Прокурор Гешев: Кристиян Бойков ще Лежи в Затвора! Шпионирал е Бойко Борисов и Пеевски! Виж Тук:

12

Събраните до момента доказателства категорично доказват, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака срещу НАП. Това съобщиха тази сутрин в тв. ефир Зам. Главния прокурор Иван Гешев. По повод вчерашното интервю на Кристиян Бойков и шефът му по телевизията, пресцентърът на Прокуратурата днес съобщи следното:

„В хода на извършеното на 16 юли 2019 г. претърсване и изземване в офиса на дружеството „TAD GROUP“ в гр. София, разследващите органи иззеха веществени доказателства, включително и служебния компютър на Кристиян Бойков.

От анализираните данни към момента може да се заключи, че той е разполагал с базата данни на НАП преди изпращането й до медиите и разпространяването й в интернет. Към настоящия момент продължава работата по декриптирането на информацията, която се съдържа в иззетите компютърни устройства, както и по анализ на вече декриптираната такава информация от личния компютър на Бойков“.

Кристиян Бойков е извършвал различни търсения по единни граждански номера в базата данни на НАП и е заменял оригиналната дата на файловете с датата 10 ноември 1989 г., която съвпада с датата на файловете, разпространени в интернет пространството.

Установено е, че между 10 юли 2019 г. и 12 юли 2019 г. – три дни преди публикуването на базата данни на НАП в интернет, на служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения в тази база данни с единни граждански номера на няколко лица: министър – председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски.

Кристиян Бойков

Непосредствено преди това търсене е извършено търсене с единните граждански номера на други две лица, търсена е информация и за адвокатска кантора „Авиора консулт“. Резултатът от тези търсения Бойков е съхранил във файл, именуван „Търсене за Бивол“.

След тези си действия Бойков е търсил и в базата данни на НАП с единния граждански номер на Емил Радев – евродепутат. Резултатите от тези търсения са обменяни от Бойков с друго лице.

В дигитална папка на служебния компютър на Бойков е наличен файл с име „математика за домашно“, с дата на създаване 11 юли 2019 г., който файл съдържа специфичните наименования на 106 бази данни и множество техни таблици, които са идентични с частично разпространените 57 бази данни на НАП в интернет пространството. Това е индикатор, че Бойков разполага с пълната база данни, изтекла от НАП, а не само с тази, вече публикувана в интернет пространството.

Зам. Главен Прокурор Иван Гешев

В първия имейл от 15 юли 2019 г. до няколко медии лицето, представящо се за „руски хакер“, твърди, че е публикувал само една част от базата данни на НАП, както и че разполага с допълнителна база данни, която ще разпространи на по-късен етап.

В друга дигитална папка на служебния компютър на Бойков е наличен файл с име „броене за домашно“ с дата на създаване 11 юли 2019 г., който съдържа специфично именувани бази данни, идентични с тези от базата данни на НАП, множество други специфични наименования на таблиците от тези бази данни, както и броя на записите във всяка от таблиците.

Установено е, че на служебния компютър на Бойков са били въвеждани команди за промяна на датата на оригиналните файлове от базата данни на НАП с датата 10 ноември 1989 г. от манипулираните файлове, изтекли в интернет пространството. При декриптирането е установено и наличие на файлове с бази данни на клиенти на частни търговски дружества.

На 16 юли 2019г., в 11.50 часа на електронните пощи на БТВ (news@btv.bg), НОВА (novinite@ntv.bg и в. „Капитал“ (editors@capital.bg) e получено съобщение от “анонимния руски хакер” чрез e-mail “minfin@mail2tor.com”. За разследването на този етап няма съмнение, че Кристиян Бойков е автор и разпространител на писмото до медиите, чийто автор се представя за “анонимен руски хакер”.

Продължава работата по декриптирането на иззетите служебни и лични компютри на Кристиян Бойков. Предстоят действия по разследването, свързани и с възможно ангажиране към наказателна отговорност и на други лица“.

В интервю за БНТ днес заместник главният прокурор Иван Гешев коментира, че основната версия на разследването по атаката срещу НАП е киберрекет: „Накратко, отначало разследването започна в насока – лицето, за което знаете. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие и маша. Разследването и основната версия, по която се работи, е че фирмата, в която той работи, се занимава с нещо като киберрекет. ТАД-груп удря фирми, търговски дружества и държавни организация с цел нарушаване на тяхната компютърно-информационна. А целта е на по-късен етап ударените от хак да бъдат привлечени като клиенти на фирмата. Дали в аферата е замесена цялата фирма, части от нея или отделни нейни ръководители, това е нещо, което тепърва ще изясняваме“, каза Гешев.

Дали атаката е дело на Кристиян Бойков и ако е- политически или икономически е мотивът й. Това също ще се изяснява тепърва. Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

12 КОМЕНТАРИ

 1. ФЕОДАЛНАТА МУТРОПОЛИЦИЯ И ПРОСТАКА БЪЛГАРОМРАЗЕЦ ГЕШЕВ ЛЪЖАТ КРИСТИЯН Е НЕВИНЕН ТЕ ДЕМОНСТРИРАТ КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ ГЛУПАЦИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ МАФИЯ ГЕРБ ПРОКУЖДА И УНИЩОЖАВА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯН Е ДЕТЕ НА НАРОДА НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА СЪСИПЯТ ЖИВОТА МУ КАТО НА НЕВИННАТА ИВАНЧЕВА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ИСКАМЕ СИ ХРИСТИЯН И ИВАНЧЕВА ТЕ СА НЕВИННИ ЖЕРТВИ ЗА ДА СПЛАШВАТ НАРОДА ЗНАЕТЕ КАК ПРОКУДИХА ЖЕЛЯЗ ОТ ДОБРИЧ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2

 2. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНО СЛЕД СПАСЕНИЕ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО БЕЗПЛАТНО ЗА БСП САМО ТЕ СА ЗА НАРОДА

 3. НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ВРЕМЕ Е БРАТСКАТА РУСКА АРМИЯ ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ 95% БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ НАВЕКИ СЪС БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

 4. В коя друга държава използват термина „обосновани предположения“ като аргумент за да осъдят някого. Хем обосновани доказателства хем тези доказателства са само предположения. За мен това е някакъв „обоснован идиотизъм “ измислен от хора със обосновано силно психическо разстройство.

 5. Цялата тази ПР акция не е случайна. Целта е в крайна сметка всеки един българин да се почувства застрашен, несигурен и да използва по страхливо мрежата. Интернет за сега е място, което може да се контролира до някъде, но не може да са спре. Втората част от тази акция, с която по принцип започнаха е, да се обвини Русия. Първоначалният неуспех, бързо беше забравен с посочване на персонален виновник. Последва и активната част, „проверете дали вие сте засегнати“. Много хитро, от съмнение, към лична тревога. Има един „опозиционен“ сайт, който отговаря на всички някогашни описания за „провокатор“. Първо опитаха с него, после решиха, че аудиторията е много малка и направо предложиха от НАП. Шараните явно добре дърпат, щом се активира и следващата част, вече цялата фирма е виновна, има и външен поръчител. През това време демонстративно ви се показва, че демокрацията е проститутка, която прави каквото и се каже. Избрахте президент? Ние ще ви покажем, че това нищо не помага. Вето след вето се отхвърлят стахановски. Купуваме обещания, подаряваме летища, изменяме полувековни правила в личен интерес, назначаваме спорни фигури и ги хвалим като олимпийски шампиони. Такава вакханалия не се е случвала и по време на унищожаване на Второто българско царство. Ако този народ имаше малко чест, не би издържал изнасилването, а той мълчи!

  • Да, Иван, този народ няма никакво достойнство и точно в това е фундаменталния му проблем. А ГЕРБ, Сорос и прочие са само задължителния фон на случващата ни се трагедия.

 6. Хакер , източвал данни от НАП, държал файлове на работния си компютър, чакал да дойдат от ГДБОП да го хванат, …..
  Ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха..

 7. КТБ 2!!! Как така без вещи лица намериха всички данни за НАП и решиха ТОЙ Е или ТЕ СА хакерите? Имаше ли поемни лица, адвокати, свидетели на разследването при отварянето на записаното в компютрите? Нали по същия начин иззеха сървърите на КТБ и „разкриха“ далаверите на Ц.В… Обаче не му гарантираха гаранция за сигурност, за да дойде в България и да се защити. Съмнявам се много, че това е нагласено и е постановка

 8. Естествено, че без да има свидетели (поемни лица!?!) и да се изпълнят всички задължителни законови процедури при обуск, търсене и установяване на улики за извършено престъпление или как се казва там на юридически език единственото, което нормален човек може да каже е „скалъпена и натаманена работа, целяща да набеди невинни хора в извършване на престъпление и да оттъврве виновните от истинското обвинение“!!! Но какво може да се чака от „интелект“ като Иван Гешев или командващите го висши тъпанари във властта?!???!!

 9. Че защо да не го проверят кой е и какъв е? Защо не отворите докладите на американските посланици Баерли и Пардю, които имат официални доклади до правителството на САЩ КОЙ е Б.Б., с какво се занимава и защо им е нужен… Изводите оставям на вас Вие да направите…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *