Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

От ВСВ до днес САЩ не са спечелили нито една война, но продължават да воюват! Ето защо:

Американците все по-често си задават въпроса – ако от 1945 г. насам страната ни не е спечелила нито една война, защо продължаваме да воюваме?

От 45-та година насам САЩ са изхарчили десетки трилиони долари, стотици хиляди американски войници са убити… и за какво е всичко това?

В края на Втората световна война се случва голямото преразпределение на сферите на влияние по планетата, вследствие на което две свръхсили – СССР и САЩ царуват над света с вражда помежду си цели 50 години.

После СССР се разпадна и Съединените щати останаха единственият пълновластен господар на планетата. Въпреки липсата на конкуренти САЩ, чийто годишен военен бюджет днес надхвърля общия бюджет на следващите десет държави в света, продължи да си играе на войни.

Но въпреки очевидното превъзходство във военно и финансово отношение, американците губят всички военни конфликти и пълномащабни войни, като вторите са поне десетина.

С труд може да се нарекат успехи военните инвазии и окупацията на суверенни държави, с цел да се свали правителството, което е неприемливо за Вашингтон.

Става дума за островът -държава Гренада с население от 120 000 души и Панама с население от около 4,2 милиона.

Виетнам, Афганистан, страните от Близкия изток – това са едно непрекъснато поражение за американската военна машина.

САЩ се чудят дали САЩ могат да се считат за сигурна и защитена държава, ако все губят. И най-важното, Вашингтон не извлича никаква полза от своите войни. Само огромни разходи и огромни загуби в работна ръка и военна техника.

Причината за това поведение на САЩ всъщност е проста.

Американската държавна система се управлява от най-богатите корпорации в света, предимно от военно-индустриалния комплекс и неговите политически партньори и икономически спонсори.

Спомнете си какво казва американският президент Дуайт Д. Айзенхауер в прощалното си обръщение към нацията:

Никога не трябва да допускаме тежестта на военно-индустриалния комплекс да застрашава нашите свободи или демократични процеси. Само бдителни и знаещи граждани могат да ни принудят да свържем правилно огромната промишлена и военна технология на отбрана с нашите мирни методи и цели. „

Но не. Не се вслушват в думите на генерала.

Експерти и социални активисти препоръчват на всеки, който има желание да види истинското състояние на нещата, да се повози из най-богатите предградия на Вашингтон.

Именията с милиони долари са дом на корпоративни лидери и лобисти, които са реалните бенефициенти на вечните войни, водени от САЩ.

По време на войната в Афганистан акциите на петте най-големи американски контрагенти за отбрана скочиха с 58%.

Благодарение на участието на американската армия във военния конфликт в Афганистан многомилиардни богатства се озоваха в джобовете на корпоративните лидери.

Всяка година харчат огромни пари за лобиране на интересите си в Конгреса, подкрепят както републиканците, така и демократите, за да получат голям бюджет за отбранителната индустрия. Често това представлява около 60% от общия бюджет на федералното правителство.

Ето защо войната в Афганистан едва приключи, а Пентагонът вече крои планове за военен конфликт с Китай около Тайпе.

Това ще бъде до безкрай.

Ето защо е изключително важно бързо и ефективно да се укрепят армиите на Русия и Китай.

Невъзможно е да се поддържа мир на планетата без система от баланси. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за От ВСВ до днес САЩ не са спечелили нито една война, но продължават да воюват! Ето защо:

 1. Анонимен Отговор

  15.09.2021 в 1:24

  НАТО ЕС САЩ МРАЗИМ ВИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ СИ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

 2. 3-те плана Отговор

  15.09.2021 в 13:14

  САЩ унищожават,ограбват ,съсипват,убиват малките държави Ппимер България

 3. Иван,ов Отговор

  15.09.2021 в 21:27

  Препоръчвам на „Скандално“ да направи сметка колко бългрски наемници са участвали в авантюрите на САЩ по целия свят и колко от тях не се завърнаха, като се почне от Комбоджа, Ирак, Афганистан и къде ли още не. Така например, един от нашите наемници е бил застрелян от американски войник в Ирак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *