Песков: Операцията върви по график! Още отначало президентът Путин нареди да не се щурмуват украинските градове!

2

Още при стартирането на специалната военна операция президентът Владимир Путин нареди да не се щурмуват веднага украинските градове, за да се избегне опасността от жертви сред мирното население. Това заяви пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той направи изявлението си по повод изказванията от днес на съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан и върховния представител на ЕС Жозеп Борел, че „Путин бил разочарован, че руските войски не настъпват според очакванията“ и затова от яд наредил удари по цели на цялата територия на Украйна.

„Още при старта на операцията президентът даде указания руските войски да се въздържат от бърз и директен щурм на големите градове, включително и Киев. Причината беше, че украинските формирования оборудват огневи точки и разполагат военна техника в жилищни квартали и бойните действия в тях неминуемо щяха да доведат до жертви сред гражданите, които в голямата си част са заложници. Затова военната операция беше планирана именно с отчитане на това обстоятелство“, отбеляза Песков.

„С тези си изказвания обаче явно длъжностните лица от САЩ и ЕС подтикват Русия да атакува градовете на Украйна. А целта им е прозрачна – да прехвърлят на нашата страна отговорността за гибелта на мирни граждани“, обясни говорителят на Кремъл и определи тази позиция на Запада като крайно провокативна.

Той обясни, че руското министерство на отбраната възнамерява да вземе под свой пълен контрол и големите украински градове, които и без това на практика са обкръжени. „Но това ще стане на един последващ етап, когато условията са назрели да обезпечим максимално сигурността за мирното население“, разясни Песков.

„Руските въоръжени сили работят със съвременно високоточно оръжие, като поразяват изключително и само обекти на военната и информационна инфраструктура“, напомни Песков и добави, че всички планове на руското ръководство по провеждането на спецоперацията в Украйна „ще бъдат реализирани в утвърдените по-рано срокове и в пълен обем“.

„На целия свят е известен безмилостният стил на американските власти, които в стремежа си да постигнат целите си, не ценят живота на мирните граждани. Всички помнят кървавите бомбардировки над бивша Югославия, ракетните удари срещу Белград, многобройните, с нищо неоправдани жертви в държавите от Близкия изток, извършваните в продължение на 20 години цяла лавина от военни престъпления в Афганистан, където с един удар US-частите унищожаваха стотици хора на сватби или в домовете им. Тази жестокост обаче не предотврати позорното скорошно бягство на Америка от тази страна. Не се нуждаем от съветите на такива стратези“, подчерта прессекретарят на Кремъл.

„Днес дойдоха трагични новини от Донецк, където над 20 мирни граждани загинаха от ракета със забранената от ООН касетъчна бойна глава, изстреляна от украинските въоръжени сили, които явно действат по указанията и методиката на своите отвъдокеански стопани“, коментира Песков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. ПРОКЛЕТИ ДА СА УКРАИНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ФАШИСТИ ЗАЕДНО С НАТО ЕС САЩ И СОРОС

  2. Зеленски е слабохарактерен глупак, съсипа Украйна тотално, вместо да спре с твърда ръка бандитите, олигарсите, разграбването на Украйна, убийствата, терора, грабежите и целия хаос и бандитизъм, той се включи в хора на крадците и убийците, пак можеше да краде, но поне да беше въвел законов ред в държавата си и спре убийствата, бандитизма,олигарсите. И всеки чужденец ебеше Украйна както си иска, защото виждаха, че това е една разградена територия с безволеви и алчни управленци, дори Ердоган го прекара с договора за свободна търговия и ще съсипе икономически Украйна, глупак, а другите западни държави набутваха в дългове украинците, като ги набутваха с ненужни оръжия и ги ограбваха. Населението на Украйна живееше в ада , между живота и смъртта.
    Трябва да се въведе ред и законност в Украйна,да се успокои обстановката, а нацистите да бъдат окончателно премахнати!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *