Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Политологът Калоян Методиев: С Резолюцията ЕП Преля Свежа Кръв на Борисов! Нинова е единственият политик, подготвен да управлява България!

Резолюцията за кризата в България е опит на ЕП да реабилитира премиера Бойко Борисов. Това разкри днес в интервю по Нова тв. политологът Калоян Методиев. “Резолюцията, която прие Европейският парламент, е безценна помощ за потъващия Бойко Борисов и много лоша за България”. Той дори я квалифицира като „кръвопреливане на Борисов и акция по неговото спасяване.

ПОЛИТОЛОГЪТ КАЛОЯН МЕТОДИЕВ

Анализът на политолога на съдържанието на приетата от Европейския парламент Резолюция за България не е никак оптимистичен или ласкав, а хладнокръвна дисекция, разобличаваща опита на мафиотски евро-лобита в ЕП да стабилизират колебаенията в статута на министър-председателя Борисов: “Европейската народна партия /ЕНП/ се консолидира зад Борисов. До този момент, под напора на протестите у нас, той линееше. Затова звучат наивно подценяващите твърдения на няколко неолиберални пропагандни медии у нас, че едва ли не след тази резолюция Борисов е свършен. Напротив. Тъкмо тази резолюция го укрепи, защото ЕНП се обединиха зад него и му декларираха пълна подкрепа”, каза политологът в тв ефир.

Той коментира още, че ЕНП има председател на Европейската комисия, както и че партията на Ангела Меркел членува в нея: “Правителствата на Гърция, Хърватия, Унгария и Австрия бяха притиснати от ЕНП да подкрепят Борисов заради натиска на тази група в ЕП“.

Методиев разкри и още една тенденция, основаваща се върху част от текстовете „под черта“ в Резолюцията: „Даде се и тема на националистите в българското правителство точно когато те бяха изпаднали в политическото небитие. Резолюцията обаче ги съживи и сега те имат какво да говорят. Да не говорим за скандалния ефект в България и на Балканите относно текста за ОМО „Илинден“, където ставаме за смях. Ако това нещо се бе случило в друга страна-членка на ЕС, евродепутатите й, които са го приели, щяха да бъдат дамгосани от цялото общество, а тук ги изкараха герои”, поясни политологът.

Един от изразителите на това т. нар. „кръвопреливане“ от ЕП към Борисов е евродепутатът Елена Йончева, която бе основният говорител на приемането на тази резолюция. Тя е действала, според Методиев “под привидното покривало на борба с корупцията, плюс Радан Кънев“ като са вкарали „изключително опасни и вредни за България постановки, сред които приемането на Истанбулската конвенция, макар и под черта – признаването на ОМО „Илинден“ – все спорни казуси, по които българското общество категорично се е произнесло“.

Политологът изтъкна: „Имаме безспорно единство на общественото мнение по тези въпроси, както и решения на Конституционния съд и тези теми не могат да бъдат пипани повече, но се влезе в уговорки с неолиберални глобалисти и северни либерали, за да се прокара тази резолюция, която под привидното покривало на нещо добро, прокарват политики, които могат да влияят дългосрочно на страната”. Той подчерта и че след пет месеца българското общество ще отстрани Борисов от властта завинаги, но някои от приетите в резолюцията тези ще имат дългосрочен негативен ефект в страната ни.

“Една година да не се появиш и да говориш за корупция, и изведнъж да изскочиш на бясна атака срещу лидера на партията, която те е избрала и да подкрепиш една резолюция, която е контрапродуктивна и срещу която е обществото, е съмнително”, отбеляза още Методиев по повод подозрителното поведение на Елена Йончева.

Политологът коментира още и оциологическите прогнози, тиражирани през последните дни: “Всеки се опитва да познае коя партия колко депутати ще вкара в парламента, а народът не се е произнесъл. Предстои интересна зима в социално и икономическо отношение, и още по-интересна политическа кампания. Нека първо минат изборите и след това ще видим кой с какво ще седне на масата като резултати”.

Той поясни и че в момента сме в много динамична обстановка: “Аха да падне правителството и изведнъж рядко укрепва. Разместват се пластове. Като общество е нужно да вървим към следващите избори с приоритет те да бъдат проведени честно. Народът ще подреди участниците и ще реши как ще продължим като общество и как да се борим с кризата”, изтъкна Калоян Методиев.

Мнението на експерта по политически науки е, че има само един български политик с компетентност и пригодност да застане начело на държавата и това е лидерът на БСП: “Корнелия Нинова има качествата, има възможностите и потенциала да управлява”, категоричен бе Методиев, според когото след пет месеца българското общество ще остави Борисов зад гърба си.

И именно председателят на БСП, смята Методиев, е единственият политически лидер в България, който отговаря на изискванията за държавен управленец и може да поеме властта. Корнелия Нинова изпълнява всички условия за това: „Първото условие – Нинова е подготвена икономически, а на обществото е нужен лидер, който в разрез с предишния премиер, разбира от икономика. Сега е много по-наложително от всякога следващият премиер на България да обърне основно внимание на икономиката. На второ място – Нинова има административен опит. На трето място – тя има характер и воля – нещо, в което мисля, че никой не се съмнява. Нинова има и политически опит, трупан с десетилетия. И не на последно място – тя не е меркантилна. Говори английски и френски, което е необходимо условие за по-добра комуникация на Европейско ниво и защита на националния интерес”, посочи Методиев. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Политологът Калоян Методиев: С Резолюцията ЕП Преля Свежа Кръв на Борисов! Нинова е единственият политик, подготвен да управлява България!

  1. Анонимен Отговор

    13.10.2020 в 17:00

    НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  2. шмatka Отговор

    13.10.2020 в 22:22

    След като евродепутат работи срещу интересите на държавата която представлява трябва незабавно да бъде отзован и съден за измяна на държавата!Смятам, че не може да има две мнения по тоя въпрос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *