Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Президентския секретар Стоянов ни прави на Глупаци: „Три морета“ Не е Срещу Русия! Изгодно е за България. Странни са Атаките срещу президента

„Странни са атаките на редица сериозни и пишман анализатори, както и на известни и по-неизвестни журналисти към президентството заради участието ни в инициативата „Три морета“. „Триморие“, както я наричат някои и правят аналогия с идеята на Йозеф Пилсутски от началото на 20-ти век за кордон от държави – военен съюз срещу Русия. Длъжен съм да кажа, че инициативата „Три морета“ не е с военен характер, а още по-малко пък е насочена срещу Русия. Това пише във Фейсбук Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев. Ето какво още написа той в профила си в социалната мрежа. Не пропускайте и коментара по темата на Skandalno.net:

Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев

В действителност инициативата „Три морета“ има социално-икономически характер и цели преодоляване на различията на държавите – участнички в областите на транспорта, енергетиката и дигитализацията и то чрез регионална свързаност.

В инициативата няма нищо, което да говори за военен съюз. Не виждам нищо антируско в желанието ни да разширим газовото хранилище в Чирен или да се построи АМ „Черно море“ или пък да се модернизира ЖП линията Варна-Русе!

Няма нищо лошо в това да се построи магистрала от прибалтийските страни та чак до Солун. Това е свързаност във всякакъв смисъл. Пак според анализаторите, „Три морета“ прокарвала американски интереси свързани с доставката на втечнен газ. Странно е тяхното мълчание за това, че България се включи с 20% участие в изграждането на терминала в Алексанруполис за втечнен газ. „Три морета“ била срещу Русия, имала военен характер, играела хибридна роля тази инициатива… То вече и нова болница да построим у нас, пак някои ще й вменят стратегически и антируски характер.

Да повторя – в инициативата „Три морета“ няма военна компонента.

Време е да забравим какво е искал някой идеолог в началото на 20 в., сега сме в 21-я. И да мислим без фобията или филията да замъгляват националните ни интереси. Такъв интерес е просперираща България.

Коментарът на Skandalno.net:

Президентството сериозно закъсня с „разяснителната“ си кампания за „Три морета“. Но, ето, днес се обади президентския секретар Стоянов, за да ни обясни колко всъщност сме прости! Но Стоянов така и не обясни на българите защо САЩ е така заинтригуван и така яростно натиска 12-те страни – участнички да се включат в този „чисто европейски“ проект по границите с Русия?

Защо инициаторът (поне на хартия) Полша категорично отказаха на Германия да се включи в този проект. Не е ли защото истинската цел на „Три морета“ е да изолира Русия от Западна Европа и Германия в частност.

Ето какво каза тези дни по темата топ външнополитическия ни анализатор доц. Валентин Вацев:

„Радев и Борисов явно не си дават сметка, че включването ни в „Три морета“ е равносилно на война между България и Русия. Инициативата „Триморие“ е военно-политически проект за отхвърляне на Русия. Развоят на тази инициатива ще окаже влияние върху електоралните нагласи у нас и бъдещите коалиционни партньорства след предстоящите избори …„Но истината е още по-надълбоко“, отбеляза доц. Вацев и подчерта: „Всъщност, тук идеята е да се постави стена от държави-тампони между Русия и Западна Европа, и по-специално Германия. Още бащата на англосаксонската базова геополитическа доктрина – атлантизмът, сър Халфорд Макиндер, в свой исторически доклад, четен пред Кралското географско дружество в 1904 година казва съвсем ясно: „Главният проблем за англосаксонската цивилизация и за нас всъщност, би се появил тогава, когато и ако безкрайните ресурси на Русия се комбинират с технологчния гений на Германия“. Оттогава досега, за всеки, който се интересува от геополитика, е ясно, че един икономически съюз между Русия и Германия би бил ужасна катастрофа за англосаксонската атлантическа доктрина и цивилизация“.

А приказките на президентския секретар Димитър Стоянов от днес са просто отвличащи маньоври от истинската геополитическа цел. Един от страничните ефекти на този скандал е, че Радев няма да бъде избран за втори мандат. Просто много от гласувалите за него ще си останат в къщи – заради „Трите морета“ и заради откритото му лобиране за американският газов конектор за втечнен газ с Гърция“. Почти сигурно е че Корнелия Нинова също няма да подкрепи Радев. Направят ли го, БСП ще загубят значителна част от гласовете на хората, които иначе биха пуснали вота си за тях. Ситуацията е патова. Радев приключи с политиката.

А колкото до строежа на военната инфраструктура към „Три морета“ – магистрали, пътища и газопроводи и други комуникации по тангентага север-юг за придвижване на американска бойна техника… Щом са решили, американците ще ги построят със или без нашето съгласие. Колониите никой не ги пита. Но когато ви дадат парите за тия строежи, този път крадете на воля с нашата благословия. Безтуй всички тия салтанати руснаците ще ги превърнат в пепел за 3 секунди, когато САЩ им обявят война – от българска територия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Президентския секретар Стоянов ни прави на Глупаци: „Три морета“ Не е Срещу Русия! Изгодно е за България. Странни са Атаките срещу президента

 1. СИМЕОНВ Отговор

  14.02.2021 в 0:50

  България няма място в „три морета“. ПОДКРЕПЯМ РАДЕВ , НО НЕ И АКО СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ РУСИЯ.АМЕРИКАНЦИ НЕ СА НИ ОСВОБОЖДАВАЛИ, А С . ГЕРМАНЦИТЕ В ДВЕ ВОЙНИ ОТНАСЯМЕ ДЪРВОТО , И КАТО ПОГЛЕДНЕШ КАРТАТА КОЛКО Е НАРЪФАНА , ВИЖДАШ ,ЧЕ ОТ ВСЯКЪДЕ ГРАНИЧИМ С БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИИ ПОРАДИ ГРЕШЕН ИЗБОР НА ТОГАВАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ.СИЛНО МИ СЕ ЩЕ ДА ВЯРВАМ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВЗЕМЕМ ВЯРНОТО РЕШЕНИЕ. НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НА ИЗТОК ОТ ЗАПАДА И НА НА ЗАПАД ОТ ИЗТОКА И ВСИЧКИ ДА НИ ПОДРИТВАТ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ.

 2. Анонимен Отговор

  14.02.2021 в 4:12

  СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ ИЗТОК

 3. Мимоходом Отговор

  14.02.2021 в 9:44

  Борбата е безмилостно жестока. Но ще страда, както винаги, народът.

 4. БОБОЛЯЗА Отговор

  14.02.2021 в 21:21

  ТРЕВОЖНО Е ЗА НАС ЖЕЛАНИЕТО МУ ДА УЧАСТВА В ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ ПРОЕКТ–ТРЕВОЖНО Е СБЛИЖАВАНЕТО МУ С ЦВ.ЦВЕТАНОВ-ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *