Писателят Владимир Зарев: Пандемията е Операция за Обезличаване и Контрол над Населението чрез Страх! Като в романа на Оруел „1984“

3

Основната функция на фалшивата пандемия от COVID-19 е да упражнява масово, постоянно и дългосрочно насилие върху човешката психика. А крайната цел на тази глобална операция е хората да бъдат обезличени, пречупени и проконтролирани като в романа на Оруел „1984“. Пандемията и свързаната с нея поредица от карантини променят нашето отношение не само към света, но и един към друг. Изолацията и маските ни отнемат възможността да бъдем различни и ни обезличават. Това каза в интервю днес писателят Владимир Зарев.

По думите му, най-притеснително е непрестанното насилие, което този медиен вирус упражнява върху нас. За да се справи, психиката ни полага постоянно и страховито усилие… вследствие на което душата ни, мисловната ни матрица, търпят необратими промени.

Първо, бих искал да Ви кажа за насилието на страха. В момента всеки от нас е уплашен, че той или негови близки и приятели може да се заразят и да умрат.

Второто, много страшно насилие на тази митична пандемия върху човешката психика е неизвестността. Сценаристите на пандемията представят вируса като някаква голяма тайнствена енигма. Представят Ковид-19 по един крайно конспиративен начин, като след всяка публикация, след всяка нова информация за него, в съзнанието на обикновения човек възникват повече нови въпроси, отколкото отговори. Целта е вируса да си остане необяснен, за да плаши. Само ще Ви кажа, че след като ме диагностицираха с Ковид, 14 дни съпругата ми, поетесата Мирела Иванова, беше в карантина заедно с мен и ние непрекъснато бяхме заедно в този апартамент. Но тя не се зарази. Чудо ли е това или коронавируса е измама?! Това ако могат да ми го обяснят от Щаба, ще съм им задължен. Но дори СЗО не могат да ви кажат как точно се заразявате, колко време продължава това заболяване, как протича. Защо 100-годишни хора протича много леко, а 20-годишни младежи без хронични заболявания умират… Умишлено ни държат в неведение и не ни казват кога пандемията ще приключи, кога хората ще върнат свободата си? Всичко това е неизвестност, която потиска и плаши.

Третата форма на насилие е несвободата – задължителното носене на маски, разстоянието, което трябва да спазваме, това, че фактически страната ни се намира в локдаун, т.е. всичко в нея не работи и е затворено. Тези мерки са добре прецизирани – те отнемат свободата ни, действат върху психиката ни и променят нашето отношение не само към света, но и един към друг“.

Има още две много важни неща, които искам да спомена. Едното – това е, че тази пандемия, този вирус на COVID-19 ни набутва в задължително изкуствено равенство. А всяко задължително равенството – това го знаем от прекрасната книга „1984“ на Оруел –е форма на безличие. Тоест- тази пандемия има авторитарен произход и умишлено ни води към масово и поголовно обезличаване. Преди пандемията всеки от нас е бил някаква личност, а дали след нея ще е така? Според най-лошия сценарий ще сме се превърнали в едно безлично стадо.

И последната форма на насилие е в това, че пандемията е световен проблем. Като в световна война сме – заплашен е всеки един от нас поотделно, но в същото време и цялото човечество. Тази всеобхватност на заплахата, усещането, че на планетата няма кътче, къде да избягаш и да се скриеш – това също действа изключително разрушително върху човешката психика“, коментира писателят.

За писателят Владимир Зарев спасението от глобалната ковид-операция е в четене, защото когато човек потъне в един друг свят – на книгите, който провокира въображението и рисува други светове, той се спасява точно от това безличие, от несвободата. И, разбира се, съхранява въображението си.

„Мисля, че едно от нещата, което може да спаси човечеството, е духовността. Тя ще ни помогне да върнем целостта на собствената си личност и да живеем с нея – над ограниченията, над страха“, казва той.

На въпроса кога смята, че светът ще се върне към стария си начин на живот, Зарев сподели: Тази операция е замислена, за да създаде качествено нова реалност, която в по-голяма или по-малка степен ще бъде постигната. Връщането към старото е невъзможно. Въпросът е накъде са ни засилили и докъде ще стигнем. Смятам, че вървим към тотална смяна на системата и модела, по който света функционираше досега. А за да форсират така яростно тази промяна, очевидно е имало някакви сериозни причини. Столетия наред по един безкрайно глупав и изтощителен начин ние използваме и унищожавахме природата и това сега ни се връща. Със сигурност ще загърбим този краен материализъм, по чиито закони живяхме. Ние бяхме подчинени единствено и само на успеха, а успехът се измерваше единствено и само в пари. Спасение ще има ако се обърнем към духовността“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГОСПОДИН ЗАРЕВ ДА СТЕ ЖИВ И ЗДРАВ ДЪЛГИ ГОДИНИ БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ИСТИНАТА

  2. Аз боледувах през лятото от ковид, а мъжа ми с когото живеем в един апартамент не се разболя. Преди две седмици боледува жената на брат ми, а брат ми и синът ѝ с които живее в едно жилище не се разболяха. Изводите всеки да си ги прави сам.

  3. Завоалирана контролирана „опозиция,“ която всъщност насажда партийната линия!

    Да, във война сме! Война срещу човечеството!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *