Потрес! Из Учебника по История за 10-ти клас: ФАШИЗМЪТ Е ИЗМИСЛИЦА НА КОМУНИСТИТЕ! СССР е Окупатор, който Връща България с 1 Век Назад! Вижте Кой Промива мозъците на децата:

19

Все по- зловещи стават поръчковите соросоидни експерименти на САЩ с промиването на детските мозъци в България. Пример за поредният такъв е тазгодишното пренаписване на учебника по История за 10-ти клас. Такова пропагандно и фалшифицирано извращение на историята на България може да бъде сравнено само с лъжите на Гьобелс и антихуманните медицински опити на доктор Менгеле. Но скоро и имената на тези двамата ще са тотално заличени и непознати за българските младежи. Защо ли?!

През 43 г. българското „демократично“ правителство в присъствието на родни висши офицери се снима под нацисткия флаг с пречупения кръст, за да се хареса на новия си съюзник нацистка Германия.

Изучаването на фашизма и нацизма отпада от българските учебници по История. Впрочем, във въпросния учебник тези две понятия са споменати на няколко пъти, но само колкото авторите на пасквила да заявят категорично, че такива идеологии всъщност не са съществували: „В България фашизъм и нацизъм никога не е имало“, твърдят те. И респективно- никога не са ни управлявали фашистки правителства. Нито про-нацистки. Нито пък сме имали закон срещу евреите. Не е имало партизани, а най-обикновени терористи. И през 43-та година българското правителство не е приело фашисткия Закон за защита на държавата – ЗЗД, според който държавата е плащала по 50 хил. лв. на всеки гражданин, който собственоръчно отреже и донесе в Полицията партизанска глава. Пък била тази глава и детска. Само убитите по този закон деца са над 240.

Пак според учебника за 10-ти клас Червената армия всъщност не е победила нацизма. Защото… нацизъм изобщо не е имало!

В спонсорирания от Сорос и написан от грантово заплатени псевдо-учени учебник по история за 10-ти клас престъпленията на фашизма в България и по света остават сметени под килима. И направо отречени. Вътре няма нито ред за концлагерите „Освиенцим“, Требленка“, „Бухенвалд“… Затова пък, българските деца учат, че най- мрачният режим, съществувал някога на планетата е… комунизмът!

Цар Борис Трети в горещо ръкостискане с „демократичния“ си западен съюзник Адолф Хитлер. (Берлин, 42 г.)

Още по- фрапантно е че в същия учебник турското робство, което е назовано „присъствие“, е описано като приятно съжителство между народи с различни религии. Помежду им нямало проблеми. Живеели сме си мирно и кротко. Но дошли тия гадни руснаци и ни развалили рахата.

После пак дошли руснаците. Вече под формата на гадни съветски комунисти! Дошли баш тогава, когато тъкмо сме били на крачка да стигнем Запада. Но руския комунизъм ни върнал в каменната ера. Където сме и до днес.

В новите учебници по история за цялото ни средно образование надълго и нашироко се говори за „комунистическа диктатура“, без да се спомене и дума за фашизма и нацизма? Явно по причина, че про-американската колониална власт у нас преследва следните цели: Децата трябва да забравят, че техни връстници, като тези от Ястребино, са били разстрелвани от фашистите за това, че са помагали на партизаните. Не трябва изобщо да научат за българските фашисти, които са принуждавали нашите родители да минат през площада, за да видят проснатите убити тела на партизани или техните отрязани глави. Какво говорят документите: За отрязана партизанска глава „нефашистката“ власт преди 44-та година е плащала по 50 000 лв. и е изплатила по това перо общо 63 млн лв. А убитите между 41 и 44-та година цивилни граждани са 10.930 – ятаци и роднини на партизани?

В учебниците вече не пише нито ред и за това, че съдбата ни бе решена от Великите сили на една разчертана салфетка. В учебната програма надълго и нашироко се дъвче темата за «съветска окупация» и «съветизация» на страната ни. Но децата ни така и няма да научат, че ако териториалните претенции на Гърция и исканията на Турция и Югославия след 45-та г. бяха удовлетворени, за което настояваха победителките САЩ и Англия, днес територията на България щеше да е поне с една трета по–малка. А тези претенции бяха отрязани благодарение на твърдата позиция на съветската делегация и лично на Йосиф Висарионович Сталин. Да, благодарение на СССР и Сталин, България не губи нито сантиметър земя като победена държава от ВСВ, за разлика от една разпарчатосана Унгария например.

Посрещане на Червената армия в България

В новия учебник по история учениците ни ще се запознаят с исторически факти като «Народния съд». Бъдете сигурни, че платените соросоидни историци не са написали вътре нищо за това, че Народният съд беше наложен на България от победителите във войната- от САЩ и Великобритания, а не от някакви комунисти. В резултат на тази договореност в другите европейски страни Народните съдилища произнесоха смъртни присъди на хиляди: И само в Белгия имаме 53 хиляди убити фашисти, в Холандия– 45 хиляди, в Чехословакия– 38 хиляди, в Дания–15 хиляди, във Франция – 60 000 и т.н. В България «Народният съд» издаде всичко на всичко 2 730 смъртни присъди. Но в периода 1941–1944 г. фашистката власт издаде 12 461 смъртни присъди на български комунисти-антифашисти.

Разбира се, че младите хора трябва да знаят за лагера «Белене» и за «Възродителния процес», но цялата истина. Включително с факти като този: Един терорист, етнически турчин, който по Възродителния процес взриви вагон с майки и деца, след 89-та г. бе обявен от държавата за репресиран, получи пенсия и стана активен функционер на една етническа партия. Учениците няма да научат и че сме единствената страна в света, в която се издига паметник на терористи.

Сега задаваме въпроса: защо в програмата са включени тези теми, а няма нищо за индустриализацията на социалистическа България, за престижното й място в световните класации и постиженията на българските социалистически учени и културтрегери? От  историята на нашите международни отношения могат да се научат много полезни неща. Все още са живи хората, които могат да ви разкажат как американски и западноевропейски лидери са изказвали възхищението си пред наши външни министри за това, че Социалистическа България е в челните места по индекс за икономически и цивилизационен напредък в класациите на ООН и Световната банка.

Да се преправя историята, за да е удобна на моментната политическа конюнктура, е мерзко деяние, за което платените от „Америка за България“ НПО-престъпници, зовящи се съставители, заслужават затвор. Защото учебникът може да се сменя всяка година, но промитият от него млад мозък, си остава такъв до живот. И ние тепърва ще берем плодовете на безобразното заличаване на историческата памет у подрастващите българи. Ако след 20 години някой от тях изобщо се определя като българин, разбира се.

Най- лошото е, че затривайки историята, опасността да повторим абсолютно същите грешки, е огромна! Да, няма да обясним на децата си какво са фашизмът и нацизмът и защо са толкова страшни. Ще ги възпитаваме в идиотската неолиберална идеология, която сама по себе си, е вдъхновена именно от … фашизма и нацизма. Затова и мълчи за проявленията им. И ги заличава от историята. Защото какво е неолиберализма? Идеология, при която право има винаги по- силният. А по-слабият е боклук, на който не му се полага нищо – дори правото на живот. А ако ти, силният, си солидарен и изпълнен със съчувствие към по-слабия и… не дай си Боже, решиш да му помагаш- това означава, че си „мръсен комунист“. Това проповядва неолиберализма, по чиито закони ни налагат на живеем американските ни „приятели“.

Няма нужда от държава, казва още неолиберализма – тя само ти пречи да се развиваш. Няма нужда и местното население да знае какъв е произходът му, както и каква е била историята му. От това вече няма нужда. Защо ли? Ами, за да могат върхушките да експлоатират същото това нео-робско население както си поискат. Истината е, че Държавата защитава обикновения човек- затова им пречи и вече текат процеси по нейното деконструиране.

А и безпаметните и безпросветни хора, лишени от знанието и усещането за собствената си етническа, национална и религиозна принадлежност… такава човешка биомаса лесно се манипулира и  хвърля в поредната световна месомелачка, наречена… Трета световна война. С цел поредното оцеляване на Западния елит. Да, историята отново се повтаря. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

19 КОМЕНТАРИ

 1. Четейки,памфлета на Надя Колева си мислех,че изобщо не съм живял в соц България ,а нейде в рая!Това взривените черкви и 600души жертви в черквата Св.Неделя червеният терор изобщо не съществува,наказателните тройки и четворки на озлобени ремсисти-комунисти разстрелвали къде когото сварят,червените каскети,който вместо да изучат децата си ги вкарват в гората да убиват!И страшната дата 09.09.1944г потопила България в кръв!

  • Стоенчо, много си тъп бре. Пак комунистите ти виновни, а за фашистите като за умрелите, или добро или нищо. Такива тъпоъгълници като теб ще върнат социализма! Никога не съм бил и не съм искал да бъда комунист. Ама сте толкова ограничени, тъпи и озлобени срещу един строй, при който бяхме пъти по-добре от сега, че заради такива като теб все повече ще се въдят комунисти и хора спомнящи си с добро за соца.

  • Стоянчо, не смяташ ли, че тези които подкрепят и милеят за система в която хората умират от глад каквато е сегашната, те трябва да изчезнат независимо как.

   .

  • Стоенчо, май тоя бъдещ „учебник“ за 10-ти клас ти си го писал, а? То бива тъпотия, ама туй твоето минава всякакви граници! Говориш за 600 (?) жертви в църквата, която църква споменава и банкянският „гражданин“ по повод и без, които жертви не са били толкоз, ама нейсе, но не искаш да си спомниш за десетките хиляди избити от ФАШИСТКАТА власт ГРАЖДАНИ/ПОДАНИЦИ на Царя на Царство България през същия този период. Да не говорим за другите простотии, дето си ги изръсил в поста си. Накратко, ти си просто тъп кретен, да не кажа и по-силни думи и без извинение…

 2. Здравейте, скъпа Надя! Чудесно сте го написали, браво, не бива да допускате такива фактологически грешки – ЗЗД е приет почти 20 години преди 1943 г. В цитирания период е приет закона за защита на нацията и някои допълнения към ЗЗД. Това още по-добре доказва мракобесническото управление под егидата на Борис 3 и че не Германия и Италия са повлияли за формирането на този човеконенавистен режим у нас.Приятна вече!

  • За издателството не знам, но една от авторките на учебника е проф. Евелина Келбечева от НБУ. Като се има предвид, че НБУ е гняздо на соросоиди изцяло на издръжката на „Америка за България“ и в този университет раздават професорски титли на кило… това „проф.“ пред името на госпожата трябва да значи „профан“. И по-точно „платен профан“

   • И не само това, г-н Петков! Забележете коя е тая Келбечева:
    „Доц.д-р Евелина Келбечева е завършила история с профил археология и втора специалност френска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Специализант е на “Фулбрайт” в САЩ, гост-преподавател в калифорнийския университет “Ървайн”. Занимава се с модерна европейска история, културна история. Била е преподавател в НГДЕК в София, в СУ “Св. Климент Охридски”, научен сътрудник в БАН. От 1998 г. преподава в Американския университет в Благоевград.“
    Цитатът е малко старичък, щото междувременно вече „професор“ и е от един сайт, който „хич“ не вреди на България, БХК.
    Та, какво може да се очаква от една измекярка на американска хранилка, освен неистова омраза към всичко свързано с периода 09.09.1944 до 10.11.1989. А и тази омраза е солидно възнаградена…

 3. A niakoi or v
  Aas izibchto chel li go e uchebnika ?

  A otnosno istinata za periodite predi i sied 09/09/1944 ne se bezpokoite – veche sa dostapni bezkraino mnogo iztocnici i vérin Kyoto de interesuva moje da gi numéro taka che nito komunistite nito oponentite im mogat da skriat nechto.

 4. totalno se raboti za obezli4avaneto na naciite, sorosoidite ne jelaiat nacionalnost ,da ne znash ot kade si ,kakav si zashto si, vse edno sega zapo4va sveta, da ne mojesh da napravish spravka s istoriata,samo onova koeto te iskat da znaesh da e verno. po tozi na4in nishto dobro ne ni 4aka,imamem uj nacionalisti v parlamenta no te se boriat s decibelite v diskotekite a neda zapaziat minaloto ni 4isto, istoriata ni istinska.

 5. Като чета подобни идиотщини, искрено съжалявам, че германците не спечелиха Втората световна война. Най-малкото чифутите като Сорос щеше да ги няма и светът щеше да е едно по-добро място за живеене.

 6. ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ СТЕ ПИСАЛИ НЕКОИ ОТ ВАС ДА Е ЖИВЯЛ ТОГАВА И ВИДЯЛ НЕ СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ

  • Що да са глупости ? Да не би Вапцаров да е умрял от собствена смърт (само питам) … и много други , да не би бомбата във вагона за майки с деца да е била измишльотина или пък тази на паркинга пред хотела в Толбухин (Добрич) – за щастие без невинни жертви …

 7. НЯМА ДА УСПЕЯТ ДЕЦАТА КОИТО ЧЕТАТ И УЧАТ ТАЗИ ЛЪЖЛИВА ИСТОРИЯ ИМАТ РОДИТЕЛИ БАБИ И ДЯДОВЦИ КОИТО ЩЕ ИМ КАЖАТ ИСТИНАТА ПРОКЛЕТИ ДА СА В ИЗДАТЕЛСТВОТО ДА ГИ НАКАЖЕ НАЙ ЖЕСТОКОТО ВЪЗМЕЗДИЕ НЯМА ДА УСПЕЯТ ОТ БЪЛГАРИН НЕ СТАВА ВОЙНИК НА НАТО СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ЗАЩОТО В СЪРЦЕТО НА НИКОЙ БЪЛГАРИН НЯМА ОМРАЗА КЪМ БРАТУШКИТЕ НИЕ СЕ РАЖДАМЕ С ОБИЧ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ И НИКОЙ НЯМА СИЛА ДА ГО ПРОМЕНИ НОСИМ СЛАВЯНСКА КРЪВ

 8. Тук пак е редно да се спомене за така наречените билдерберги групата милиардери от около 100 човека която кани на своите събирания политици учени, общо 300 човека. В интернета дават как любители журналисти ги заобикалят преди да влязат в замъците където се събират и с какво пренебрежение се отнасят към тези журналисти. А пък полицията по най-жесток начин ги хваща и поваля върху земята. Вътре в техните събирания не се допускат никакви журналисти и никакви непоканени лица. Тези събирания стават веднъж всяка година, в Европа или Америка. Всички които участват в тези събирания се заклеват, че това което се говори там ще бъде в пълна тайна. Двама от присъстващите обаче са издали тайните. Там се обсъждат всички военни и икономически действия които трябва да се извършат през годината. Един от тези билдерберги казал, че земята била пренаселена, и населението от 7 милиарда трябвало да се намали на 500 милиона. Та нищо чудно тези епидемии и войни да са планирани. Всички решения които се вземат в тази група се спускат към президентите за изпълнение. Президентите всъщност излиза, че са едни пионки които трябва да изпълняват това което им се нареди. Тази група е започнала съществуването си от 1954 г. Съществуват и други групи и преди и сега, но тази е с най-голяма сила. 80 и няколко човека от тази група притежавали 70% от богатството на света. Те подържат локалните войни, но са против глобална война. Искали са да се съюзът с руските и китайските милиардери, та да установят вечен мир и вечно робство, но не се получило. Не съм сигурен в правописа на Билдерберг на български. Това което пиша съм го слушал по интернета на английски не съм го чел.

 9. Другарко Колева!!!!!
  В същност всичко случващо се във връзка с темите за случилото се през „тъмните“ и „светлите“ времена е съвсем логичен и не противоречи на законите на махалото. Махалото на лъжата през времето на „реалния социализъм неуспешно прераснал в комунизъм“ беше изведено в крайно състояние от заграбилите властта тогава. Сега, след все по-отдалечаващата се възможност да се възстанови някакво вече било състояние, махалото на времето връща махалото в другото крайно състояние. Но както тогавашните другари искрено вярваха, че тяхното време просто няма как да свърши, така и обратното на това време състояние поражда подобни положения. Вярвам, че богохулството с което живяха властимашите управлявали след сакралната дада 09.09.1944, обявявайки своето безсмъртие, няма никога вече да има възможност да се случва, заедно с всички остарели и вкоренени в това отлетяло време съзнания, колкото и да са бетонирани в „идеята“ за благоденствие, мислейки, че се намират на местото на Всевишния!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *