Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

По стъпките на Путин! ТРЪМП СЕ ЗАКЛЕ: ОБЯВЯВАМ ВОЙНА на Мултинационалните компании и Глобализма! Ще работя за просперитета на САЩ! Америка няма да се меси в световните дела! Виж Тук:

 

Чудото, в което малцина вярваха, се случи: Доналд Тръмп, когото най-влиятелните медии в САЩ наричаха „клоун, неспособен да се справи със задълженията на най-високия пост в държавата“, вече е МИСТЪР ПРЕЗИДЕНТ!!!

В своята първа реч пред над един милион американци, събрали се до стъпалата на Капитолия, Тръмп много ясно очерта приоритетите на своето управление. Макар платените до една от неолибералите медии и дори част от съпартийците му републиканци да нарекоха неговата реч „философска“ и „емоционална“, защото не се спирала на съществуващите проблеми, това изобщо не беше така.

Първото послание на Тръмп, което веднага се набива в очи е категорично изразената му воля като президент да работи заедно със своя народ, а не против него. Доналд Тръмп повтори, че датата 20 януари 2017 г. ще влезе в аналите на историята като ден, в който народът на САЩ отново си е върнал властта над своята страна. Защото, по думите му, днес не се извършва предаване на властта от една администрация на друга. Днес съсредоточената във Вашингтон власт се предава на своя истински суверен – народа.

Тези думи на Тръмп веднага и ясно показват, че новият американски президент притежава волята да тръгне по пътя, вече добре отъпкан от Владимир Путин.

Защото ако има нещо, което най-ярко характеризира дейността на руския президент, това е фактът, че той счита за много по-важно общуването със своя народ и с народите по света, отколкото с техните държавници. Именно при Владимир Путин руският народ върна своето най-важно за съществуването на всяка демокрация качество – народът стана истинския суверен на властта. Защото думата „демокрация“ означава „власт на народа“, а не на олигархията.

По нататък в своята реч, Тръмп разкри нелицеприятни факти за досегашната неолиберална глобалистка власт в САЩ. Той открито заяви, че много дълго време една съвсем малка групичка хора във Вашингтон е узурпирала властта и се е ползвала безконтролно от нейните облаги. А  през цялото това време американските граждани нямаха повод за никаква радост, защото бяха хванати в капана на мизерията.

Нещо повече: Вече 20 години, докато политиците и големите корпорации се чувстват превъзходно, забогатявайки все повече и повече, от Съединените щати изтичат в чужбина много бизнеси със своите фабрики и заводи, а работните места за гражданите на страната намаляват с всеки изминал ден. Тоест, босовете на Мега Корпорациите изобщо не ги е грижа за американския народ. Докато елитите пируват в столицата, обикновените американци тънат в мизерия и се борят за своето оцеляване. А средната заплата на един работник в предприятие бавно и полека се срена от $ 2 500 на $ 1 100. И всичко това при непрекъснато повишаващи се цени.

Не ви ли напомня това за същото, макар и 2-3 пъти по-тежко положение в България. Докато гербаджийския „елит“ се къпе в богатства и удоволствия, българският народ е потопен в най-страшната мизерия, съществувала някога в България. Пенсионери и работещи бедни са на ръба на оцеляването. Клошари и цигани ровят из казаните за боклук. Кога по времето на социализма е имало такива страшни издевателства над българските граждани?

Но Доналд Тръмп продължи своята реч и тя като че ли е писана и за нас.

Той утвържди, че не е толкова важно коя партия ще има мнозинство в парламента. Важното е парламентът да работи в интерес на народа и да бъде подчинен на същия тоя суверен. Тръмп сподели още, че в основата на неговата предизборна платформа е заложено убеждението, че държавата и нейните институции са създадени за да служат на гражданите, а не обратното.

Не се ли бори и нашия народ за това вече десетки години? И не подменяме ли на всеки 4 години парламенти и правителства в напразни опити да внушим на дебелобузестите ни „политици“ и техните ментори от чужбина, че са избрани да служат на народа. Не да крадат, да лъжат, да унищожават страната и да издевателстват над обеднелите до крайност обикновени българи.

Доналд Тръмп нарича исканията на американците за добре платена работа и достоен живот, „разумни и честни искания, в едно разумно и честно общество“.

А какво отговарят нашите български търтеи-политици на справедливите искания на хората за добре платена работа и достоен живот? Отговарят непрекъснато с мантрата, че тези искания били популизъм. Че държавата нямала пари и т.н. Ами как да има пари като всичките държавни средства отидоха у мутрополитиците ни и в колониалната ни метрополия Вашингтон?!

Новият американски президент споделя още, че го боли като наблюдава страшната мизерия, в която живеят хората в отдалечените от мегаполисите райони. Че системата на образованието произвежда хора, които нищо не знаят. Че престъпността, бандите и наркоманията са отнели много човешки животи. И непрекъснато разяждат обществената снага, като лишават Съединените щати от техния потенциал и бъдеще.

Тръмп нарича тази мизерия „беззаконие, предизвикано от глобалните наднационални компании, на което беззаконие трябва веднага да се сложи край“! В своята реч утвърди, че всяко политическо решение трябва да се взема само ако служи на благото на обикновените американски работници и служители.

Де да имахме и ние повече политици като Доналд Тръмп и Владимир Путин!

Във външнополитическата сфера, новия президент заяви категорично, че САЩ се отказват от ролята на „Световен жандарм“. Че те няма да налагат вече на никоя държава своя начин на живот. И че всяка нация има право да поставя своите интереси над всичко останало.

Тези принципи не са нови. Владимир Путин прокламира и защитава тези постулати вече 16 години, откакто е президент на Руската федерация. Сега целият свят вижда с удовлетворение, че тези принципи, от които се ръководят Владимир Путин и Русия, стават и основополагащи принципи на външната политика на една от най-мощните държави в съвременния свят – Съединените американски щати.

Това са принципи, които са в основата на мирното съвместно съществуване между държавите в света. И фактът, че САЩ ориентират своята политика именно към вектора на мира, и казват НЕ на войната, е най- радващото и носещо надежда послание на Доналд Тръмп.

Другото послание, което носи надежда на хората от Европа и света е категорично изразената воля на Доналд Тръмп да се бори с тероризма и  радикалния ислямизъм, докато тези ракови образувания не изчезнат от лицето на земята. Защото ако Русия и САЩ обединят своите сили срещу ислямисткото зло, в целия свят ще се живее по-спокойно и без страх.

Ако новият американски президент изпълни тези свои послания, тогава също като Владимир Путин, и той ще заслужи признанието на хората по света и великото звание „Миротворец“. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за По стъпките на Путин! ТРЪМП СЕ ЗАКЛЕ: ОБЯВЯВАМ ВОЙНА на Мултинационалните компании и Глобализма! Ще работя за просперитета на САЩ! Америка няма да се меси в световните дела! Виж Тук:

  1. Анонимен 1 Отговор

    22.01.2017 в 5:22

    Нищо лошо няма в написаното по-горе, но дали това което Тръмп говори ще се осъществи е неизвестно. Тръмп непрекъснато си противоречи. Той например казва, че ще намали данъците на богатите, та парите да отидат обратно в бизнеса. Бизнесите намаляват производството и фалират, не защото милиардерите нямат пари да ги подържат, а защото на работниците не са платили достатъчно да изкупят това което са произвели. Това което Тръмп възнамерява да направи е още по-лошо. Като намали данъците на богатите, разходите на държавата трябва да се поеме от бедните.
    Те обаче нямат пари. Единственото нещо което остава, е да се спрат техните минимални помощи. Самият Тръмп казва, че в Америка премного хора са на държавни помощи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *