Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Осмо-Мартенското Писмо на Eдна Българка, което Разтърси Фейсбук! Виж Тук:

Днес е Осми март!

Ден на жената.

Но ние, обикновените  българки, отдавна не се чувстваме жени, а безполови робини, захвърлени в нищото да се оправяме сами.

В България за жени броят само плеймейтките, депутатките, певиците, богаташките метреси и съпруги и скъпите проститутки. Всички останали жени сме втора ръка- забутани, забравени, превиващи гръб и обезличени. Милиони жени днес не празнуват, защото нямат с какво, а нямат и самочувствието на жени.

Драги политици!

Ние, българските жени, зовящи се такива предимно само по лична карта и атавистична полова определеност, искаме от вас следното:

Върнете гордостта ни, която за 27 години тотално смазахте!

Плащайте ни толкова, колкото и на мъжете, ако работим едно и също!

Настояваме работодателите да спрат да ни подритват като прокажени, ако сме майки!

Знаете ли какъв е шансът през 2017 г. една българска майка да бъде назначена на работа, господа?

Нулев! Или ако по някакво чудо я вземат, подписва декларация, че няма да излиза в болнични заради детето.

Представяте ли си мъката, гаврата, унижението и страха? Детето ти е болно, но ти стоиш на работното си място, за да не те уволнят!  Детето ти влиза в болница, но ти пак стоиш. Защото без жалката си заплата не можеш да му купиш лекарства!

Увеличете детските! Как смятате, че можем да гледаме дете с 38 лева на месец, когато само пакетът памперси струва двойно?

И не ревете лицемерно, че нацията се топи, понеже не се раждат деца!

Как да изпълним исконната си женска мисия и да родим, а после да се чудим как да го гледаме?

Дайте ни работа!

Искаме да живеем достойно.  Не ни подритвайте като ненужни вещи напред назад и не ни съветвайте да гледаме овце. Някои от нас го правят, но не са прокопсали от това. Денонещен труд за жълти стотинки.

Не ни принуждавайте да излизаме на магистралите и да продаваме телата си, за да храним семействата си!

Върнете майките ни от чужбина!

Превърнахте ги в източните слугини на ЕС, които бършат на*раните задници на западните богаташи, или превиват гръб да чистят именията и палатите им.

Върнете мъжете ни от там!

Те берат ягоди, копаят картофи, берат портокали, мъкнат тухли и кофи с вар в чужбина и ги виждаме само по скайп, ако след изнурителния ден имат сили да стигнат до компютъра.

Върнете дъщерите ни, които сводници продават за проститутки!

Върнете българските ни синове, които се скитат немили-недраги по света, защото за тях в Родината няма живот. И го търсят някъде делеч, където също няма няма такъв. За тях!

Върнете бащите ни, които често се случва да събираме пари от приятели, за да върнем. В ковчези…

Върнете ни живота, който ограбихте!

Не искаме цветя!

Не искаме подаръци!

Искаме да се чувстваме жени, майки и съпруги!

А не импотентни, отчаяни робини, унизени, смачкани същества без самочувстие и бъдеще. Обречени на безвремие и безсмислено съществуване!

Върнете ни женската същност, сила и гордост… или майната ви!

Честит Осми март, политици!

Той е ваш празник и на любовниците ви!

Не и наш! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

27 кометара за Осмо-Мартенското Писмо на Eдна Българка, което Разтърси Фейсбук! Виж Тук:

 1. роза Отговор

  09.03.2017 в 1:25

  Живея от 16 години извън България.Тука съм си родила
  детето и мога да ти кажа,че няма никъкви детски,болнични и превилегий за майките с деца.
  Когато мъжът ти почива ти си на работа.
  Това което става в България,да скита те по цялден из
  кафетата с детските колички го няма в целия свят.
  Съшто така няма и детски градини от сутрента до вечерта,те са почасово и цената е безбожна.

  • Джули Ненова Отговор

   09.03.2017 в 13:25

   Да скита с количката по кафетата ли? Роза, ти не си ли разхождаш детето? Или стои в демократичния затвор на страната, в която си избрала да си слугиня? Извън България няма детски и майчинство, защото майките са на пълен работен ден като майки, а мъжът изкарва достатъчно пари, за да гледа семейството. У нас и двамата работят и пак не могат да му осигурят нормално детство.

 2. wok Отговор

  09.03.2017 в 3:06

  правелно

 3. Жана Отговор

  09.03.2017 в 9:21

  Разтърсващо и истинско!

 4. Анна Отговор

  09.03.2017 в 9:40

  Скъпа Роза,това са пълни глупости което пишеш и се отнася само за такива който работят на черно. В Австрия например- за майки с деца има и болнични за гледане на болно дете, и намален работен ден И детските са около 200 евро за 1 дете. Таксата в детските гладини и ясли е на месец около 40 евро. Не пиши неверни неша или посочи страната в която живееш

 5. Анонимен Отговор

  09.03.2017 в 10:12

  В КОЯ ЧУЖБИНА ЖИВЕЕШ? ЗАЩО НЕ СЕ ВЪРНЕШ ТУК В БЪЛГАРИЯ ДА ПОЛЗВАШ ПРИВИЛЕГИИТЕ НА СТРАНАТА НИ, ДА ХОДИШ ПО КАФЕТАТА?
  ДЪЩЕРЯ МИ БЕШЕ НА 3.5 Г. КОГАТО Я ПРИЕХА В БОЛНИЦА, А АЗ БЯХ ПОДПИСАЛА ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ НЯМА ДА ОТСЪСТВАМ ОТ РАБОТА. БАЩА Й НЕ ГО ДОПУСНАХА ДА Я ПРИДРУЖАВА И АЗ БЯХ БОЛНИЦАТА – 4 ДНИ. ВЪРНАХ СЕ НА РАБОТА И СЛЕД 10 ДНИ МЕ ОСВОБОДИХА. ТОВА Е! СЕГА ДЪЩЕРЯ МИ Е НА 22 Г. И Е В АНГЛИЯ ДА РАБОТИ.

 6. Гошо Отговор

  09.03.2017 в 10:25

  Снощи президентът на Русия, където 8 март е официален празник поздрави в ефир всички жени. След това дадоха репортаж от родилен много модерен дом с негово участие. Къде са нашите политици или не им се обръща езика да кажат две топли думи за нашите жени. Правилно е написано в статията. Нашите жени са бели робини както и мъжете които по принуда са отишли да мизерстват в западна Европа. Геноцид е слаба дума за положението което ни докараха. Въпросът е до кога ще търпим и избираме едни и същи управници, които под диктат ни управят много умело. Не е правописна грешка….

 7. Радина Отговор

  09.03.2017 в 13:27

  Много точна статия! И много боли, като я четеш. Браво ви!

 8. Иванка Отговор

  09.03.2017 в 17:35

  Какво да кажем ние които сме на 56 .Никъде не ни искат на работа.Оглеждат те с критичен поглед и ти намират причина да не те вземат.Или имат изисквания да си компютърен гений или нямаш опит за продавач или търсят за работа момичета.Как да работим до 62 години и да имаме 40 год.трудов стаж.Безработицата не е намаляла просто има отчаяни и нерегистрирани.Мъките на българската жена не са само като има малки деца.Ако си здрава на 55 масово заминават в чужбина но ако си болен шанса да намериш работа е никакъв!!

 9. kytи Отговор

  10.03.2017 в 1:06

  браво точно така
  който го може го може

 10. poza Отговор

  10.03.2017 в 4:42

  много жалко,че соцеализма си отиде и дойде времето на къдърните и учените хора.Останалите винаги ще намерят за какво да се оплакват.
  Що се отнася до мен несъм слугиня и не работя на черно.Аз съм човек с образование и съм избрала път който води към развитие,не път който води до кафетата,попфолк клубовете и т.н.
  От коментарите ВИ става ясно, че доста добре сте запознати в коя държава може да имате изгода.
  Действайте

  • Веско Парламента Отговор

   10.03.2017 в 6:16

   Хора, само да ви светна, че горе коментиралата Роза или poza е някакъв загубен трол. И не е „Тя“, а „Той“. Видях му ай-пи-то. Божко от Сандански! :) Абе ей, парцалане Розалинчо, може да ти се иска да си някаква просперираща в западна европа дама, но приеми реалността- първо си с чурка и второ- си един несретник от югозападна България, който заработва с тролене на опорни точки по мрежите за жълтите стотинки дето ти ги подхвърля „Америка за България“ най-вероятно. Хайде със здраве. Определено много ме развесели. :)

 11. дон жуан Отговор

  10.03.2017 в 4:46

  Добър съвет

 12. sim-sim13 Отговор

  10.03.2017 в 5:50

  До Роза: Мило момиче ,това соцеализма трябва да е нов строй ,който ние сме пропуснали.А ти кадърна учена и не си слугиня и щом ние живеем в такова време що не остана в България да просперираш(нали е времето на умните и кадърните и тук ? Но ти си избрала по лесното и по платеното. Ела си намериси работа за която ще работиш и получаваш 365лв чист доход на месец, роди дете отглеждай го с тази заплата и ходи по кафенетата. А да по соцИализма никой не подписваше декларации, че няма да взима болнични. Никой не бива да подценява мъката на другите.

 13. Танев Отговор

  10.03.2017 в 9:22

  И в нашата фирма не взимат млади майки на работа. С жена ми имаме две деца, навсякъде я гледат като прокажена, като кандидатства за работа. Явно на майките у нас гледат като на хора втора ръка. Нормално ли е?

 14. тъпо Отговор

  10.03.2017 в 11:20

  Естествено, че няма кой да я назначи на работа, като държавата е прехвърлила всички техни привилегии да са за сметка на работодателя. Жена, която ще ражда – мерси, три години да плащам здравни, а накрая и 2 месеца отпуск за човек който ще напусне веднага след това. Защо да го правя? Защото държвата е решила така?

 15. тъпо Отговор

  10.03.2017 в 11:22

  Да не говорим, че след първия месец, когато забременее излиза в болнични и така докато се върне от майчинство. Аз трябва просто да я водя на работа

  • Ники Отговор

   10.03.2017 в 12:18

   Мухльо смотан! Ако те намеря, ще ти навра главата в задника! Болничните не ги плащаш ТИ, а НОИ! Такива работодатели като теб трябва да бъдат набучени на кол, а бизнесът им иззет от държавата! Изрод нещастен!

 16. роза Отговор

  10.03.2017 в 20:48

  Много работи сте пропуснали.Пропуснали сте да се научите и как да говорите.В кой век живеете та използувате думи като слугиня,на черно,мухльо,загубен трол,навра главата в задника.Изглежда,че проблемат не е в болничните,децата…и т.н.ами в коефициента ви на интелигентност.
  Не останах в България заштото няма бази.
  Професор Чирков защо не работи в България,поради съштата причина.ЕЛЕМЕНТАРНО
  Веско Парламента-гледай по добре
  1995 съм напуснала България нямам чурка и никога не съм била в Сандански.
  Определено ще си развесели всеки ден,заштото ти си заобиколен от тези хора.

  • Веско Парламента Отговор

   11.03.2017 в 7:41

   Роза (или по-точно – Божидар Илчев от Сандански), критикуваш коефициента ни на интелигентност, а пишеш думата „защото“ ето така: „заштото“. И си го изписала по този начин на две места, което говори, че не е случайна грешка. Как да си обясним този твой фрапиращ правописен пропуск? И как да ти повярваме, че ни привъзхождаш откъм ерудиция! Присъдата ти е поставена и колкото и да се извиваш- това е положението – мъж си, от Сандански си (поне от там ни пишеш, а не от чужбина, както твърдиш). Казваш се Божидар Илчев и най-вероятно заработваш като трол от „Америка за България“. Някои хора поназнайваме някои хакерски тънкани от интернета. Не ни подценявай чак толкова.

  • Веско Парламента Отговор

   14.03.2017 в 4:14

   И да добавя още: Розе (или по-точно Божо) пише се „проблемЪт“, а не „проблемАт“, както си го изписал(А). Ти при положение, че си толкова неграмотен(тна) защо смяташ, че имаш правото да поучаваш останалите, като на всичкото отгоре лъжеш, че живееш в чужбина? Платен, нещастен трол! Продължавай да пишеш тук и ще ти отговарям всеки път. Бахти идиота!

 17. дон-жуан Отговор

  10.03.2017 в 20:56

  Роза не се занимавай повече.

 18. Миро Отговор

  14.03.2017 в 1:20

  Роза допуснала грешка,а ти… поназнайваме…тънкани..
  Ти съмичък се подценяваш.
  Има регистрации в Български сайтове и в чужди,не е задължително да живееш в гръда от който пишеш или който си използувал при регистрацията.
  Довиждане МНОГОЗНАЙКО
  Дон-жуан е прав “ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ „

  • Веско Парламента Отговор

   14.03.2017 в 4:04

   До Миро! Абе, неграмотен палячо, я не ме репликирай. И теб ще те поправя, че правилно е да се напише „грАда“, а не „грЪда“, както си го изписал ти. Думата „тънкана“ е сленг и употребата й в толкова богат на лексика контекст, какъвто са моите писания, значи само, че имам много богат речников запас. Схващаш ли бе тролски платен идиоте Миро?! И запомни едно- когато насреща си имаш ерудирана личност като мен, просто си замълчи и се скрий някъде.

 19. WFE Отговор

  14.03.2017 в 16:30

  какъвто са моите писания

  АЛО ГРАМОТНИКА В.ПАРЛАМЕНТА

  • Веско Парламента Отговор

   14.03.2017 в 20:08

   „…контекст, какъвто са моите писания“. Нещо против написаното ли имаш? WFE, ти си поредния неграмотен трол, на който ще трябва да отбележа, че е малоумен илитерат. Хайде със здраве. От „Америка за България“ ви взимат все такива – хванати от улицата полуграмотни идиоти – да обяснявате на хората колко велика партия е ГЕРБ.

 20. Георги Отговор

  18.04.2017 в 1:08

  Лошо е когато и двете страни са прави – много лошо ! Тя е права, защото толкова може да види и толкова може да прави в живота, но поне го прави, а вие какво правите ? Хапете се като помияри на улицата, толкова ли ви е ниска културата бре, толкова ли сте пропаднали ? Не й е лесно на жената там най-вероятно без мъж, така усетих ситуацията й и работейки робски ! Има значение само едно нещо не е важно къде си не е важно какво работиш, дори не е важно защо си там и как живееш. Важно е дали пазиш човечността в себе си давайки това което можеш за развитието на детето си ! Уви всички вие дето хапете жената така, просто сте десетки класи под нея, чисто морално и човешки. Помияра вълк не става, остава си помияр до края на живота си. Не приемам съвети от хора които не са си оправили живота най-малкото ! ! !
  Хванете и следвайте тези правила, без значение дали ги разбирате или не и вижте резултата в живота си и после ще си говорим.
  1. Не коментираш себе си или другите !
  2. Не се сравняваш и не сравняваш !
  3. Не съдиш себе си и другите !

  Изглеждат простички, но трудно ще ги спазите ! И последното правило !
  1.1 – Не прави това, което не искаш да ти се прави !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *