Преди минути: Американската империя се Сгромоляса! Пентагонът Заплаши Света с ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС! Вижте ХАОТИЧНИТЕ действия на загиващия ХЕГЕМОН:

5

Директорът на Центъра за политологични изследвания към правителството на Русия, Павел Силин заяви в прав текст, че империята САЩ се разпада. И този процес, според Силин, ще завърши още в първата половина на 21 век.

Аз бих разделил, продължава Силин, САЩ като империя от САЩ като национална държава. И що се отнася до империята САЩ, то тя вече се пука по шевовете.

И наистина много факти подкрепят това твърдение на руския политолог. На първо място Щатите вече нямат пари. Само държавният им дълг се изчислява на над 21 трилиона долара. Според други анализатори общият им дълг е почти 60 трилиона долара. Един от неоспоримите факти, които подкрепят твърденията за този фактически фалит на САЩ, е ежегодното гласуване в американския конгрес за увеличаване тавана на дълга. Защото ако този таван не бъде увеличен, то Щатите няма да могат да извършват дори най-неотложните социални и военни разходи.

Но увеличаване тавана на щатския дълг  също води до непредсказуеми последици. Защото колкото повече се увеличава дългът, толкова повече и толкова по-бързо, доларите се превръщат в необезпечени с реално производство хартиени фигурки. А най-лошото е, че с тези зелени хартийки вече не може да се купи почти нищо.

Ако продължим анализа ще видим, че вече повече от 43% от хората в света отхвърлят господството на долара. В цяла Европа при международните разплащания се използва еврото. А това е пазар от 500 милиона души. Русия, Китай и Индия са постигнали споразумение, при което търговските сделки се осъществяват в националните валути.

Към тези страни се присъединяват партньорите им от БРИКС и ШОС. Не случайно президентът на Русия Владимир Путин, на тазгодишната среща на БРИКС в Китай заяви, че международната финансова и икономическа архитектура на света е несправедлива. И всички се досещаме защо е несправедлива. По простата причина, че една частна печатница в САЩ, наречена Федерален резерв, печата зелени хартийки без покритие нито в икономически, нито в златен еквивалент. И с помощта на тези зелени хартийки, Щатите ограбват труда, реалните продукти и ресурсите на целия свят.

Ето защо, Владимир Путин заяви, че всички страни от БРИКС са готови да се противопоставят на господството на долара. Към тези страни се присъединява и Латинска Америка. Лидерът на Венецуела Николас Мадуро наскоро обяви, че Венецуела спира своите разплащания в долари. И че в нефтения и газовия сектори, Венецуела ще използва като основа за изчисляване цената на своите продукти – китайския юан.

С гръм и трясък се провали американската стратегия за овладяването на Украйна. Сега Крим е свободен и част от Русия. Донбас практически се откъсна от състава на Украйна. Много области като Одеска, Херсонска, Запорожска, които все още са в Украйна, отдавна искат да избягат и да се присъединят към Русия. Така че от Украйна остават все по-малко територии, ако вземем под внимание и възможните претенции на Полша, Унгария и Румъния към остатъчна Украйна.

САЩ претърпяха пълно фиаско и в Сирийската кампания. Сега Сирия е под контрола на Русия и нейния съюзник Башар Асад. А сирийският народ вижда в лицето на Русия своя освободител от джихадизма, който американците отгледаха и създадоха.

Страни като Саудитска Арабия и Турция, доскоро съюзници на САЩ, отдавна търсят приятелството на Русия. Защото разбраха, че Северният Колос никога не изоставя приятелите си. И не ги лъже. Не ги унижава. Не ги захвърля като употребени носни кърпички.

Янките са на път да се провалят и в опитите си да „накажат“ Северна Корея, защото тя увеличавала своята ядрена мощ. И въпреки големите заплахи, които Доналд Тръмп сипе постоянно върху страната и нейния лидер Ким Чен Ун, светът усеща пълното безсилие на САЩ да направят каквото и да било. Не само на Северна Корея, но и на всяка ядрена държава.

И това е така, по простата причина, че КНДР е решена да отстоява своята независимост. Докато изнежените от разгулен и охолен живот щатски военни, на практика не знаят за какво ще се бият в Северна Корея, ако се стигне до такава битка.

Корейците защитават родината си. А какво защитават САЩ? И те самите не знаят.

Ето защо Империята САЩ се разпада, въпреки че има най-мощната армия в света. Въпреки, че е най-голямата ядрена държава. Въпреки че притежава или използва ресурсите на повече от половината свят. Разпада се, защото олигарсите от Транснационалните американски корпорации имат много какво да загубят. И макар че постоянно плашат с ядрена война, те са хората, които най-много се страхуват от нея.

Една империя, която не може да победи дори държавица като Северна Корея, вече не е империя. Тя в най-добрият случай е бивша империя, която още не е осъзнала, че нейното време отдавна е свършило.

А Русия и Владимир Путин все така спокойно наблюдават хаотичните и панически действия на провалилите се американски войнолюбци.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

 1. СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ С НАШАТА БРАТСКА ГОРДОСТ РАДВАМЕ СЕ НА УСПЕХИТЕ НА НАШИТЕ БРАТУШКИ ГОСПОД ДА ГИ ПАЗИ ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ И СМЕ ЗАВИНАГИ С ВАС

 2. А КАКВО ЗАЩИТАВАМЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ? ИНТЕРЕСИТЕ НА КРАВАРИТЕ, ЕВРОПА ИЛИ ИЗКОННИТЕ, НАШИ, БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ? КАКВО ПРАВЯТ КРАВАРИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ВАЗОВ, НА ВСИЧКИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ГЕРОИ ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ? НАРОДЕ?

 3. ДА ЖИВЕЕ БРАТСКИЯ ПРАВОСЛАВЕН, ХРАБЪР И РОДОЛЮБИВ РУСКИ НАРОД И ВЕЛИКАТА МУ ДЪРЖАВА!!! КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА ЧЕРНОТО ТУРСКО РОБСТВО И СЕГА НАШИТЕ ПОГЛЕДИ И НАДЕЖДИ ЗА КРАЙ НА НОВОТО КОЛОНИАЛНО РОБСТВО СА ОТПРАВЕНИ НАТАМ! И ДНЕС СА АКТУАЛНИ СТИХОВЕТЕ НА ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА:
  Русия! Колко ни плени
  туй име свято, родно, мило!
  То в мрака бива нам светило,
  надежда – в нашите злини!

  То спомня ни, че ний кога сме
  забравени от целий свет,
  любов, що никога не гасне,
  за нази бди с най-сладък свет.

  Русия! Таз земя велика
  по шир, по брой, по сила! Тя
  с небето има си прилика
  и само с руската душа!Затуй си ти прочута, славна
  и друга нямаш с тебе равна;
  затуй обхващаш полусвет –
  царства, народи, океани –
  и нямаш изглед, край и чет;
  затуй те бог до днес отбрани
  от толкова беди, душмани;
  затуй можа да съкрушиш
  Мамая-хан и Бонапарта,
  затуй врага си ти страшиш,
  кога те гледа и на карта,
  затуй зовеш се ти Света,
  затуй те любим кат баща
  и чакаме като Месия:
  Затуй си ти Русия!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *