Президентът Радев Затвори Устите на ГЕРБ за СКАНДАЛА с Руския Патриарх Кирил! Вижте КОЙ забърка кашата, а после се покри:

12

Силно и достойно интервю на президента Румен Радев сложи точка на изфабрикувания от ГЕРБ скандал с руския патриарх Кирил. По заповед на Западните си господари цялото кралско войнство на ГЕРБ навръх Трети март не просто бойкотира националния празник, а заля страната с бясна русофобия. И след като се изгавриха с руския патриарх, Борисов и шайката му най-нагло хвърлиха вината за това върху Президента. Видео-интервюто с Румен Радев обаче е заснето навръх 3 март, като част от обзорен репортаж на българо- руските отношения през годините и бе излъчен снощи по канал „Россия 24“. И най- важното – интервюто е снимано преди срещата на Румен Радев с главата на руската православна църква патриарх Кирил. (Цялото ВИДЕО можете да изгледате под статията)

„Еврофилия не трябва да бъде равнозначно на русофобия. Връзките между нашите народи са живи, особено в чисто човешки, емоционален и културен план и ако щете, на религиозно равнище. Но в политически и икономически план бяха накърнени по време на прехода. Нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред“, заявява българският президент в интервюто си. Радев акцентира също и на това, че България е дала славянската писменост на Русия. 

Всъщност, на тръгване от страната ни, руският патриарх Кирил похвали единствено Румен Радев от родните политици и пожела на България на има повече личности като него. Но тези думи на Негово Светейшество бяха отразени с видеа само в няколко сайта. Вместо това, фабриката за фалшиви новини на ГЕРБ гракна, че патриарх Кирил се „скарал“ на президента, а Радев, видите ли, нищо не направил.

Видеото, в което Главата на руската православна църква изразява възмущението си пред държавния ни глава от некоректното представяне на събитията от Освободителната за България руско- турска война… това видео е извадено от контекст на целия разговор между Президент и Патриарх. А гербаджиййските медийни слуги и тролове се постараха да сътворят от него грозна манипулация.

Всъщност, възмущението на патриарх Кирил е насочено точно срещу тях – срещу придворната западна кохорта на ГЕРБ! А президентът Радев, като добре възпитан човек и достоен политик, изчаква Негово Светейшество да се изкаже, което се вижда във видеото. И което се представи от гербаджиите като липса на позиция и че, видите ли, Президента не бил защитил България.

От ГЕРБ се постараха всячески да омаскарят визитата на руския патриарх Кирил у нас по повод Националния ни празник – разбира се, под давление на САЩ и Брюксел. Официалната позиция на управляващите от ГЕРБ (която те прочетоха в няколко декларации навръх Празника-б.а.) беше, че за свободата ни са загинали десетки украинци, поляци, литовци, финландци… и едва на последно място някакви си там 108 хил. руснаци. Затова на Трети март трябвало да благодарим и отдадем почит предимно на европейските си партньори – украинци, поляци, литовци и финландци. И едва на последно място – на някакви си там 108 хил. убити руски войници. И игнорират факта, че когато говорим за украински, литовски, финландски и полски войски, всъщност става въпрос за руски гарнизони, съставени предимно от руснаци, които са охранявали териториите на Финландия, Украйна, Полша… като съставни части от тогавашната Руска империя. ГЕРБ не спряха да изтъкват и „чутовните“ заслуги на един японски самурай, който по онова време бил на служба в… руската армия.

Ден преди срещата с Румен Радев, Негово Светейшество е имал среща и с премиера Бойко Борисов. И банкянския тарикат най-нагло му разкрил, че лично се обадил на колегите си от Полша, Финландия и Украйна да им благодари са Освобождението. Именно този грозен опит за принизяване жертвата на загиналите руски войни вбеси патриарх Кирил.

Именно срещата на Бойко Борисов с Патриарх Кирил доведе до позорния за България Скандал!!!

Неведнъж Кирил Московски е заявявал, че България е дала и православието, и писмеността на Русия. И го повтори за пореден път още с пристигането си у нас на 3 март. Вместо това обаче, нашите западни слуги от ГЕРБ му отвърнаха със страховита гавра, като най-нагло хвърлиха в лицето му грозно манипулирани исторически факти.

Притиснати от Запада да лаят срещу руския Патриарх, но пък изправени и пред угрозата от скъсване на допломатически отношения с Русия, ГЕРБ се опитаха да прехвърлят вината върху българския Президент.  Този път обаче Радев изобщо дори не си направи труда да отговаря на нападките им. А интервюто му, дадено за руската телевизия, е най- голямото доказателство, че изобщо не е имало скандал между него и руския патриарх.

Скандал с Освободителката ни Русия обаче има. И е редно да кажем, че неговите провокатори са шайката на ГЕРБ. Но те, като едни страхливци, отново се опитаха да прехвърлят собствената си низост и предателство върху президента Радев.

А ето какво всъщност каза Румен Радев на Шипка: „Под снега на Св. Никола, Околчица и Орлово гнездо лежат костите на героите – след 140 години трудно някой ще каже кои са български и кои са руски. Но с тези кости е съградено скелето на нашата, българската свобода! Вечна памет на героите! Вечна памет на воините на Царя Освободител! Да живее България!“.

И още: „Защото вие знаете, че с вашето присъствие тук, с вашата почит, ние скрепяме историческата истина… Защото вие млади и стари, сте опълченците на историческата правда и не допуснахте тя да бъде поругана“, обърна се Радев към присъстващите на Шипка.

И още: „Шипка е капитал от исторически достойнства, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас – потомците и който ние не бива да подменяме. През годините на августовските жеги и мартенските виелици вие бяхте тук, защото вие знаехте, че с вашето присъствие с вашата почит, ние скрепяваме историческата истина, защото вие млади и стари, сте опълченците на историческата правда, които не допуснахте тя да бъде поругана и низвергната!“ 

Обръщение на Скандално.нет към Бойко Борисов: 

Баце Банкянски, що за зомбиран, арогантен и платен дебил трябва да си, за да не усетиш, че с откритата си русофобия завличаш България в едни тъмни геополитически дебри, от които този път я се отървем, я не! Колко трябва да си кух, тъп и нагъл, че да поканиш на Трети март не руския посланик Анатоли Макаров, а полския посланик да ни поздрави за Освобождението от екрана на БНТ.

Братя, докога ще търпим хлевоустите и нагли „експерти“ по българска история да си печелят парите от Сорос и компания на наш гръб и на гърба на братските ни връзки с руския народ. За сметка на общата ни история, на общото ни бъдеще. Докога ще обиждаме и себе си, и честта на избитите руснаци и българи за Освобождението на България с волското си търпения.

И на финала пак ще го кажем, нищо, че отдавна е ясно: Дигайте се братя, да изметем и почистим от гербаджийски и соросоидни боклуци държавата. Че и в чужда война някой ден ще осъмнем въвлечени, без да ни питат, и Русия ще отблъснем дотам, че вече няма да има кой пак да ни се притече на помощ и да ни извади от ямата! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

12 КОМЕНТАРИ

 1. Господ здраве да ти дава надя колева за да пишеш все така истината и винаги да те пази благодарим ти група български емигранти в чужбина слава на великата братска русия никой няма власт и сила на този свят да ни раздели от братска русия обичаме ви братушки целия български народ се надяваме и вярваме че няма да ни изоставите и ще ни освободите отново побързайте обичаме ви братушки

 2. Приятели,
  .
  Защо след като сте чули думите на руския Патриарх, всички пропускате брилянтния отговор на Президент Радев
  (публикуван в прессъобщение на Президентството)…:
  – „Ние високо ценим приноса Ви по темата за „Силата на мълчанието“…
  След тези думи Патриарха е мълчал дълго, дъ-ъ-ъ-лго и е… млъкнал до края на срещата…!!!
  (…Това е причината руснаците да не излъчват отговора на Президента Радев…, а който знае какво е исихастията в Православието, знае колко укорителен е този текст да един клирик и особено за Патриарх…, това е причината и Президентството да не публикува документи по темата, а за нашите русофоби и псевдо журналисти, това е недостижима интелектуална материя…)
  .

 3. Шайката ГЕРБ не само не уважи Националния празник на България. Не само не допусна официален поздрав от правителството на Русия в този ден. В българското консулство в Одрин на връх 3-ти март не е празнувано Освобождението на България от турско робство! Вместо това е почетена паметта на загиналите турски войници при агресията им в Сирия… Всяко нормално правителство за това поведение би отзовало консула, допуснал това.

 4. ГИНКА С АЛЧНАТА ГЪЗИНКА Е ПОРЕДНАТА КАЛИНКА.
  ТЯ ЗАГРАБИ ЕРПто И ЗА ХОРАТА Я БОЛИ ДУПЕТО.
  А ПАРИЧКИ ОТКЪДЕ?ИМА КОЙ ДА Й ДАДЕ.
  ЩОМ СИ ОТ ГЕРБ ТИ,ЗА ПАРИТЕ НЕ МИСЛИ.
  БАТЕ БОЙКО Е ЗАД ТЕБ И ЩЕ ДАВА ВСЕКИ ЛЕВ.
  ЗА ГЕЙБЕРАСКАТА ПОДЛОГА, БОКО СИ ОСТАВА БОГА.
  ИНТЕЛЕКА НЕ ТЪРСИ,СТАВАТ САМО ЗА ЛЪЖИ.
  А КОГАТО ВСИЧКО СВЪРШИ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ЧЕЗ ЗА ВКЪЩИ.
  И НАРОДА ИЗИГРАН СИ ЗАГИВА ТИХО САМ.

 5. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТА НА НАРОДА.ДОБРЕ,ЧЕ НЕ Е ОТ ШАЙКАТА.В НЕГО НИ Е НАДЕЖДАТА.ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА.

 6. КОИТО НЕ ПОЗНАВА БОЙКО ТОИ САМО ПРИКАЗВА КОЙТО ГО ПОЗНАВА ТОЙ УМИРА А ИМЕТО МУ Е ПАРТИЗАНСКО НА ПАРТИЗАНИН Е КРЪСТЕН ИТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ

 7. Президента ДА се отчита пред Пульо и С
  ульо, какво е дискутирал с патриарха руски. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ, БЕ СУЛЬОВЦИ…аКО СЕ НАЛАГА ИМА ПАРЛАМЕНТ … а и НИЩО ОСОБЕНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. вИЗИТАТА Е БИЛА САМО КАТО ЖЕСТ НА ЛЮБЕЗНОСТ ОТ СТРАНА НА ПАТРИАРХА. НИЩО ПОВЕЧЕ

 8. вие сте руски агенти 100% всички – и коментиращите! Няма как да ни заблудите – всичките ви теми са срещу България и в полза на Русия.

 9. ВЕЧНА СЛАВА НА РУСКИТЕ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ И БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ БЛАГОДАРИМ ВИ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ГОСПОДИ ПАЗИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *