Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пак ни отрязаха за Шенген! За бежанците може, а за българите – не!

Кунева при президентаВлизането на България в Шенген ще бъде отложено за пореден път.

Това съобщи Националното радио, като цитира свои източници от  Европейската комисия.

Тази новина, която едва ли е новина, защото си беше просто поредната подигравка с България, потвърди опасенията на вицепремиера Меглена Кунева. Наскоро тя  прогнозира, че  най-вероятно ще бъде отложено приемането ни заради бежанците. Каква вина има България за бежанския поток, Кунева не можа да каже.

В сряда  ще се състои  среща на министрите на вътрешните работи от ЕС. На нея ще бъде обсъдена  бежанската криза в Европейския съюз, а големите  държави  призоваха за сериозна промяна на досегашния модел на защита на националните граници. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пък отдавна говори да бъде преосмислена  политиката на отворените врати и да се затегне контролът.

Така България и Румъния отново бяха изтикани в ъгъла и надеждата, че ще влязат в Шенген поне по „въздух“, се изпари. Шенген може и да се разпадне заради бежанците, но е чудно защо държави като нашата, които изпълняват „от до“ всички заповеди на ЕС и понякога действат дори срещу националните си интереси, за да угодят на европейските, отново ще бъдат наказани в ъгъла и отново ще бъдат измислени пречки да бъдат приети в голямото евросемейство.

Винаги от такива ситуации си патят най-бедните и най-послушните, може би не трябва да сме чак толкова послушни, та чак до подлизурство, коментираха ядосани българи в социалните мрежи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Пак ни отрязаха за Шенген! За бежанците може, а за българите – не!

 1. Емилия Отговор

  25.05.2016 в 19:51

  БРАВО! Поне веднъж Господ да ни помогне. Ако сме в Шенген ще трябва да приемаме нашествениците. Ще се радвам този предателски ЕС да се разпадне още тази година.

  • Петьо Отговор

   14.07.2016 в 17:13

   Ще се разпадне….всяка несправедлива империя, държава се разпада…тя няма трайност. Нещо, основано на двуличието, лъжата се разпада. Засега го крепят интересите на глобалистите, за които е добър механизъм да се унищожат държави и национализма по такъв начин. Но Великобритания излиза. И други ще излязат. Ние не сме ЕС нищо че плащаме вноска и ни дават субсидии. Но ги лапат мафиоти на постовете тук и техни хора. За да ти дадат искат от 30-50 процента да им дадеш от субсидията на тях…представи си какви гадни алчни търтеи са навред из постове тук! коя година не зная, но ще се разпадне – не може да се крепи нещо на диктатура на несправедливи разпоредби и да трае много. Уг щеше да е демокрация, а решават комисари там и ти налагат кефа си? С нищо по-добро от останалите диктатури. Аз и без това не пътувам не ми дреме дали има или няма Шенген. Но щом не ни искат в Шенген, значи не сме в ЕС. Нали свободната зона е част от интерпретацията на ЕС? А е свободна май за имигранти от цял свят, не и за нас? Тогава да се махаме! Но първо да обесим ония като Пасси, Боце, Цачева и останалите, дето ни навряха там за да не останат после да се радват на награбеното от тях, като се махнем! Така би било редно май?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *