Планът на ГЕРБ е Разкрит: Борисов – Президент! Виж кой ще е Премиер:

1

Този вариант на развитие, известен като „План-Б“ все още е силно актуален и зависи от развитието на политическата обстановка през следващите два месеца.
boiko

Бойко Борисов – президент, а Плевнелиев – премиер! Това е бил един от обсъжданите варианти в Герб около изборите за държавен глава през ноември, твърди източник от партията.

Смяна на местата по примера на Путин и Медведев е била одобрявана от съветници на Борисов, както и от представители на чужди посолства.

Този вариант на развитие, известен като „План-Б“ все още е актуален и зависи от развитието на политическата обстановка през следващите два месеца.

„Изборът на Бойко Борисов за Дондуков № 2 е сигурен ако се кандидатира. Единственото му опасение е, че няма да е изкарал нито един от мандатите като премиер докрай“, твърди политически анализатор, който е запознат с тайните разговори за кандидатът на ГЕРБ.

Росен Плевнелиев пък бил одобряван от САЩ и Германия за поста на Бойко Борисов, защото защитавал евроатлантическите интереси. Ако Борисов се кандидатира за президент няма да се налагат и предсрочни избори. Условието е ГЕРБ да съберат достатъчно депутати в Парламента, за да гласува с мнозинство за Плевнелиев като премиер. Росен щял да върне подкрепата на Реформаторския блок, за което настоявали и дипломатически посолства от ЕС.

borisov12

Засега Бойко Борисов дава уклончиви отговори дали ще атакува президентството и намеква, че ще го направи „ако се ядоса“.

Плевнелиев пък категорично оставал в политиката, но все още не разкрива как ще го направи.

Според хора от върховете на ГЕРБ Борисов ще продължи да управлява държавата като премиер, дори да стане президент. И това бил един от мотивите „за“ размяната на местата с Плевнелиев, който винаги слушал волята му.

Останалите варианти на ГЕРБ за кандидат-президент са кметът на Бургас Димитър Николов, вице-премиерът Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова, която обаче се дърпала от предложението. Името на Цецка Цачева окончателно отпаднало от номинациите.

Засега фаворит бил Димитър Николов, който е зам. председател на партията и на последните избори спечели кметското място в Бургас с над 80 % от гласовете.

„Единственото сигурно е, че кандидатът за президент ще е член на ГЕРБ. Дали това ще е Николов или Борисов все още не е решено“, казва източник от партията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. По-добре да изберат друг за премиер. Не съм сигурен до колко Плевнелиев би се справил като премиер…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *