Почина актьорът Иван Ласкин

1

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември той беше приет в тежко състояние във Военно-медицинска академия.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми.

През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи, а  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.

„Да напълниш зала е бизнес. Да те гледа един човек е изкуство.“, каза той преди време.

Иван Ласкин бе роден на 10 март, 1970 година.

Първите му професионални театрални изяви са на сцената на Театър „Сълза и смях“ през 1991 г. Играл е на сцените на почти всички софийски театри. Още като студент играе запомнящи се роли в Народния театър, МГТ „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От 1997 г. е актьор в Театър „Българска армия“. На сцената на ТБА е известен с ролите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев – „Неделя вечер“, реж. Здравко Митков. Играе и на сцената на театър „Антон Страшимиров“ в Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на А.П. Чехов „Иванов“.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград.]

До 2014 г. играе в театър „Българска армия“.

Успоредно с това е играл и в десетки български игрални филми, сред които „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, сериалите „Хайка за вълци“, „Дунав мост“ и „Магьосници“, „Колобър“, „Наричаха ме чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“ и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 г.

Съболезнования на близките му! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *