Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ПРЕПОРЪЧВАМЕ! Русия: Над нас са само звездите… и няма връщане назад!

У нашите „хора на света“, тоест космополитите, светът се руши. Глобалните, но по същество западни компании и собствените им съграждани бягат от Русия. Броят на първите се измерва в стотици, а на вторите – в десетки хиляди. Още повече, че последните бягат, защото първите си тръгват: те са сигурни, че Русия вече не е част от глобалния свят, от „цивилизованото човечество“.

Спуска се желязна завеса: от западната страна икономическа, под формата на санкции, а от нашата страна, както са убедени, информационна и идеологическа, за да се контролира „добитъка“, към който никога не са принадлежали.

Какво да правим с тях, избягалите съграждани и фирми? Какво да правят те, когато истерията отшуми и поискат да се върнат (не всички, но много)? Разбира се, някои, особено тези, които са русофоби, си тръгват, „оттръсквайки и праха от краката си“, но мнозина бягат в паника: картината им на света се срива, „Русия вече я няма“, затова се опитват да намерят нова зона на комфорт (в края на краищата, търсенето й е смисълът на живота им). А някои първоначално искат „само“ да изчакат смутните времена в мир и уют, без да разбират или по-скоро не искайки да разберат (особено за медийните хора) как се възприема това от сънародниците им.

Но какво ще се случи по-късно, когато животът в света, който наистина никога няма да бъде същият, все пак ще влезе в повече или по-малко спокоен курс и те ще искат да се върнат? Как трябва да се отнасяме към тях?

Този въпрос сега изглежда много важен за мнозина: някои дори предлагат да не пускаме тези, които са напуснали, да се връщат, третирайки ги като дезертьори. Същото важи и за компаниите, въпреки че по-голямата част от тях говорят за спиране на дейността, а не за напускане.

Но в края на краищата всички разбират, че това „спиране“ е елемент дори не на натиск от Запада върху Русия , а на тоталната финансова и икономическа война, която ни е обявена. На която сме длъжни да отговорим, дори и сега, без да чакаме изтичането на два-три месеца, за които световните компании поставиха работата си в Русия „на пауза“.

Но факт е, че отговорите на тези въпроси са второстепенни: те зависят от отговора на най-важния, който стои пред нас. И едновременно е много прост и много дълбок: кои сме ние и какво искаме? Ние – Русия, руският народ и всички обединени от нея народи на нашата земя? Без отговор на него всички опити за отговор на останалите въпроси няма да бъдат зачетени, по-точно няма да бъдат правилни.

На 24 февруари започна нова ера в света, но по-важното е, че започна нова ера в живота на Русия. Страната се освобождава не само от илюзиите за Запада: тя се освобождава от западното влияние, дори в по-широк план – от отчуждението, подражанието, притискането и зависимостта от чужденците (предимно идеологическа и духовна).

Това е наше хронично заболяване, то е в активна фаза от 18 век: или се разболяваме тежко от него, или почти оздравяваме. Сега имаме уникален шанс да получим имунитет, да станем самодостатъчни, защото ние самите направихме стъпка, на която Западът можеше да отговори само с опит да ни изгони от световната общност. Нямаме право да пропуснем този шанс.

В същото време самодостатъчността и отхвърлянето на сервилността нямат нищо общо с гордостта и омразата, шовинизма, изолационизма и ксенофобията. Много добре знаем, че доста неща не са уредени у нас и в много отношения сега изоставаме технологично. Ние не сме най-умните, не и най-красивите, не най-силните и най-богатите, но мислим самостоятелно, познаваме историята и националния си кодекс, живеем според моралните си принципи и вярваме в идеалите си.

Ние сме уникална православно-евразийска цивилизация, както например китайската цивилизация. Уникалността не е индулгенция и не е и повод, но само съзнанието за нея дава увереност в способностите на човека, поражда отговорност към предците и потомците.

Особено в ерата на глобализацията, когато половин хилядолетното лидерство на Запада доведе света до ценностен дефолт, универсализация и атомизация, обединение в „единно човечество“, изтриване на националните кодове и опит за размиване на вече базовите джендърни различия и разрушаване на семейството като такова.

Русия не се присъедини към деконструкцията на човека и обществото, към трансхуманизма и е готова да защитава себе си и своите ценности.

Но възможно ли е да бъдеш част от глобалния свят и да спасиш душата си? При условията, които бяха преди 24 февруари, това е невъзможно. Но този свят вече го няма: глобалистите го взривиха, опитвайки се да спрат руския бунт.

Опитът за „отмяна на Русия“ на всички фронтове, от финансови до културни, премахва самата идея за превъзходство и лидерство на Запада. Лидерството така или иначе не беше признато от незападния свят, но засега той беше принуден да се примири с превъзходството.

Военните, финансовите, технологичните, идеологическите предимства (или господството) на Запада избледняваха и намаляваха, но темпът на упадък беше неясен. Използвайки ядрена бомба на „изолацията“ и „отмяната“ срещу Русия, атлантистите поставят всичко на карта, но дори и в случай на победа, тоест отказ на Русия да постигне целите си в Украйна , ударът върху репутацията на Западът ще бъде огромен.

Да, „атомната бомба“ на санкциите вече беше използвана срещу Иран, Венецуела и КНДР , но имаше други мащаби, темпове и последствия и най-важното, в повечето случаи Русия играеше там заедно със Запада, поне през формата на санкциите на Съвета за сигурност на ООН , с което придава определена легитимност на подобни действия.

И сега, когато целият свят се убеждава, че Русия е устояла на удара и не е отстъпила, Западът просто ще престане да съществува като световен хегемон. Независимо дали се обединява в себе си или след пауза продължава разцеплението на Запада на САЩ и Европа , репутацията вече е унищожена. Не само защото „Акела“ пропусна, а защото използва незаконна техника, включвайки „атомната бомба“ на отмяната срещу един от архитектите на световния ред. Той се опита да изключи Русия от световния ред, създаден от Запада и Русия след 1945 г., като го срина. На главата си.

Но дали и ние ще страдаме от срива на атлантическия световен ред? Естествено, още повече, че ние съзнателно предприехме стъпката, която предизвика неадекватната реакция на Запада. Но през последните години Русия изгражда алтернативна система заедно с Изтока и Юга и с онези сили на Запад, които разбират тенденциите.

Да, все още тази система е далеч от завършването, но не би могла да бъде завършена напълно без деконструкцията на проекта на атлантистите. Той също е недовършен, макар и в много по-малка степен от многополюсния, но в същото време западният проект се разрушава все по-бързо, докато многополюсният засета само се изгражда и расте.

Следователно не може да става дума за никаква изолация на Русия – нито от външна желязна завеса, нито от вътрешна. Ние самите нямаме нужда от вътрешната, а външната е невъзможна поради многообразието на света. И дори западната завеса е неблагоприятна за самия Запад, отслабвайки позициите му в играта на многостранната, многополярната маса.

Следователно западните глобални компании ще се опитат да се върнат в Русия с течение на времето, с изключение на тези, на които ще бъде забранено да го правят поради съображения за запазване на забраната за Русия да получава съвременни технологии (за производство на петрол и с двойна употреба, въпреки че почти всичко вече беше забранено още след 2014 г.). Да се пускат или не? Всички тези фирми и вериги, производители на автомобили и маркови дрехи? Може да изглежда, че е по-лесно да се пуснат, защото както заместването на вноса, така и пристигането на азиатските им конкуренти на тяхно място ще отнеме време.

Но тук е важно незабавно да се установят критериите за връщане, те са отчасти посочени от нашето правителство и ще бъдат допълнително усъвършенствани.

Сега, накратко, на компаниите се предлага временно да прехвърлят акциите си за управление на руските си партньори, като същевременно запазват печалбите си или рискуват да попаднат под обвинения за умишлен фалит, тоест да загубят цялото имущество.

В същото време има предложения за национализация: в случай, че компанията, която се опита да напусне, е от списъка на неприятелските страни, тоест тези, които по-специално са арестували активите на нашата централна банка (или имат голям брой на служители или са важни за икономиката).

Всички тези мерки могат да се прилагат в зависимост от продължителността на острата фаза на икономическата война със Запада. Проблемът е, че повечето западни компании обявиха спиране на работата, а не изтегляне, но при сегашната ситуация Русия не трябва да допуска такова спиране за големи предприятия за повече от месец. Тогава те ще трябва да решат: да се върнат на работа (директно или да прехвърлят контрола на руски партньори) или да напуснат, рискувайки конфискация.

Но така или иначе сега ще имаме не просто друго отношение към Запада, а друга икономика, друг социално-икономически модел, други отношения в обществото, различен, истински национален елит. И най-важното е, че ще имаме други, истински ценности в живота.

Това няма да бъде връщане нито към СССР , нито към предреволюционна Русия: нито едното, нито другото е възможно. Но ще има изграждане на общество и държава, която е духовно самодостатъчна, основана на нематериални ценности, на превъзходството на духа над плътта, на служенето над владението, свободна от самоунижение и желание за “ да живеем като в чужбина.“ Нещо повече, това ще бъде не само свободно общество, но и общество, богато материално, защото разполагаме с всички необходими ресурси, възможности и тежък, но безценен опит, придобит през постсъветските десетилетия.

Е, тези, които избягаха, но не плюха по родината си, които само изпаднаха в плен на мита за „затварянето на Русия от света“, ще могат спокойно да се върнат, ако наистина обичат страната си и искат да бъдат част от истинския руски живот.

Автор: Пьотр Акопов

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за ПРЕПОРЪЧВАМЕ! Русия: Над нас са само звездите… и няма връщане назад!

 1. Анонимен Отговор

  12.03.2022 в 9:30

  Не знам откъде я измъкнахте тази статия, но според мен, най-доброто, което може да направят руснаците е , да се помолят на американците да спре русофобията и недобрите отношения и спре грубата сила, ако трябва да целунат ръка, руснаците имат връзки с американците+хора ,които работят за тях и само те могат да направят нещо добро за Русия, нямате си представа, колко са свръхмощни някои власти в щатите, няма друг начин, освен руснаците да им се помолят, Англия също имаше колонии по цял свят и си въобразяваше, че е най-голямата сила, но сега къде са им колониите? Единствено, добрата воля на амриканците може да спаси руснаците, повярвайте ми! Израел също бяха в лошо положение и това,което ги спаси е, че отидоха да си изложат гледната точка и се помолят на американския президент да не връщат териториите на арабите, Ердоган постъпи по същия начин, падна на колене и целуна ръка и се помоли и така спаси Турция да не бъде разпарчетосана, няма друг начин, няма друг шанс! Казвам ви го, защото ми е тъжно за Русия и добрите хора там и не искам да страдат! Няма друг начин,повярвайте ми!

  • Чавдар Отговор

   12.03.2022 в 16:56

   Прочети още един път заглавието на статията и се замисли какво значи това. Руснаците са горда нация и ще направят всичко за да защитят своята свобода, вяра и ценностна система. Трудностите няма да ги уплашат, а точно обратното – ще ги мотивират да излязат колкото може по-бързо от това положение. И повярвай ми, те ще успеят. Доказвали са го в миналото, ще го направят и сега. Да му мислят англосаксонците и американците, както и пуделите около тях. Те винаги се стремят да докопат на хляба мекото, но бъди сигурен, че това ще свърши. Започва началото на края им!!!

 2. Любо 12 Отговор

  12.03.2022 в 11:50

  Марш бе,трол,тука не е Дир.бг или Факти.бг !!!
  Целувай ТИ ръка (ако искаш-и задника ) на Американците !!!“ „Свръхмощни хора“ НЯМА !!! Единствено БОГ е свръхмощен,но глобо-сатанистите не вярват в Господ…
  Ще им бъде доказано …!!!

 3. Любо 12 Отговор

  12.03.2022 в 11:52

  Скритият дневен ред на „голямото нулиране“ и на „зелената икономика“ е за 150 трилиона долара.

  По този начин Западът иска да се спаси като си напечата през следващите 10 години 150 трилиона, като същевременно елиминира всички съперници и… съюзници.

  Маневрата е прикривана с някаква Четвърта индустриална революция, „нова перестройка“, „инклузивен капитализъм“ и други свободни съчинения на Клаус Шваб /издънка на клана Ротшилд/.

  Сценарият беше пуснат в обращение през май 2020 г. на 50-ия юбилеен Световен икономически форум в Давос. Шваб, заедно с принц Чарлз, въведоха термина Great Reset – голямо нулиране. Смисълът е, че светът е в криза и трябва да бъде реформиран като бъде запазена системата. И, тъй като това не може да стане с война, която ще унищожи напълно и Запада, пандемията с коронавируса и неговият Lockdown, дава за това реформиране уникален шанс. Но, тъй като това няма да стане бързо, блокирането на света трябва да бъде удължено най-добре до безкрайност, като беше въведен терминът „зелена икономика“ и nаt-zero – нулеви емисии, т.е. безкрайно печатане на кухи долари и евро през следващите 30 години.

  Този „нов дивен свят“ трябва да бъде централизирано управляван от гигантските наднационални монополи. Частната собственост ще отмине и на нейно място ще дойде „икономиката на ползването“ и на „участието“. Налични пари няма да има, вместо тях ще бъдат въведени цифрови валути, най-добре само една.

  Ще има преход към зелена енергетика, която ще замени енергетиката на въглеводородите. Ще бъдат въведени лимити за ползване на вода и електричество, ще бъдат ограничени автомобилите.

  Ще завърши роботизацията във всички области на икономиката и обществения живот. Ще бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат уволнени от работа, но само ако покажат паспорт с ваксина.

  Ще бъде въведено новото „здравеопазване“, което предвижда редовно тестване, задължително ваксиниране и санитарен паспорт, с наказания за нарушителите и т.н.

  Ще продължи цифровизирането на всички сфери на икономиката и обществото, и ще бъде създадена световна мрежа за цифров контрол на всеки, навсякъде.

  Човекът ще бъде усъвършенстван в духа на Transhumans.

  И така, новият световен ред = глобовирусен концлагер = финансов фашизъм. И си съчиниха някаква „борба с климата“, „зелена програма“, за които се събраха в Глазгоу да си я приемат с „бурни и продължителни ръкопляскания“.

  За тези програми те ще си напечатат за 10 години 150 трилиона долара и ще преустроят цялата световна икономика както си искат.

  Просто и ясно.

  Вирусът ще си отиде, но климатична катастрофа, под формата на затопляне на земната атмосфера с всички произтичащи от това последствия е много по-лоша от настоящата пандемия на коронавируса. И може да послужи за много по-голямо трансформиране на световната икономика, като под оправданието за „зелена енергия“ се нанесе удар по основните отрасли – нефтът, газът, автомобилостроенето, които дават около 50 процента от брутния продукт на човечеството.

  Тук е включено и топенето на леда на полюсите, повишаването на нивото на Световния океан, наводняването на обширни суши, където живее по-голямата част от човечеството и са основните производствени мощности на световната икономика и т.н.

  Значи, преди края на пандемията трябва да бъдем готови да включат втората степен на ракетата на „голямото нулиране“.

  Първо – чрез медиите, контролирани от световния елит (включително интернет), ще се нагнетява атмосфера на страх от екологична криза и климатична катастрофа.

  И на второ място, ще бъдат предприети практически мерки за преструктуриране на икономиката, социалния живот, технологиите, геополитиката и личния живот на всеки отделен човек.

  Тук идва Четвъртата индустриална революция, която се основава на цифровизирането на всичко – изкуствен интелект, машинно обучение, квантово изчисление, генетика, нанотехнологии и роботика. Последствието е сливането на физическия, цифровия и биологичния свят.

  Специфичните приложения, които съставляват Четвъртата революция са многобройни и включват вездесъщ интернет, интернет на нещата, интернет на телата, автономни превозни средства, интелигентни градове, 3D печат, нанотехнологии, биотехнология, материалознание, съхранение на енергия и др. Новата технологична революция е опит тя да бъде използвана за определена цел – „по-справедливо и по-зелено бъдеще“.

  Но ентусиазмът е неуместен и 4-та революция е погрешно представяна, защото тези разработки вече включват интернет алгоритми, които подават на потребителите предписани новини и реклами и понижават или изключват забранено съдържание, алгоритми, които цензурират съдържание в социалните медии и изпращат „опасни“ лица и организации в дигитални Гугъл приложения, които проследяват заподозрени за Covid и докладват нарушителите на полицията, роботи-полицаи със скенери за QR кодове за идентифициране и събиране на несъгласни, където всеки е дигитален обект, който трябва да бъде наблюдаван, и записван, докато данните за всяко негово движение се събират, съпоставят, съхраняват и прикрепят към цифрова идентичност и социален кредитен рейтинг.

  Тоест 4-те технологии подлагат човешките същества на технологично управление и контрол, което прави досегашното наблюдение, например от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ да изглежда като детска игра.

  Сега ще си напечатат сами нови 150 трилиона долари.

  Но и тези 150 трилиони не могат да ги спасят.

  Западът е в безпрецедентна криза – $2,3 квадрилиона глобален дълг, деривати и нефинансирани задължения.

  Такова нещо не е имало в историята на човечеството. Няма и да има.

  И това колосално дългово домино в момента рухва.

  Но те продължават да си печатат пари, които вече имат нулева стойност.

  $2,3 квадрилиона дълг, от които:

  глобалният дълг е над 300 трилиона долара;
  дериватите са над $1,5 квадрилиона;
  нефинансираните задължения са 500 трилиона.
  Общо – $2,3 квадрилиона.

  Но ужасът е в това, че тези квадрилиони въобще ги няма.

  Това е най-голямата измама не само на съвременния капитализъм, но въобще в историята на този свят.

  Не можем да ви обясним какво е 1 квадрилион, тъй като и ние не знаем.

  Това ще доведе до повишаването на цените на бензина и на всичко, което се налива в резервоара, плюс електричеството и всички енергийни ресурси. Това пък ще доведе до луди цени на крайния продукт за много производства. Повишаването на цените в национални валути ще е ужас за потребителите.

  И всичко това ще бъде гарнирано с приказки за грижи за климата, такава Stop-индустриализация, за да не унищожим екосистемата, за да спасим природата и т.н.

  Ако не бъдат спрени тези сектанти, планетата наистина ще спре.

  Ние сме във война. Ние, огромното мнозинство хора на тази планета, сме във война с ней-престъпната глобална система в историята, олицетворявана от малка група бандити и мизерници, съчинили план за контрол над хората и за тяхната замяна с дигитализирани хомо-роботи.

  Добре дошли в ерата на Transhumans.

  Ние сме във война – 99,999% срещу 0,001%.

  По-точно, ние сме в разгара на войната, която вече разкъсва политическата, социалната, икономическата и семейна тъкан на обществото и направи човека несъвместим с планетата.

  Има ли все пак надежда?

  Би трябвало.

  Неслучайно лидерите на Русия и Китай не пътуваха до Глазгоу.

  Ясно е, че светът е във водовъртежа на колосални промени, които ще унищожат всички западни институти. Всъщност между Запада и Изтока няма никакво съперничество. И не защото Изтокът не мисли с категориите на съперничество, а защото Китай и Русия виждат, че Западът е в състояние на агония, на смъртно ранен хищник, който сам си копае гроба. Заради това не му пречат.

  А това е война, каквато в историята на човечеството не е имало и в която, искаме или не, участваме всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *