Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Преди минути: Путин предложи на България 50 % по-евтини нефт и газ, ако напуснем ЕС и Влезем в ЕврАзийския съюз! $3 млрд. на година срещу $1 млрд. от еврофондовете! Виж Тук:

Руското правителство е внесло в Държавната дума проект за изменение на закона за търговията с петрол и природни суровини. Той е съгласуван с президента, съобщават на сайта на кабинета. Основната и най-интересна за нас, българите, промяна е превръщането на „отстъпката Газофлот“ в универсална държавна политика, както и крупното увеличаване на размера й.

Припомняме, че отстъпката „Газофлот“ е отстъпка на руската държава в цената на природния газ за приятелски страни. Така например Беларус и доскоро Украйна купуваше руски газ на цена с 35 % по-ниска от пазарната. В замяна на това руският Черноморски флот ползваше безплатно военните си бази в Крим, според който договор Москва имаше право да ги ползва до 2042 г. Това държавно решение за продажбатана евтин газ беше изключение единствено и само за Беларус и Украйна. И то облекчи изключително много икономиката на Украйна, а Виктор Янукович си направи добре сметката, и отказа да се присъедини към сриващия се ЕС, с надеждата да влезе в ЕврАзийския съюз с неговите евтини суровини и енерго-източници.

Огладнелите и зажаднели за ограбване на чужди държави западняци обаче му спретнаха преврат… Украйна пое твърд курс към Европа… И сега плаща на Русия скъпи и прескъпи газ и петрол, а икономиката й колабира.

Сега Путин очевидно иска да превърне тази преференциална политика във всеобхватна и ясна, а не да се договаря страна по страна.

Според новия законопроект на руското правителство, всяка държава от ЕврАзийския съюз, както и страните, сключили споразумение със съюза, или „кандидатки“ за членство внего, ще получават с 50% по-евтини газ и петрол.

Ако законът бъде приет от руската Дума, което е почти сигурно с оглед на мнозинството от 70 % депутати от управляващата партия, това означава, че България би могла да спестява около 3 милиарда долара годишно от разходи за руски петрол и газ.
В момента за тази цел страната ни харчи около 6 милиарда долара на година.

Добиването на статут на „кандидат“ за член в ЕврАзийския съюз става с декларация от точно 1 страница, подадена в централата на ЕврАзийския икономически съюз в Москва. Малко хора знаят, че кандидатстването в организацията всъщност не ни задължава в крайна сметка да влезем, в случай че много се страхуваме от „руската мечка“.

Да не говорим, че сумата от 3 млрд. долара годишно, която бихме си спестили като членове на ЕврАзийския съюз далеч надвишава нетната ни печалба от еврофондовете, която към момента е под 1 милиард евро, и то ако ни платят всичко. В момента това не се случва, защото за да пести пари, ЕС непрекъснато ни измисля всевъзможни нарушения и ни налага глоби.

Но дори да се приеме пълният размер на ползата от еврофондовете, то той е точно 3 пъти по-малък от разликата в цената на скъпите нефт и газ, без отстъпката. Хич да не отваряме и дума пък, че еврофондовете са едва до 2020 г., след което плащанията към бедна България спират… и държавицата ни остава на минус, на волята на Господ и Провидението.

Очевидно е, че управляващите в Русия са подбрали точния момент за изключително примамливото си предложение за набиране на нови страни – членки в Евразийския съюз. Защото само след 2 години много източноевропейците ще си зададат ребром въпроса: „Защо ни е изобщо този ЕС, след като дори парите спря. Но пък ни остави в наследство милиони арабски мигранти, гей паради и третополови същества.
Дали България ще е първата страна, напуснала ЕС, за да се присъедини към Евразийската икономическа общност. Надали! Защото много преди нас да се възползват от новия руски закон чакат унгарецът Орбан и чехът Земан, които далновидно поддържат силно приятелски отношения с Путин.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

17 кометара за Преди минути: Путин предложи на България 50 % по-евтини нефт и газ, ако напуснем ЕС и Влезем в ЕврАзийския съюз! $3 млрд. на година срещу $1 млрд. от еврофондовете! Виж Тук:

 1. Анонимен Отговор

  09.01.2018 в 21:41

  ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ САМО ЗА ПЕТРОЛА И ГАЗТА И И БЕЗ ТЯХ ПАК СМЕ СЪГЛАСНИ ЗАВИНАГИ ДА СМЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО С БРАТСКА РУСИЯ И ВИНАГИ СМЕ ИСКАЛИ НО НЯМАШЕ КОЙ ДА НИ ЧУЕ НА 18 ЯНУАРИ МОЖЕМ ДА ИЗВИКАМЕ С ПЪЛЕН ГЛАС ПРЕД НДК ЗА ДА ЧУЯТ И ГОСТИТЕ НА БОРИСОВ ОТ БРЮКСЕЛ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКАМЕ ВЯРВАМЕ И ОБИЧАМЕ САМО БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е НАШАТА НАДЕЖДА И ОПОРА НАШАТА ОБИЧ И МЕЧТА СЛАВА НА ВЕЛИКАТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА РУСИЯ ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ НА ТОЗИ СВЯТ НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ РАЗДЕЛИ ГОСПОД ДА Е ВИНАГИ СЪС ВАС И ДА ВИ ПАЗИ ПО ХУБАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАС НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НАПРЕД НАРОДЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ ТАМ НИ Е МЯСТОТО С НАШИТЕ БРАТЯ

 2. Анонимен Отговор

  09.01.2018 в 22:09

  КРАЙ НА РОБСТВОТО В ЧУЖБИНА КРАЙ НА БЕДНОСТА И ГЛАДА В БЪЛГАРИЯ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ВИЕ ОБЕЩАХТЕ ДА СЛУЖИТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА НАРОДА ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС НАС НИКОЙ НЕ НИ ПИТА НИЕ СМЕ НЕЗАКОННО В ТЕЗИ МАФИОТСКИ СЪЮЗИ ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ НАШЕТО МЯСТО Е ДО БРАТСКА РУСИЯ САМО ТОГАВА И ГОСПОД Е С НАС ЗАРАДИ РАЗДЯЛАТА СБРАТУШКИТЕ И ГОСПОД НИ ИЗОСТАВИ НАСТРАДАХМЕ СЕ НАМИЗЕРСТВАХМЕ СЕ НАРОДА ЗАГИВА ДЕЦАТА НИ БЯГАТ ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ САМО ТЯ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ РАЗПИЛЯНА И ОГРАБЕНА БЪЛГАРИЯ И ОТНОВО ДА Я СЪЖИВИ ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ

  • ФИЛИП Отговор

   10.01.2018 в 17:18

   Напълно съгласен…

 3. СКАНДАЛНО. НЕТ. НЕ НАМЕРИХМЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ЦИТИРАНИЯ ОТ ВАС ПРОЕКТ ЗА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВИЯ С ПЕТРОЛ И ПРИРОДНИ СУРОВИНИ. В РУСКИТЕ САЙТОВЕ-ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ ЛИПСВА. НА САЙТА НА ДЪРЖАВНАТА ДУМА ДАЖЕ НЕ МИРИШЕ НА ПЕТРОЛ И ПРИРОДНИ РЕСУРСИ.НОВА ГОДИНА И ДЯДО МРАЗ ПОЧТИ ПРИКЛЮЧИХА С РАЗДАВАНЕТО НА ПОДАРЪЦИТЕ. РАНО Е ЗА ЗАЯВКИ ЗА НОВАТА ГОДИНА И ЖЕЛАНИЯ ЗА ПОДАРЪЦИ. МОЛИМ ВИ ДА БЪДЕТЕ ПО-АКУРАТНИ ПРИ СЪОБЩАВАНЕТО НА ПОДОБНИ НОВИНИ. ВЪЗМОЖНО Е НЯКОЙ ДА ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И ДА НЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В РАБОТАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО. ЦИТИРАЙТЕ ИЗТОЧНИЦИТЕ, КЪДЕТО МОЖЕМЕ ДА НАМЕРИМЕ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПУБЛИКУВАНОТО ОТ ВАС. ОЧАКВАМЕ И ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАШАТА ОБЕКТИВНОСТ. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.

  • Васил Петков Отговор

   10.01.2018 в 3:17

   Все още е законопроект. Тепърва предстои да мине за гласуване през руската Дума. А информацията е от пресцентъра на руското Външно министерство.

 4. Анонимен Отговор

  09.01.2018 в 22:44

  ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ САМО С ПРЕГРЪДКАТА НА БРАТСКА РУСИЯ ЩЕ ВЪЗКРЪСТНЕ БЪЛГАРИЯ ОТ РАЗРУХАТА И БЕДНОСТА САМО БРАТСКА РУСИЯ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ НАПУСНАЛИЯ РОДИНАТА БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ВЪЗКРЪСТНАТ ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА ЩЕ РАЗЦЪФНАТ ЦВЕТЯТА И НАПУСНАТИТЕ ДВОРОВЕ НАРОДА ЩЕ ПОЧУВСТВА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА ЩЕ ИМАМЕ РАБОТА БЛИЗО ТРИ МИЛИОНА ОТНОВО ЩЕ БЪДАТ СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ НЕ РОБСТВО В ЧУЖБИНА А ДОСТОЕН ЖИВОТ В РОДИНАТА ИСКАМЕ СИ БРАТУШКИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА БЕЗ БРАТСКА РУСИЯ ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ СПАСИМ ИСКАМЕ СИ НАШИТЕ ВЕЧНИ ОСВОБОДИТЕЛИ СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ

 5. Петър Яннчев Отговор

  10.01.2018 в 12:30

  Нещо сте зле със сметките.

 6. Анонимен Отговор

  11.01.2018 в 23:37

  45 г. не ви ли стигнаха? То бива бива мазохизъм ама чак пък толкова. Айде няма нужда!!!

 7. esega Отговор

  17.01.2018 в 7:58

  Momcheta mnogo dobur e duhyt vi ala po eftino za prodavachite ne oznachava po eftino z kupuvachite ,ne zabravqite ,cenata nikoga nqma da se promeni i parite nqma da ostanat za ikonomikata prosto prestupnicite shte si smenqt shemata na po eftiniq matrql

 8. Дружество за борба с измислените новини Отговор

  22.03.2018 в 8:22

  Идиоти са онези, които са повярвали на този фейк!
  Българите не се продават и България не е за продан – това го разбраха вече и в Москва. (Само русофилистиците не могат да го схванат).

  • pipi Отговор

   22.03.2018 в 13:38

   Българите не се продават- тях ГИ продават безродниците и те си траят…

 9. Дружество за борба с измислените новини Отговор

  22.03.2018 в 8:30

  Вий някога знаме Христово

  развяхте за благо човешко –

  строшихте ни игото тежко,

  а днеска ни носите ново!

  И пак не ви мразим (не крия:

  обича ви още народа);

  но любим и свойта свобода,

  стократно пµ любим я ния.

  За тоз кумир ние се бием

  и с чужд, и със близък упорно

  и няма ний врат да превием

  пред никакво иго позорно!

  О, колко ви, братя, жалея!

  О, как би желал, братя клети,

  свобода и вам и за нея

  кат нас да живейте и мрете!

 10. Виктор Отговор

  24.01.2019 в 11:04

  Кому са нужни тези фалшиви новини? Просто залъгват хората, за да водят статистика какви са нагласите на хората по определени теми.

 11. Жак Отговор

  24.01.2019 в 14:18

  Поредните простотии от хора, които се опитват да манипулират общественото мнение.

 12. Колев Отговор

  12.06.2021 в 10:10

  Абе братя българи, излезте от компютърните си черупки, разходете се малко по черните пътища български, СЕЛАТА УМИРАТ, ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО Е МАСОВО,ЦЕНИТЕ ГОСПОДА У НАС СА ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ В ЩАТИТЕ И КАНАДА, при смешни доходи.Здравеопазването е платено, образованието фиктивно, земеделието ни е колониално (слънчоглед , царевица и жито)АБЕ ВИЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ, ЗА 45 ГОДИНИ СТИГНАХМЕ ЕВРОПЕЙСКО НИВО, СЕГА СМЕ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. ВЪВ ВТОРИЯ ГРАД ПЛОВДИВ УЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ СА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ И НЯМА НАЧИН СКОРО ДА СЕ ПОДНОВЯТ. ВИЕ ВСИЧКИ ПИСАЧИ СЛЕПИ ЛИ СТЕ, ПРОСТИ ЛИ СТЕ, КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ БАЙДЪНОВА АМЕРИКА, която и без друго се тресе по шевовете.Слезте на земята, на нашата и се огледайте. Няма начин да ви поствам снимки, ТРАГЕДИЯТА У НАС Е КОЛОСАЛНА.

 13. Колев Отговор

  12.06.2021 в 10:18

  Хайде някой от всезнайковците да посочи друга държава да си е купила изтребители на чертеж, платени години преди построяването на завода и да чака такива от пробната серия по 200 милиона парчето с огромни експлоатационни разходи. Защо и са на България такива, когато за същите пари можеше да си купи не 8 бройки, а няколко ескадрили по 12 бройки, ЗАЩО ????? влезте в Уикито за цените. МАЛОУМИЕТО НИ ВЕЧЕ Е БЕЗ ГРАНИЦИ, затова четете Соломончо и крадлата Поптодорова и изпадайте в политически ОРГАЗЪМ. Пък ако не ви харесва отечеството, бягайте в центъра на бившата световна империя Лондон, там толкова много са крали, че всичко е позлатено.

 14. Иванов Отговор

  24.02.2022 в 19:30

  Какво добро видяхте от ЕС и НАТО? Че ни закриват реактори, че не карат да купуваме техни втора ръка Ф-16? Не забравяйте че и ние плащаме членски внос в ЕС, който е съпоставим с това което ни отпускат като милостиня и при това ако спазваме всички техни условия. За НАТО да не говорим. Крайно време е да почукаме на вратата на Евразийския Съюз или БРИКС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *