Петър Волгин: Тези са безобразни лъжци. Във всичко

0

Известният журналист Петър Волгин коментира в своя профил във Фейсбук горещата тема на 3 октомври 2023 г. и срещата в Народното събрание между протестиращите миньори, синдикални лидери, народни представители, министри и премиер.

Ето и целия му пост:

„В момента управляващите са готови да подпишат всичко, както и да гласуват всичко, което искат протестиращите миньори и енергетици, само и само за да бъдат спрени протестите и блокадите.

И затова в момента го дават „диалогично“ и „загрижено“. Това, което всъщност ще направят, е следното.

Ще изгласуват в Народното събрание всичко, което са обещали и с този документ ще отидат в Брюксел. Само че брюкселските чантаджии ще им кажат, че изобщо не им дреме от гласуването в българския парламент и нашите управляващи, ако искат близките до тях фирми да видят така жадуваните пари, ще трябва да се съобразяват с Брюксел, а не с българското Народно събрание.

Така че нищо от това, което сега е обещано и утре ще бъде гласувано, няма да види бял свят. Всичко ще си остане само на хартия. Просто българските управлявщи знаят само един начин за преговори с Брюксел и той се изразява в следните реплики: „Да, господине!“, „Разбира се, госпожо!“, „Естествено, че ще бъде изпълнено, многоуважаеми госпожи и господа!“

Ще бастисат нашите управляващи въглищните централи по същия начин, по който бастисаха блоковете на АЕЦ „Козлодуй“. И в крайна сметка фирмите ще си приберат кинтите от Плана за възстановяване и устойивост, управляващите ще си приберат процентите от въпросните кинти, а протестиращите ще бъдат излъгани.

Има едно правило, което е валидно във всякаква ситуация – на днешната тройна коалиция не бива да се вярва.

Тези са безобразни лъжци.

Във всичко.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *