Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Политолог: САЩ палят войни, за да не изгубят световното господство! Но Ще го Загубят! ЕТО ЗАЩО:

американско знамеСегашната нестабилност в Европа, на Близкия Изток и в Азия е в резултат   от опитите на Вашингтон да отдалечи във времето неизбежния залез на своята хегемония на международната сцена.

Това твърди професорът от Шанхайския институт за международни изследвания Лю Чжунмин.

„В Европа заради украинската криза, която беше напълно инспирирана, се влошиха отношенията на Русия със САЩ и  на Русия с Европа, което е сигнал към връщане на геополитиката на световната арена и се превръща в начало на нова серия от  студените войни. Геополитическите игрички, които са  във вид на опосредствени войни силно  ускориха  ипроцеса на фрагментация на Близкия изток”,  отбелязва професорът.

За Азия се появиха такива „горещи” геополитически въпроси като например проблемът за Корейския полуостров и дискусията за  намиращите се в Южнокитайското море острови.

Тези противоречия в определена степен са неразрешени от историята, обаче по-важното е, че те всички до една са свързани с американската политика за глобално стратегическо контролиране и  урегулиране.

Обръщането на Вашингтон и опитите да се намеси, не само дестабилизира ситуацията на Корейския полуостров,  развали отношенията между Япония и Китай, но и създаде ситуация, в която Източна Азия се превърна в  арена на съревнование по стратегия на най-големите световни играчи, въвлечени в него по волята на САЩ.

„Вашингтон прави това нарочно заради  усилването на позициите на развиващите се държави като Китай. За да поддържа статуса си на хегемон САЩ се връщат към политиката на конфронтация.

„Съединените щати, които са основатели и стражари на сегашната система от международни отношения, изпитват огромна  криза на потенциала за международно управление и доверие.  Вашингтон се връща към геополитиката,  за да отложи залеза на собствената си хегемония. Това може да предизвика неизбежна трагедия за всяка хегемония, обаче  заплашва да се превърне в трагедия за целия свят” – завършва китайският професор.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Политолог: САЩ палят войни, за да не изгубят световното господство! Но Ще го Загубят! ЕТО ЗАЩО:

  1. ivan vancara Отговор

    30.01.2016 в 11:31

    – ХА ДАНО Е ПО СКОРО– МАИКА ИМ АМЕРИКАНСКИ МАИМУНИ ДА ИБА – СКРИХА СЕ КАТО МИШКИ ОТ СТРАХ И ОТ СРАМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *