ОФИЦИАЛНО преди минути: РУСИЯ И КИТАЙ ЗАКРИХА САЩ! Шокиращите и Сензационни Ходове на Москва и Пекин СМАЯХА СВЕТА! Виж ТУК:

18

В началото на август в Шанхай бе проведена двудневна среща на високо равнище между търговските министри на страните от БРИКС.

Тази среща се проведе на фона на новите анти-руски и анти-китайски санкции, въведени от американския конгрес.

Министърът на търговията на КНР Сун Цзивен заяви, че в Шанхай правителствата на страните-членки на БРИКС ще работят за улесняване и укрепване на взаимодействието в технико-икономическата сфера, в областта на инвестициите и търговията, за защита правата на интелектуалната собственост и ще разширяват взаимодействието си в сферата на електронната търговия и в други области от взаимен интерес.

И въпреки че думите на китайския министър са предназначени за медиите, в тях много световни икономически и политически анализатори правилно забелязва едно предупреждение. Към САЩ и техните „санкции“.

Взаимодействието на страните от конгломерата БРИКС ще се разширява „…и в други области от взаимен интерес, заявява категорично китайската страна.

Ако трябва да разшифроваме тази фраза, ще кажем, че Русия и Китай се договориха да започнат контролирано ликвидиране на господството на американския долар в света. А заедно с това и да ЗАКРИЯТ САЩ като глобална държава.

Един от най-известните американски учени и политолози Пол Крейг Робъртс казва, че е достатъчно да се замразят авоарите на стотина от най-крупните милиардери в САЩ… и войните ще спрат!!!

Но понеже Русия и Китай нямат възможността да направят това директно, те стартираха, доста успешно и доста отдавна, друга процедура, която в крайна сметка ще доведе до постепенното прекратяване на продължилата твърде дълго хегемония на американския долар. А с това и световната хегемония на САЩ.

Първото, което направи неприятно впечатление на американските политически и икономически анализатори е фактът, че Русия и Китай преди няколко години започнаха ускорено да се освобождават от натрупаните в бюджетите на страните си, американски долари. Това, само по себе си, бе изключително тревожен сигнал, който предупреждаваше, че доларът започва да губи огромните китайски и руски пазари.

След това двете свръх-държави, които янките тръгнаха толкова глупаво да унищожават като свои глобални противници, изведнъж и съвсем неочаквано за САЩ и Запада, започнаха да изкупуват злато в стотици тонове и така да увеличават своите златни запаси. Като до края на 2015 г. на 100 % замениха доларовите си спестявания със златни.

Третата крачка към детронирането на САЩ бе обявеното намерение на Пекин и Москва да изхвърлят долара в половината от общия обем на вътрешната си търговия и в срок до 2020 г. да преминат към 100-процентово разплащане в националните си валути. Тоест, само след две години Москва и Пекин ще се разплащат в своята търговия, и вътрешна, и международна, само в рамките на националните си валути.

И което е още по-болезнено за САЩ- само след две години силата на долара ще намалее  почти наполовина. Това все още не е катастрофа. Но е сериозен удар по глобалното могъщество на така или иначе сриващата се икономика на Съединените щати.

Следващата стъпка на Русия и Китай предвижда продължаване на укрепването и стабилизирането на Международната банка за икономическо развитие на страните от БРИКС като алтернатива на Световната банка, която не е тайна, че е напълно подчинена на САЩ. По този начин Международната банка на страните от БРИКС ще финансира и проекти на държави, които са извън това обединение. И така ще ликвидира монополното в момента положение на Световната банка.

И накрая: Между Русия, Китай, Индия и другите страни на обединението БРИКС е създадена и вече действа собствена система за международно разплащане. И тази система е напълно независима от западната система за разплащане в световната търговия и международните банкови операции.

А като последен удар по хегемонията на Щатите дойде неотдавнашното изключително сериозно предупреждение  на зам. министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, че новите американски санкции ще доведат до още по-бързото и по-пълно въвеждане на създадената вече алтернативна икономическа система на страните от БРИКС. А тази система напълно изключва долара от икономическите и банкови операции на страните от БРИКС.

Така дните на „цар долар“ са вече преброени. До няколко години той ще бъде ликвидиран. А с него и световната хегемония на САЩ. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

18 КОМЕНТАРИ

 1. prekrasna novina blagodaria ti ivo bratuskite nikoga niama da ni izostaviat samo te ste ni spasiat radvam se na vsichki tehni pobedi da jivee bratska rusia

 2. BRAVO!!!! MNOGO UMNO!!! DA SE CUDISCH ZASCHTO NE SA GO NAPRAVILI PO-RANO OSCHTE!!! GENIALEN HOD!!! KOJ KAKVOTO SI TRSI, SI GO NAMIRA!!! KRAJNO VREME BESCHE!!! BRAVO!!! UMNUTZI!!! SPASETE SVETA OT HEGEMONIJATA NA LUDITE!!!
  AMAN OT KOMPLEKSIRANITE ALCNI AMERIKANSKI OTKACALKI,DETO AMERIKA IM E MALKA!!! DA MOGAT DA LAPNAT TZJALATA ZEMJA!!!! GOLJAM ZALAK E ZA VASCHTA USTA, IDIOTI!!! STE SE ZADAVITE!!! I….PUK…

 3. Прекрасно, браво, Иво! Жив и здрав да си, за да виждаме чрез теб светлина в тунела! Писна ни от САЩ, отдавна, много отдавна ни писна от тия подпалвачи на войни!

 4. Крайно време беше да се разруши хегемонията на САЩ, респективно шепа банкери-кръвопийци, във финансовата сфера. Чрез кухия долар така хубаво цоцат от света и подържат имиджа си на първа финансова и икономическа сила, че за другите не остава дори и въздух за дишане. Световната търговия едва ли ще пострада много от смяната на долара с някаква алтернативна валута, но на уолстрийтските айдуци ще им се стъжни живота. Те си мислят, че ако някой там пръдне, светът трябва да се насере…Но май тия времена отминават полека лека, и светът търси начини да избегне онова, което се случи през 2008-ма заради тях…Губейки обаче контрола над световната търговия и финанси, съответно икономика, те са способни на всякакви гадости и като нищо могат да предизвикат глобална война. По същия начин, както станаха световни далавераджии след ВСВ. Но сега имат насреща си икономиката на Китай и военната сила и ресурсите на Русия и вече е трудно да предизвикат световен катаклизъм и да излязат сухи от водата, без да потънат и те в небитието…Нито Русия, нито Китай ще позволят на американските банкстери да си развяват байряка вечно…

  • Нищо чудно да се стартира и 3-та Световна война. Алчността за власт и пари у човека няма граници. А, по-голямата част от това което е писано в библията вече е факт. Там е казано: Първо ще се появи антихристът с белега на челото – Горбачов. Той вече се появи. След това ще настъпи глад, мизерия, болести, бунтове и войни. И това доживяхме. След това ще пада огън и жупел от небето. Явно става въпрос за Третата Световна Война.

 5. Ами нашите американофили какво ще правят??? До какви ли ,,висоти,,ще трябва да стигат отново. Държавата продадоха,раздадоха–сега какво ще залагат,та пак да са ,,първи между първите,, И тъжно, и жалко, и страшно. Тъжно е защото са прости,жалко е,защото си мислеха,че са вездесъщи, страшно е, че подменят
  българското население с паплач, която няма човешко олицетворение–наречено трудолюбие. Нека никой да не забравя, че на Земята всичко има КРАЙ. Да приемат, че този край е настъпил за тях, за близките им, за приближените им. Колкото и да звучи парадоксално,
  настана времето на разплата, но не с пари, а с едни други ценности–почти непознати на шайката разбойници, включая и българските такива. Кой ще ги спасява сега–дали ще търсят нов Исус,а няма да се
  очудим, ако има и някакво ново име на месия, който да изкупува пак грехове, ама с един май няма да може да минат, защото, всичко е потънало в грях.
  Ха да видим сега накъде, а и как се изкупуват и
  плаща за грехове.

 6. Както казваше един мой познат, икономист -Ситуацията около долара е ненормална, но в ненормалния свят той просперира! Моята идея -Първо направете светът нормален. Да бъде без тероризъм, религиозни крайности без обири, войни, пране на пари, уговорени мачове, без нагласени конкурси, без безмислени страхотии от екраните, без и… всъщност вече се отказвам от идеята си!

 7. Ще минат още 200 години,през които САЩ ще са хегемонът.Другото са мечти и надежди. А ние трябва да се радваме на равновесие между тези сили. И да сме равноотдалечени, а не прекалено близки до тях…

  • Костадин Малчев, ти вярваш ли си: както за първото, така и за второто?!? Кви 200 години, бре? САЩ са вече на един шамар живот! Не гледаш ли, че за да оцелеят вече се превърнаха в чисти бандити-мародери?! И какво стана по дяволите с „американската мечта“, та никой отдавна не я споменава. И как си представяш малка държава като България да съумее да запази неутралитет в сблъсъка на двете световни сили?! Ей на такива мнения като твоето аз казвам: „Ех, мечтииии…“

 8. Истината е че, алчните и грабливи милиардери, преди да падне долара, ще се освободят от доларите които притежават, като ги обменят в злато, земя и други материални ценности. Да му мислят бедняците като мене, чиято пенсия няма да стига и за едно кафе.

 9. Колко злоба лъха от мурзилките, когато останат без пари и българсите рубладжии като автора на тази статия менте почват да им ближат гъзовете, къде за пари, къде за кеф … Лошото е, че ако зависи от чибурашките, всички българи ще секат дървета в Сибир, добрата новина е, че нищо не зависи от тях !

  • ако нищо не зависи от мурзилките тогава защо на теб ти плащат да пишеш глупости

 10. ОТДАВНА ГО ПИШЕШЕ, 4Е ЩЕ ИМА ДВЕ ВЕЛИКИ СИЛИ – РУСИЯ МОГЪЩА С КИТАЙ И ИНДИЯ , ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ И БГ , ДР СИЛА
  САЩ

 11. СЛЕД ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БГ КЪМ РУСИЯ ,ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ

 12. Иво, хубава статия, но това което пишеш, светът го знае отдавна. Защо пишеш „преди минути“. С това умолявам редакцията на „Скандално“ да ни уведомява КОГА статията е написана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *