Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Патрушев: Русия не фиксира крайни срокове за специалната си операция в Украйна!

Русия не преследва крайни срокове в специалната военна операция (ССО) за защита на Донбас – нацизмът трябва да бъде изкоренен на 100%, в противен случай той ще надигне глава след няколко години в още по-уродлива форма, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност (СБ) Николай Патрушев в интервю за „Аргументи и факти“.

Говорейки за това какво Русия разбира под денацификация, секретарят на Съвета за сигурност посочи, че „всичко става ясно, ако си спомним историята“. Той цитира Потсдамската конференция, по време на която СССР, САЩ и Англия подписват споразумение за изкореняване на германския милитаризъм и нацизъм. „Под денацификация се разбираха редица мерки. Освен че наказват нацистките престъпници, законите на Третия райх, узаконяващи дискриминацията въз основа на раса, националност, език, религия и политически възгледи, са отменени. Нацистките и милитаристичните доктрини бяха премахнати от училищното образование“, изброява Патрушев.

„Нашата страна си е поставяла такива цели през 1945 г., поставяме си същите цели и сега – да освободим Украйна от неонацизма“, обобщи той, като отбеляза, че тогава на страната на СССР са били Англия и САЩ, но днес тези страни „са заели различна позиция, подкрепяйки нацизма и действайки агресивно срещу повечето страни по света“.

Патрушев коментира и съмненията на Запада за съществуването на неонацисти в Украйна. „Вероятно западняците няма да свалят розовите си очила, докато украинските младежи не започнат да буйстват по улиците им“, каза той. Според секретаря на Службата за сигурност на Русия това може да се случи не само в Европа. Той припомня неотдавнашния случай на масова стрелба в Бъфало. „Бих искал да попитам американците каква е разликата между един неонацист, който стреля по хора в супермаркет, и бойците от „Азов“, които всеки ден от годината унижават и унищожават мирното население на Донбас“, каза Патрушев.

Всички цели, поставени от руския президент Владимир Путин по време на ПСВ за защита на Донбас, ще бъдат изпълнени, заяви Патрушев.

„Всички цели, поставени от руския президент, ще бъдат изпълнени. Не може да бъде другояче, тъй като истината, включително историческата, е на наша страна“, отговори той, когато го попитаха как оценява шансовете за успешно приключване на специалната операция.

В тази връзка той припомни думите на генерал Михаил Скобелев, че само Русия може да си позволи лукса да воюва от състрадание. „Състрадание, справедливост, достойнство – това са мощни обединяващи идеи, които винаги сме поставяли и ще поставяме на преден план“, добави секретарят на Съвета за сигурност.

Патрушев също така подчерта, че „съдбата на Украйна ще бъде определена от хората, живеещи на нейната територия“. Той изтъкна, че Русия „никога не се е разпореждала със съдбите на суверенни сили“, а напротив – помагала е на различни държави да отстояват своята държавност. „Ние също така подкрепихме САЩ по време на Гражданската война. Франция беше подпомагана на няколко пъти. На Виенския конгрес през 1815 г. не позволихме тя да бъде унизена, а през Първата световна война два пъти спасихме Париж. Именно СССР попречи на британците и американците през 1945 г. да разчленят Германия на множество държави. Добре известна е решаващата роля на Москва за обединението на Германия, на което най-много се противопоставят французите и британците. Русия играе не по-малко важна роля в историята на полската държавност“, изброява Патрушев.

„В същото време днес Западът по всякакъв начин се опитва да затъмни приноса на нашата страна за запазването на други държави“, заключи той.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Патрушев: Русия не фиксира крайни срокове за специалната си операция в Украйна!

  1. Анонимен Отговор

    25.05.2022 в 3:41

    ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ ИСТИНСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ БЪДЕТЕ ПРЕБЛАГОСЛОВЕНИ ПОБЕДА ЗА ВЕЛИКА РУСИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *