Президентът Радев КАТЕГОРИЧНО: ОГРОМНИ кражби РУШАТ устоите на ДЪРЖАВАТА! Икономиката е в КОЛАПС! Време е за ВОЙНА с МАФИЯТА!

12

Ако някой все още се е съмнявал, че борбата на ГЕРБ с корупцията е само „мижи да те лажем“, то след Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента на 9 октомври, всички съмнения отпаднаха.

След провала на заседанието, Румен Радев предупреди българското общество, че истинска борба с корупцията няма да започне, докато политиците се прикриват зад различни „ангажименти в чужбина“ или в страната. Нека припомним, че за да се свика КСНС президентът получава потвърждение за участие от всички политически сили.

Та значи, основните политически сили са потвърдили участието на свои представители, но когато започва същинското обсъждане на представените доклади за корупцията, „хранените“ хора на ГЕРБ и ДПС се изнизват по терлички от заседанието, оправдавайки се с „международни“ ангажименти.

Така изчезват Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ. Бойко Борисов идва на заседанието с два часа и половина закъснение. Екатерина Захариева и Каракачанов изобщо не се появяват защото били в чужбина. Горанов и той имал „ангажименти“. Изобщо да се чуди човек тези хора нямат ли някакви заместници, които да присъстват на заседанието на КСНС? И съответно да изложат позицията на институцията, която представляват. Защото е публично известно, че не министрите пишат докладите, а техните заместници. И апарата на министерството.

Но, въпреки, че ГЕРБ са потвърдили участието си, на заседанието няма нито техни титуляри, нито заместници. Или по-точно – някои титуляри липсват, а други позорно бягат от щекотливото обсъждане на антикорупционния закон.

ДА ВИДИМ ЗАЩО ГЕРБЕРИТЕ БЯГАТ?

Нека припомним, че общественото обсъждане на антикорупционния закон започна отдавна. И становищата на партиите бяха различни. ГЕРБ в началото бяха на мнение, че членовете на Антикорупционната дирекция, предложена от президента трябва да се назначават от правителството. Целият народ, обаче, се изсмя на такова грубо прибиране на „борбата“ с корупцията в джоба на Бойко Борисов. А и много политици и политолози посочиха, че няма как правителството да назначава агенция, която пък да разследва…корупцията в самото правителство. Та след като не успяха да „преметнат“ хората, ГЕРБ промениха становището си и започнаха да твърдят, че Антикорупционната агенция трябва да се назначава от…парламента.

Това „становище“ на Борисовите калинки също бе бламирано от българското общество. Защото се прави закон, не за корупцията изобщо. Прави се закон за борба с корупцията „по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ на властта“. А парламентът е един от най-високите етажи на властта. Макар че е с най-ниско одобрение от страна на българските граждани.

Следователно и това „виждане“ на ГЕРБ за борба с корупцията отпадна. Борисов, Цветанов и Цачева, обаче, продължават като зомбирани да повтарят, че не друг, а парламентът трябвало да назначава и контролира тази агенция. Е, пита се в задачата, как да стане това, като въпросната Агенция за борба с корупцията трябва да разследва точно парламента?

Ето защо хората в България трябва да са наясно, че опитите на двамата главни гербери и техните пудели за бламиране или използване на антикорупционния закон за лични цели, не започват от сега. Започват много отдавна. Още преди месеци.

И бойкотът, който гербаджиите устроиха на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 9 октомври е съвсем умишлен. И е само логично продължение на всичките им опити да отлагат във времето създаването на антикорупционен закон.

Защото президентът Радев предложи нещо, което вся смут, стресна и уплаши онези гербери, които от доста годинки са се настанили удобно на клона на властта и грабят безнаказано българския народ. Предложи Антикорупционната агенция да се формира от президента. И Президентът да отговаря пред народа за нейната дейност. Именно това ужаси крадливите гербери. И ги принуди да започнат потайна война с президента.

Самият Румен Радев не им остана длъжен и  предупреди, че корупцията по високите етажи на властта бърка в джоба на всеки от нас. И това е най-меката възможна формулировка на проблема. Защото този пладнешки, герберски грабеж не просто бърка в джобовете ни. Той ни ограбва жестоко, превръща ни в просяци в собствената ни държава и убива икономиката. Как да се развие икономика, когато всички пари, предназначени за възраждането й, потъват в джобовете на шуробаджанаците. Нека припомним, че освен „кумецът“ Делян Добрев, Томислав Дончев пък, е назначил брат си в Община Габрово. Значи Дончев отпуска пари от държавния бюджет за Габрово, а брат му се разпорежда на място с тях. Ползвайки обръчи от фирми. При това положение как ще има икономика в Габрово? Или в България?

Риторични въпроси. Но те показват, че борбата с многоглавата герберска Хидра на корупцията и пълното беззаконие, ще е жестока. И само президентът Радев едва ли ще е в състояние да се справи сам.

Затова трябва да му помогнем. Целият народ. Без разлика на партийни пристрастия. Трябва да преборим олигархията. Докато не ни е унищожила съвсем.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

12 КОМЕНТАРИ

 1. Няма партии вече, няма цвят, сега сме те и ние…

  кой ще оцелее ТЕ или НИЕ?

  От нас зависи!

 2. МНОГО ВРЕМЕ ЧАКАХМЕ ДА СЕ ПОЯВИ ЧОВЕК КОЙТО ДА ПОВЕДЕ ТАЗИ БОЙНА С МАФИЯТА !ДАНО ВЕЧЕ СЕ СЛОЖИ НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА ЧЕ МНОГО ЗЛИНИ НА БЪЛГАРИЯ СЕ НАПРАВИХА !УСПЕХ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ !

  • Е много интересно основателите мафията и престъпни мутренски схеми контролирани от Москва чрез издигналият кандитат с тяхна подкрепа ще борят престъпноста.

 3. 2019. ЩЕ НАСТЪПИ СКОРО. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ СПРЕ ФИНАНСОВИЯ ПИР ЗА НЯКОИ. ДРУГИТЕ КОМЕНТАРИ СА СЛЕДСТВИЕ. ЗАТОВА Е И „ЕПИЧНАТА“БОРБА СРЕЩУ РАДЕВ. СЛЕД 2019 ИДВА ИСТИНАТА,КОЯТО НЯМА ДА БЪДЕ ЛИЦЕПРИЯТНА ЗА „БОРЦИТЕ ЗА ПРАВДАТА“ И КОЙ ДА НЕ ГИ РАЗСЛЕДВА! НАЗДРАВЕ ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ!

 4. БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА ЩЕ СЕ РЕШИ САМО С ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ПЪЛНА НАЦИОЛИЗАЦИЯ

 5. ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ САМО ТАКА ЩЕ СЕ ПРИБОРИ КОРУПЦИЯТА3

 6. ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА Е РЕШЕНИЕТО С КОРУПЦИЯТА

 7. „…Затова трябва да му помогнем. Целият народ…“
  Българският народ се гордее със своя достоен Президент Румен Радев, харесват го дори тези, които не са гласували за него.
  Народът е с г-н Радев, а това е най-важното!
  Разбира се, че ще го подкрепим!

 8. -ДА СЕ ТРИУМЯ ЛИ….ЗА ВТОРИ ПЪТ,СЛЕД КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТСКАТА ЧЕРВЕНА ДИЛЕМА:ПЛЕВЕНСКАТА ИЗМАМНИЦА,КОЯТО…И МИНИСТЪР Я
  НАПРАВИХА-С ФАЛШИВА ДИПЛОМА-И КЪДЕ ГО ИМА….ПО СВЕТА,И ГЕНЕРАЛ ОТ КАРИЕРАТА ВЪВ „В.В.С.“- ПРОФЕСИОНАЛИСТ !?
  -НА КОМУНИСТИ НЕ ВЯРВАМ,НО ПРЕДПОЧИТАМ ДА ЗАЛОЖА НА ВМЕНЕНАТА ВОИНСКА ЧЕСТ,ПРИЗНАТА И ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ , ВМЕСТО НА ОТДАВНА КОРУМПИРАНИ И ПРИВИЛЕГИРОВАНИ КОМУНИСТИ И
  …ГЪЗОЛИЗЦИТЕ ИМ , ИЗ“ ВИСОКИТЕ“ КОРИДОРИ НА ВЛАСТТА !!!

 9. Какви комунисти бълнувате? Няма вече комунисти има ДЕМОКРАТИ с големи букви ,които крадат и цицат бедните.Къде са данъците на големите корпорации,та да има за заплати ,пенсии…
  Само така г-н Президент-бой по крадливите мутри, независимо от коя партия са.ПОДКРЕПЯМЕ ВИ!

 10. И комунизъм, и социализъм, и фашизъм, са еврейски
  идеологии, като всяка една от тях има специфика за времето, което и е отредено да съществува. Няма комунист, социалист–има ЧОВЕК. Които се определят
  с подобна принадлежност, а забравят,че преди всичко са човешки същества, отговорно заявявам, че не са потребни. За демокрацията пък свършва дар словото.
  Сега са подготвили по- нов капан, който си има и име.
  Нека комунисти, социалисти или демократите да го кажат, ако знаят изобщо за какво става на въпрос.
  Крайно време е да спре делението на принципа идеологии. Време е да се спре влиянието на парадигмата–БИТИЕТО, ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. Нищо лично. Не се делете, за да угаждате на злото!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *