Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Оставиха кърлеж в тялото на жена, нямала 10 лева да плати

деси кърлежПерничанката Деси открила кърлеж, забит в крака й, но докато го вадела сама, част от паразита останал в тялото й.

Мястото се подуло, а когато отишла на детската площадка с приятелки й прилошало и те я посъветвали веднага да отиде в Спешния център да го извадят, защото може да хване Лаймска болест.

Жената се изплашила и отишла, а екипът я сложил на операционната и даже приготвил инструментите, когато я попитали – нали имаш десет лева? Деси била здравно осигурена,  не носела портмонето си и казала, че няма. Тогава вднага я свалили от кушетката и я пратили да си ходи, защото тези процедури не се извършвали безплатно.

Младата жена останала шокирана, защото прекрасно знаела как заразата в нея може да се разпространи за часове и да отрови кръвта. Тя с очите си видяла после, че имало ценоразпис в спешното и че срещу думата кърлеж  стои цифрата 10 лева.

Оказва се пък, че в Пирогов цената за ваденето стига до 30 лева, а в по-обикновените столични болници е само 20.

Въпросът е ухапването от кърлеж не се ли води спешно състояние? Ако пациентът после хване Лаймска борест или марсилска треска, кой ще го лекува и колко пари ще струва на здравната каса? Подобно лечение е много продължително, струва луди пари, а понякога се стига и до инвалидизация, което означава още средства от НОИ, само защото някой нямал в момента 10 лева и не е предотвратил навреме заразата.

Има и други въпроси. Никой не е наясно с ценоразписите и е любопитно колко струва биене на серум след ухапване от змия, колко ваксина срещу бяс, ако те нападне куче и все такива случаи, в които човек няма вина, че е пострадал.

В търговската дейност, наречена за благозвучие здравеопазване, тежко ти и горко, ако пострадаш и не си носиш портмонето. Може и да умреш, но на кого му пука?

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Ужас! Оставиха кърлеж в тялото на жена, нямала 10 лева да плати

  1. сиси Отговор

    26.04.2019 в 15:49

    Лаймска болест, марсилска треска – дрън, дрън!
    Може да хване кърлежов енцефалит или кримска хеморагична треска, при които изходът е фатален!! Ама на бялата мафия кво й пука?? Тя е търговско дружество и без пари не работи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *