Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пенсионери поискаха оставката на правителството, случи се нещо шокиращо! Само тук!

Стотици пенсионери се събраха вчера пред храм-паметника Александър Невски да протестират срещу  социалната несправедливост в държавата.

Те възроптаха  срещу ниските си доходи и че голяма част от тях живеят под прага на бедността.

Възрастните хора поискаха официално сваляне на сегашното правителство, което ги излъга с обещанията си и настояха за приемането на нова концепция за увеличаване на минималната пенсия до 300 лева. Поискаха предизборните обещания да се изпълняват, а не да се замитат под черджето, след като партиите вземат властта. Пенсионерите заявиха, че чрез „площадна демокрация“ ще се борят да бъдат приети техните искания и да бъдат внесени в парламента предложенията им за регулиране на бюджета.

Започват митинги по места в различните градове, а на 15 октомври е обявен общонационален масов митинг в София, на който ще дойдат възрастни хора от цялата страна.

Не. Не търсете новината за митинга в придворните медии. Той просто не беше отразен и това бе поредното доказателство, че живеем в държава, чието правителство е наложило пълно медийно затъмнение. Само няколко донякъде независими малки телевизийки споменаха мимоходом, че пенсионерите се бунтуват, а придворните медии в мейнстрийма запазиха пълно мълчание.

Днес вече се окопитиха – получиха опорни точки и изскочиха със заглавия, които буквално шашнаха обществото. „Голям удар! 54 000 души чупят тавана на пенсиите, ще взимат месечно повече от 1 000 лева на калпак!“ тръби БЛИЦ. Братски нему и пак гербероугоден сайт му приглася с още по-помпозното: „СКОК!“

От написаното става ясно още, че 53 617 възрастни ще счупят тавана на пенсиите.

Е, не сега, а през юли след две години!

Може въпросните хора да не доживеят, може да се променят много неща… Но важното е, че след две години максималната пенсия ще достигне 500 евро! А от днес пък минималната става 200. Лева!

Максимална в България получават бивши министри, шефове на огромни фирми, олигарси, директори на сладки държавни служби и фондове, които са натрупали толкова много пари, че пенсията им идва като джобни… на ден! Получават я и миньори и хора с тежки професии, които по правило не живеят дълго време след пенсионирането, че да й се радват.

Никъде не бе упоменато, че за сметка на тези 53 хиляди души, които за две години ще намалеят по естествен път, близо един милион живеят с минималната пенсия, която до вчера беше 181 лева. От днес е 200, но инфлацията отдавна е изяла тези 19 лева, милостиво отпуснати от държавата, за да не й измре от глад електоратът. А дали пък в икономически опустошена България и с тези високи темпове на инфлация, след две години, тя няма да изяде и тези 500 лв.

Така поднесена, новината успя да настрои работещите българи срещу старите хора. Каквато е целта и на управляващите.

Първосигнално работещите реагираха в социалната мрежа с ядни възгласи, че работят и гледат деца, а получават двойно по-малко от някакви самотни старци, които си седят вкъщи и прибират всеки месец техните осигуровки и данъци.

Целта е постигната!

Обществото се поляризира и се ядоса на „алчните“ пенсионери. То така и не бе информирано, че всичко е игра на цифри, че му се поднася информация с давност две години напред. Обещание, което скоро никой няма да си спомня, че някой някога е дал.

Сега бедстващите старци ще поискат оставката на правителството на 15 октомври, но никой няма да ги подкрепи. Защото по план и заповед на правителството медиите си свършиха работата, като вкараха интригата и разделението сред обществото. Чрез промиване на мозъците с манипулилани внушения- това най-добре го умеят.

А нашите майки и бащи ще продължават да живеят в мизерия и да умират от глад.

И това ще тежи на съвестта на политиците и придворните журналисти.

Впрочем няма да тежи, защото политици и съвест са несъвместими понятия!

Поне в България! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

10 кометара за Пенсионери поискаха оставката на правителството, случи се нещо шокиращо! Само тук!

 1. Анонимен Отговор

  01.10.2017 в 14:16

  УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯ ГЕРБ Е СТАБИЛИЗАЦИЯ НА МИЗЕРИЯТА ОТ КОЯТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТИХО ИЗЧЕЗВА КЪМ ТЕРМИНАЛ 2 И КЪМ ГРОБИЩАТА

 2. Дианна Отговор

  01.10.2017 в 14:49

  Да подкрепим майките и бащите си на 15 септември! Това правителство е вредно за България!

  • Димитър Благоев Отговор

   02.10.2017 в 1:13

   15 септември отдавна мина

 3. НИКОЛАЙ СТАТКОВ Отговор

  01.10.2017 в 15:51

  пенсиите са рестото от кражбите на властта
  увеличението на пенсиите е предимно за партийните клакьори и за тихите съучастници …………
  наближава и те да се пенсионират и подготвят премахване на тавана на пенсиите

 4. Анонимен Отговор

  01.10.2017 в 18:13

  ХАЙДЕ ДА БЪДЕМ ЕДИННИ ДА ПОДКРЕПИМ ИЗСТРАДАЛИТЕ НИ РОДИТЕЛИ ЕДИН ДЕН И НИЕ ЩЕ БЪДЕМ НА МЯСТОТО ИМ

 5. Света Петкова Отговор

  01.10.2017 в 19:05

  Подкрепяме пенсионерите:) За съжаление през октомври няма да сме в България, идваме си чак януари, но подкрепяме за сега чрез интернета. Кой както може. Тези хора градиха предприятията, икономиката и селското стопанство преди 89 г, които бяха жестоко и незаконно ограбени от днешните олигарси, политици, партийци, мафиии за хмм “начален капитал“. И 300 лв са пълна подигравка с нашите родители, баби и дядовци. Такова лошо, канибалско отношение към хората няма никъде по света. Даваш им пенсия, за да я дават на топлата мафия, която непрекъснато вдига тока, парно и пр такси. И след това интересува ли го правит. как ще се хранят тези хорица, как ще купуват и обогатяват друга мафия, фармакологичната с вносните им лекарства, безбожно скъпи? Смяна на системата и по-бързо. Въвеждане отново на смъртната присъда. Въпреки че съм вегетарианец, заедно със съпруга си, защото сме против убийството на животинките, сме за смъртна присъда на зверочовеците от последните 27 г в България:( Срам

 6. Таня Отговор

  01.10.2017 в 22:19

  Ако сега не подкрепим пенсионерите, утре ще сме на тяхно място. Помислете, хора!

 7. Димитър Благоев Отговор

  02.10.2017 в 1:11

  Протестират защото правителството повиши пенсиите… Защо не протестирахте преди, когато ГЕРБ , Реформаторите и АБВ ви държаха без увеличения?

 8. Анонимен 1 Отговор

  02.10.2017 в 6:40

  Причината за мизерията на България е смяната на системата от 1989 г. и появата на новите правителства които я използваха да грабят и богатеят. Всъщност последните „комунисти“ от правителството, предателите комунисти, тези които свалиха Тодор Живков от власт, виждаха как техните колеги от запад са милионери и милиардери, а те обикновени чиновници, та решиха и те да станат такива. Новият президент Радев, може би прави изключение, но едва ли би могъл да върне България в миналото. Целият свят се хлъзга надолу. Капитализмът умира. Може би Русия и Китай ще го подновят. Разбира се, ако света не навлезе в Трета Световна Война.

 9. Ели Отговор

  02.10.2017 в 22:55

  Ели – В подкрепа на пенсионерите, а така и на самите себе си, нека бъдем по-силни и от медиите, и от наглеците,докопали властта,за да се гаврят с всички ни. Народе,ако те има, покажи се!!!Бъди там на 15 октомври…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *