Петър Волгин: Да наричаш Христо Грозев „разследващ журналист“ е проява на тежка глупост

0

Да наричаш Христо Грозев „разследващ журналист“ е проява на тежка глупост или неизлечима мозъчна увреда. Колеги, наистина се излагате, като използвате това определение за един обикновен интригант. Поне малко помислете, преди да повторите тази нелепица. Този човек е всичко друго, само не и журналист, камо ли такъв, който прави разследвания. Хайде да си говорим с факти:

Преди години Христо Грозев създавал радиостанции в Русия. Такаааа. Колко разследващи журналисти познавате, които с доходите си от разследвания са се занимавали с подобен бизнес? После Христо Грозев заедно с Любо Павлов и Огнян Донев стана собственик на най-популярните вестници в България. Сигурно пак с хонорарите от журналистически разследвания се е превърнал в медиен магнат, нали…Имам в приятелската си листа истински разследващи журналисти. Много ми се иска да ми обяснят защо и те не са станали медийни магнати с парите, които са спечелили от разследванията си. Явно няма нищо по-лесно от това, като гледам „журналистическите“ успехи на въпросния човек.

Христо Грозев може да е всякакъв. Човек на западни специални служби, момче за изпълнение на поръчки, провокатор или обикновен лъжец. Обаче със сигурност не е журналист, да не говорим за разследващ. Така че, ако имате поне малко себеуважение, колеги, не произвеждайте този човек в журналист. Сами себе си обиждате.

Петър Волгин във фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *