Полицаи окупираха Народното събрание, огромен митинг клати държавата

1

полицаи бунтТочно в 13 часа полицаи, военни, надзиратели в затворите и техни близки започнаха да се стичат на митинг пред сградата на НС в София.

За събитието са пристигнали хора от системата от цялата страна.  Самите те изолвиха и арестуваха провокатори в редиците си, които искаха  да опорочат митинга и да пролеят кръв.

Сутринта Цецка Цачева и Менда Стоянова побързаха да обявят, че скандалните текстове от проектозакона за полицията и армията ще бъдат оттеглени, обаче синдикалисти  заявиха, че това е опит за спиране на протеста, а не  решение на проблема. Те са сигурни, че  промените ще бъдат тихомълком прекарани през други закони, а в същото време думата  „оттегляне“, не означава „отменяне“.

Не вярваме на тези, които искаха да орежат правата ни, че сега изведнъж са се размислили и то в неделя, че ще ги оставят. Нужен ни е документ – споразумение за пенсиите, за работното време, за защитата ни, за правата ни, казаха униформените. Вдовицата на убития командос Емил Шарков пък разкри, че животът му е струвал 11 хиляди лева. Точно такова обезщетение е получила тя след смъртта му.

При подобен митинг на полиция и военни от цялата страна, всяко правителство би подало оставка или поне би направило опит за сериозен диалог. Нашето обаче както винаги очаква бурята да отмине и продължава да твори още наредби и закони, които опразват джоба на българина – по-скъпи винетки, по-скъпи цигари, глоба за остъклени балкони и да противопоставя едни български граждани на други.

https://youtu.be/88F-7v9h8Z0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Ако не се обединим, нищо няма да разклатят. Събуди се народе, подкрепи ги заради себе си!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *