Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Петър Волгин: Триумфалната арка, опакована с чаршафи – няма по-добър символ на дълбоката деградация на Запада!

Триумфалната арка, опакована с чаршафи – няма по-добър символ на дълбоката деградация, в която е изпаднало съвременното западно изкуство. Днешните европейски „творци“ отдавна не са създатели на нови реалности, каквито бяха Леонардо, Салвадор Дали, Пикасо, а пълни импотенти. Съвременните глобализирани „творци“ са ловки опаковчици – на сгради и на велики произведения от миналото.

Да, хора като Кристо заслужават уважение. Най-вече заради факта, че са успели шмекерски да излъжат едни хора да им дават пари за глупости, а едни други хора да се възхищават на въпросните глупости. Временният характер на „творбите“, с който толкова се хвалеше „артистът“ Кристо и подобните му либерални „граждани на света“, обаче не е израз на свобода. Това е израз на пустота, на безплодие, на тотална неспособност да създадеш истинско произведение на изкуството. Единственото, на което са способни днешните „творци“, е да паразитират върху миналото, като простират чаршафи. Изобщо не отричам ловкостта на тези опаковчици. Категорично отричам обаче претенциите на такива лица да се наричат „артисти“.

Автор: Петър Волгин, фейсбук

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Петър Волгин: Триумфалната арка, опакована с чаршафи – няма по-добър символ на дълбоката деградация на Запада!

 1. 3-те плана Отговор

  19.09.2021 в 9:14

  Скоро във Франция ще има нова Жана Дарк.

 2. Авертас Отговор

  19.09.2021 в 16:21

  Винаги ме е интересувало къде отиват километрите найлн т нсталациите на Кристо.

 3. Крумов Отговор

  20.09.2021 в 9:08

  Преди много години писаха че тези покривала се режат на парченца и се продават като сувенири. Имаше някакво интервю с Явашев и жена му. Нещо такова беше.

 4. Анонимен Отговор

  20.09.2021 в 15:32

  Можеше поне в одеала да я опаковат и да подсилят българските тъкачни заводи,а чаршафите напомнят на нещо друго

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *