Президентът Радев: Левски не обичаше Склонени Глави. Затова изправете глави, българи, и се Борете с Достойнство… Съборете Днешното Иго!

13

Нашата битка за идеала на Апостола е сега! Затова изправете глави, българи, и се борете с достойнство… и съборете днешното иго!, заяви президентът Румен Радев в словото си по повод 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Skandalno.net публикува пълният текст на словото на президента Румен Радев. Прочети по-долу:

На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме на този паметник, за да склоним глави пред Левски.

Но Левски не обича склонени глави.

Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук!

Време е да спрем да търсим утеха в историята. Време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега.

Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?

Причините за неволите ни не са само търговците в храма на българската демокрация. Причините са и в нашето собствено униние, което ги допусна там. Примирението с лъжата и грабежа. С бедността и несправедливостта.

„Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия“, пише Дяконът в онези години. Но тази горчива констатация няма да го спре да буни духовете, да просвещава, да отстоява идеала за чиста и свята република. Неговата смърт му само ще ускори пътя към Освобождението.

И когато жалеем за бесилото, нека да не забравяме, че Левски е символ на безсмъртието. Това безсмъртие, което осветли следващите поколения на България. Той е живо слово и дух, които продължават да събуждат и днешните българи. И хилядите хора, които сте тук, сте най-убедителното доказателство.

Затова нека днес изправим глави. Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите „задружни усилия“. Че времето нас обръща, но и ние него обръщаме. България има нужда от доблестта и усилията на всеки от нас.

Нашата мисия не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им.

Да живее чистата и свята република!

Да живее България! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

13 КОМЕНТАРИ

 1. Освиркваха Данчето Фандъчкова
  ДОЛУ ШАЙКАТА ГЕРБ И МАФИОТ БОЙКО БОРИСОВ!!!

  • Падне ли това правителство на Бойко,идва антибългарско правителство.

  • Падне ли това правителство,което управлява в момента,ще дойде антибългарско правителство след него.

   • Атакаджийски брътвеж, некадърно и бездарно слепен. Издразних се още в началото му от празните приказки, дължината и пълната неадекватност на видеото. И аз да съм редактор в тубата ще го изтрия. Там има истински видеа, а не такива гьобелсовщини с малко истина и много манипулация. Кажи на фюрерчето си, да си отреже златният пръст и да си го ползва по предназначение.

   • Защо съм трол. защото съм си направил труда да гледам това, за което подстрекавате, оценил съм го, според собствените си виждания и познания и съм споделил с останалите да не си губят времето?

    И там и тук си по-анонимен от останалите, а много държиш да правиш пропаганда, КОЙ Е ТРОЛ?

 2. БОЙКО ПРОСТИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ МАХАЙ СЕ С МАФИОТСКАТА СИ ХУНТА ЗАВИНАГИ ОТ ЖИРОТА НА НАРОДА МРАЗИМ ВИ

 3. СТИГА СТРАХ И СТЕ СЕ КЛАНЕЛИ НА ТАЗИ МУТРА!!!г-н РАДЕВ Е МНОГО ПРАВ!!!

 4. Блестящо слово на Президента, адмирации! Румен Радев никога не излиза извън установените рамки на Закона, затова е непоклатим! Умен, смел, ерудиран, гордеем се с него!

 5. Най отявлените престъпници в България, довели до нейното разграбване и обезличаване и тотален национален крах гракнаха в един глас против българския народ! Шествието, оглавено от Президента Радев беше предварително оповестено в медиите и на него дойдоха само симпатизанти на президента! Аз бях най отпред на изкуствените заграждения един час предварително и бях заобиколен от млади хора без партийна принадлежност, какъвто съм и аз! От суката на очакването се разговаряхме и опознавахме взаимно! Имаше хора и от провинцията, млади и нахъсани !Общото в разговорите ни беше симпатията към президента и омразата и ненавистта към Бойко Борисов и управляващата хунта! Дори и полицаите пред нас, отстоящи на две крачки от нас чуваха разговорите ни и се съгласяваха с нашите разсъждения и заключения относно властта и нейният терор над народа! И какво се получи днес след денят на преклонението пред Апостола? Управляващите „гарвани гракнаха грозно и зловещо“ срещу спонтанното освиркване на властимащите персони на поклонението! Не им харесаха хулите и освиркването на народа и те дружно се заеха с оплюването на президента,който дори помоли присъстващите да не дюдюкат и освиркват властниците в този ден на преклонение!И какво се получи днес, денят след преклонението? Най големите предатели,родоотстъпници и майцепродавци гракнаха в дружен глас срещу народа, позволил си да ги оплюе и освирка!Пръв скочи ренегатът Биков (Хаджистевчов),който до вчера стръвно хулеше и плюеше Б.Борисов, а сега лижещ му задника, като предан ренегат гербераст, се опита да хули и очерня президента Радев! Дружно след него гракнаха и безродниците от СДС!Не им харесаха думите на Левски, цитирани от президента: “ И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни или на ония, които подменят демократската република с деспотско-тиранска система?“
  Грачете,грачете гарвани, в най скоро време ще прегракнете,като се възроди, но вече истинският народен съд!

 6. Ха да видим сега: президент на единния народ! Добре. Бабички с БСП активно мероприятие, добре. Празник ли е ОБЕСВАНЕТО на най-истинския българин??? Ех джендър, педали, манафи, за едни 50-70 лева, изкарали Ви вън…

 7. Имате. Всичката. Ни. Народна. Обич. И. Доверие. Господин. Президент. С. Вас. Сме. Народа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *