Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Преди минути: Нов Зловещ Атентат Заля с Кръв Турция! 33-ма Загинали до момента! Анкара в Паника!

турция атентатНад 33 турски военни загинаха при два кървави атентата през последното денонощие.

Експлозив, поставен край пътя, взриви днес военен конвой  в района на Диарбекир, където живеят кюрди и турската армия е въвела даже вечерен час. Бомбата е самоделна, взривена е от разстояние и е убила на място седем войници. Има и много ранени.

В района цари пълна паника.

Това е втори атентат в рамките само на 12 часа в Турция. Снощи в Анкара кола – бомба се вряза в автобус с военни и то на метри от президентството. Взривът, според очевидци, бил толкова силен, че разтресъл половината столица.  Първоначално бе съобщено за пет загинали, после бройката им нарасна до 18, а оставалите са тежко ранени.

Подобен атентат не е имало отдавна в турската столица, нападението е дръзко и е извършено почти под носа на Ердоган, който по данни на обкръжението си бил бесен и силно изплашен.

Този път и да иска, турският диктатор няма как да обвини Русия. Вчерашните и днешните „фойерверки“ са дело на кюрдския народ, който той мачка от години.

Свободолюбивите кюрди лежат по затворите, дори журналисти са напъхани в зандана, защото са се осмелили да кажат истината за геноцида над кюрдското малцинство в Турция, което се бори за независимост. В Диарбекир част от населението е прогонено от домовете си и е отишло в доброволно изгнание заради наложения вечерен час и пълно самоуправство на турската армия в града. От години населените с кюрди югоизточни райони на Турция са умишлено обезлюдявани, а населението е изселвано в други части на Турция.

Като капак, турските военни започнаха да обстрелват градчета в Сирия, където също живеят кюрди, обявявайки ги за население, което трябва да бъде подчинено на Ердоган, а земята им – предмет на държавни интереси и приоритети.

Кюрдите в Турция, които са над 15 млн. и живеят на една четвърт от територията на страната по границата със Сирия и Ирак, искат собствена независима държава и обединение със сънародниците им в Сирия и Ирак. И по тая причина са репресирани, методично изселвани от родните си места и избивани от турските власти. Всеки свободомислещ човек е под заплаха. Журналистите, които си позволяват да пишат за геноцида над кюрдското население са вкарвани в затвора с рекордни присъди, а адвокат, който атакува съдебно държавата за геноцида, беше нагло застрелян посред бял ден.

Кюрдите нямат друг изход, освен да отговарят на огъня с огън, смятат политически наблюдатели. Точно сега, когато кипи войната в Сирия и териториите се преразпределят, Кюрдската работническа партия съзира шанс да измъкне Диарбекир и близките територии от ноктите на Анкара и да обособи нова държава.

Ердоган прави всичко възможно това да не се случи, но Европа е на друго мнение и много политици застават на страната на кюрдския народ.

Отмъщението на Ердоган ще бъде страшно и с много кръв, вещаят запознати с нрава на турския президент, който все повече губи доверието и уважението на съюзниците си от НАТО.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Преди минути: Нов Зловещ Атентат Заля с Кръв Турция! 33-ма Загинали до момента! Анкара в Паника!

 1. румен стоянов Отговор

  19.02.2016 в 20:04

  ХА-ХА-ХА…

  Ние сме били… “Активтни членове на НАТО…” – ХА-ХА-ХА…!!!

  Наивно си мислех, че от армията не е останало нищо…, а то тя се състояла от…:
  – 5 хотела, 7 станции, пет военни клуба, един къмпинг… и два танка, но… без акумолатори…)

  Боже… и колко напреднала стратегия имаме…, та значи:
  – “Нападат ни лошите, злите и страшните…, но ние вместо да стреляме… ги каним на хотел…, а там ядене, пиене, секретарки, помощнички, меки китки… (който извратеняк каквото поиска, в нашето МО го има…)… и така докато СЕ ОТДАДАТ НА КУРВАЛЪКА и забравят за какво са дошли……!
  (Вярно…, последния път когато приложихме тази тактика “гостите” не си тръгнаха 500 години, та се наложи да дойде “горския” да ги изгони…)
  Въпреки всички – Боже какъв министър имаме, какъв стратег… Това и Наполеон не го може…! – Велико…!!!

  Но…

  Срещу всички права които имат българските граждани като такива, те имат и няколко задължения…, да плащат данъци съобразно своите доходи и имоти и…:
  Чл. 59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
  (2) (Изм. – ДВ, бр. 12 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон.
  – Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.
  (2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

  Според сратегическото ни местоположение и породените от това потенциални заплахи, разчетите ми показват безусловния минимум, който трябва да имаме:
  – Военна академия и три военни училища (СПВ, ВВС, ВМС).
  – Три механизирани корпуса със 75 000 бойци в мирно време (София, Варна и Бургаз), като всеки боец е включен в дигиталната система “Енинно бойно-инфармационно поле”!
  – Отделна бригада за “Въздушно-земни-морски” специални операции (Пловдив) от 7 500 универсални професионалисти (Обучени и по програмата “БМБ” – Борба с масови безредици).
  – 1 800 оръдия и миномета над 100мм. и 1 200 БМП, 600 танка от последни поколения.
  – 72бр. НОВОПРОИЗВЕДЕНИ бойни всецелеви самолета “Грипен-NG ”.
  – Шведска система за ДРЛО (каквато има Гърция)…, в комплект с Център за “Въздушно-земно-морски суверенинет” с разширени възможности за пряко управление на силите и средствата в цялата страна (което ще е единно бойно поле)
  – 36 бойни и 36 транспортни вертолета (с еднакви двигатели и основни системи);
  – 12 транспортни самолета “Спартан” (три въоръжени за помощни/специални/спасителни операции).
  – 12 корвета с водоизместване 800 – 1 000 БРТ (с увеличена автономност и възможнасти за борба със земни, подводни, плаващи цели и въздушни цели до 30км.), с Крилати ракети с дистанция на стрелба около 3 000км.;
  – 6 подводници -“ловци” с автономност от поне 180 дни, трални сили, бригада брегова охрана с ПКР с далечина от поне 100км..
  – “Инженерен корпус” за незавършилите средно образование и алтернативна служба без оръжие…!!!
  – “Смесен” принцип на комплектоване… (професионален, договорен и наборен)

  – Само така ще имаме малка, но боеспособна армия – Щит на България…!!!

  Великият Български Народ е казал…:
  – “Който не иска мира – нему секира”
  (само, че тя трябва винаги да ти е под ръка…)

  Това е истината – друга няма…! Иначе ще ни управляват главорезите от ИХИЛ (Ислямски Халифат в Ирак и Левант/Сирия)… или Ислямски Халифат Турция…, но между тях все по-трудно се прави разлика…!!!
  .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *