивите. Е, това време свърши. Те си взеха своето, налапаха го, а някои дори не можаха да го преглътнат.

Само най-дебелите сини глави като г-н Васко Кръпката още се плашат от „Комунистите“ (наред с „Ченгетата“, това е един от фантомите, на нещастното дясно въображение, за които пишат Андрей Райчев и Кънчо Стойчев). Тези болно-десни глави Борисов все още ги варди от собствените им призраци. Филип Димитров – него Баце го варди от явочниците. Росен Плевнелиев – него Баце го варди от кадровите комсомолски апаратчици, назначени от БКП за търговци на роби в Германия. Стефан Цанев, Александър Йорданов – тях Борисов ги варди от рапсодиите на БКП и на комунизма, за който не бива да се пише скучно. Можеш да пишеш откровени глупости и лъжи, но не и скучнотии – такова е вероюто на последните двама. Всъщност, участието на герберския почетен гражданин Васко Кръпката на концерта на протестиращите на Орлов мост онзи ден, е най-сигурният знак, че леката кавалерия плъхове трополи по палубата. Те ще се спасят, но тежката… тя ще потъне и ще се удави на борда потъващата гемия ГЕРБ.

В отвореното писмо от миналата седмица на 423-ма интелектуалци с настояване за оставките на Борисов, Гешев, Караянчева и Кошлуков никъде не се спомена за призраците на комунизма. Това е знаменателно и оптимистично, като се има предвид, че интелигенцията у нас отдавна е прихваната от НПО и подчинена и спонсорирана от САЩ! Призраците на комунизма, на картата с черепите, Лукановата и Виденовата зима и крилатите с дъх на еснафско-бюргерска селяния фрази на злата вещица Тачър срещу „лошия социализъм“ реално бяха идеологията на седесарския грабеж на България, бяха оръжия за масово оглупяване и опиум за българския народ докато го ограбват. Тези призраци горчиво разединиха народа ни през 1990, 1997 и 2013 г. Те върнаха на власт Борисов през 2014 г. Но все повече хора разбират, че антикомунистическата реторика през 2020 г. е оправдание за тоталния провал на капитализма. На умствено дееспособната част от предимно синята ни, а отскоро соросоидна интелигенция е ясно, че мутрорежимът на Борисов е минало. И че те не са част от него.

Да, къде по-яко щеше да е писмото на интелигентите да беше пратено още на 11 юли, след първата кръв, опръскала колоните на МС. Или още по-назад във времето, смея да си го представя дори веднага след записите за Мишо Бирата. Но по-добре късно, отколкото никога!

Опровергана бе тезата, че интелигенцията не одобрявала протестите. Или че била купена от мутрорежима на ГЕРБ. И че осъждала президента. Не одобряват протестите само най-глупавите и подлите представители на интелигенцията. И тези малцина, герберите в паниката си, ги осветиха и те се преброиха като за вечерна проверка на позора. За тях ще последва бойкот на книги, музикални, театрални и други представления и кинопрожекции с тяхно участие…

И, разбира се, до тях са и щатните дипломирани лакеи на режима. Сред последните по право се подредиха колегите от американските политически НПО, спиращи с вредните си фалшификати вече 30 години възникването на гражданско общество у нас. И техният Видовден се задава. Квитанцията им ще бъде отрязана.

Същото става и вляво. Категоричната победа на Нинова на избора на председател и конгреса освети всички агентури на ГЕРБ в БСП. Най-хитрите като Гергов и Добрев пак се снишиха, но повечето се подредиха унило за вечерната проверка на позора. Много от тях от години бяха розовата фракция на ГЕРБ, купена от Борисов с цел да разбие и овладее Столетницата отвътре и да му я поднесе на тепсия. Елена Йончева ме изненада донякъде с ренегатството си; но хора, които я познават лично, не са особено изненадани.

Че Станишев при посещенията си в България бил снабден от Борисов с кола и охрана от НСО, обяснява защо лидерът на ПЕС след избухването на протестите първо дойде в София да предложи на „БСП да се определяли на коя страна са“, сякаш можеше Столетницата да е на страната на ГЕРБ. Тези странни, неразбираеми за простолюдието номенклатурни евро-птици! Дойде време за последна прошка и с тях, и с гавазите и шофьорите им, и с децата на последните, и с НПО-търговците на опиум за народа отдясно.

БСП има бъдеще, а социалистическата й ориентация ще бъде конкретизирана в близко бъдеще. Предстоят големи развития вляво и в самия ЕС. Социалистическият „курс“ на Европа и България трябва да бъде възстановен, разбира се, в модерен и разбираем вид. Опитите на фашизоидното ЕНП и американските НПО-та да приравнят социализма с тоталитаризма и нацизма трябва да бъдат разсечени и погребани за следващите сто години у нас и в ЕС.

А каква нравствена мощ генерират протестите личи по лекотата, с която отлитат в небитието на народната почит тачени някога фигури от Райна Кабаиванска до Георги Пирински. Протестите – великият анихилатор на дефектирали морални авторитети. Има ли още желаещи да опитат от „народната любов“ като й се противопоставят?

Протестите – народно движение, пробвано у нас през последните 30 години много пъти без успех, за първи път сега издигнало се на висотата на „своето понятие“ – станаха могъща школа за възпитание на масите. Всекидневно все повече хора проглеждат за истината на нашия живот. Други преодоляват страха. Трети най- пресметливо се препозиционират от апологети на мафията ГЕРБ в нейни критици. Започва верижна реакция!

Протестите всекидневно сипят жива жарава във врата на герберите. И те се въртят панически и продължават да вършат все повече непоправими глупости! Като хвърлените от Борисов през прозореца на джипката над 3 милиарда лева за последните два месеца без актуализация на бюджета, като изтеглените от него външни заеми на стойност 6 млрд. лв. без одобрението на парламента. Или като конституционната комисия на Борисов, която сигурно ще бъде бойкотирана от всички държащи на честта си юристи извън ГЕРБ, и то по призива на Нинова за бойкот. Цели професионални съсловия като съдиите се изправят срещу мутрорежима.

Очаква се най-сетне и синдикатите да проявят чувство за самосъхранение, да се разделят с шефовете си, които са се клели пред Борисов и въртят орташки бизнес с ГЕРБ. БСП, начело с Нинова, им даде пример. Било е време, когато левите лидери и у нас са се раждали в профсъюзните битки. В ръцете на синдикатите е общата стачка. Световната и българската икономика вървят в такава посока, че скоро ще имат колкото си щат икономически искания.

Честните, патриотични предприемачи, страдащи всеки ден от герберския произвол и репресии, също са от 99-те процента. Революцията е и тяхна.

Едва ли някой се съмнява, че общонародният президент Радев е катализаторът на революцията – процес, започнал още през лятото на 2016 г. с номинирането му от Нинова. ГЕРБ от първия ден си знаеха, че Радев ще ги събори. Затова бяха и бесните им атаки срещу него. Атаките обаче му добавяха нови и нови привърженици. Протестите започнаха с нахлуването на Гешевите бухалки в президентството, нищо чудно и развръзката да дойде след някоя поредна тяхна анти-президентска тъпотия. Огромно е сега значението на личната преценка на Радев, как усеща нещата.

Но голяма е и заслугата на „Отровното трио“ – истински народни трибуни, въпреки някои наши забележки относно соросоидните им неолиберални залитания. Но „Триото“, освен огромната енергия, с която всекидневно ръчкат пожара на бунта в страната, а вече и в Брюксел, проявяват и голяма гражданска смелост и мъжество, издържат всекидневно на безброй гербо.ченгеджийски атаки и провокации. Без тяхната „отровна“ упоритост бунтът нямаше да е същият.

Добра дума и за колегите журналисти от малкото свободни медии, които отразяват протестите от място и поддържат истински огневи вал срещу мутрорежима в социалните медии, дето им помагат и хиляди активни потребители.

Т. нар. „партия на Слави“ и уж голямата й популярност са поредният импровизиран сценарий „Борисов 2.0“. Който ГЕРБ реализират с помощта на платените си социолози. Самият Трифонов е кръвна рожба на мафията, неин бард, човек с огромни заслуги за варваризирането на голям брой сънародници след 1990 г. Този човек е проклятие за България, досущ като Борисов. Исканията на т. нар. му референдум бяха до едно несъстоятелни и в интерес на ГЕРБ. Те бяха по-последователен герберски катехизис, отколкото нескопосаните конституционни опити сега.

ПП „Възраждане“ на Костадин Костадинов пък има възможност да привлече разочарованите привърженици на тотално компрометиралите се т. нар. „патриоти“ и отломките от „Атака“ и да се превърне в сериозна патриотична сила. Дано успеят да поемат някои модерни социалистически евроелементи по примера на италианските „Пет звезди“.

От крилата на стихийно формиращия се антимутренски Отечествен фронт утре ще се развие новата партийна структура на постмутренска България. Но то ще е утре. А сега да пеем и слушаме песента на революцията. Skandalno.net

Автор: Валентин Хаджийски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Протестите все пак ЩЕ СВАЛЯТ БОРИСОВ! Ето защо:

 1. Анонимен Отговор

  07.10.2020 в 23:08

  АМИН

  • FuckEU Отговор

   08.10.2020 в 23:46

   Тримата глупаци, който чисто и просто са едни национални предатели, лъгаха народа да се разхожда с байрака на чифутите си господари и сега се пъчат, че постигнали незнам си каква победа.
   Каква победа бре, че вече официално е признат в България турския?
   Че македонците имат малцинство?
   Че, ви наложиха джендърството?
   Че, дадоха още права на циганите?
   Че, ще ви населят родината с брадати главорези ……
   Да ви еbа в победителите малоумни. Водят народа към кланицата, а той горкия рипа от радост, че ще му теглят ножа!

 2. Анонимен Отговор

  08.10.2020 в 7:14

  НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА КРАДЕТЕ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ НЕ ИСКАМЕ ПЕДЕРАСКАТА ВИ КРАДЛИВА ДЕМОКРАЦИЯ ВИНАГИ ЩЕ НОСИМ В КРЪВТА И СЪРЦАТА НИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *