Окончателно! Бойко Борисов ПОГРЕБА Отношенията ни с Русия, за да угоди на САЩ! Ето какво направи премиерът:

4

Истерията с отравянето на шпионина Сергей Скрипал, подклаждана от Великобритания и САЩ, се изроди в най- масовата чистка на дипломати в историята. Общо над 140 руски дипломати са изгонени от 24 държави по света – САЩ, ЕС и Австралия. А Русия обеща да отвърне с равни по сила мерки.

Международното напрежение видимо се отрази на управляващите от ГЕРБ и те се видяха в чудо какво да правят – хем да угодят на господарите си от Запада, хем да не сгафят с руснаците.

Британската преса ни натисна с фалшивата новина, че България също ще експулсира руски дипломати. На което ГЕРБ реагираха като ужилени – и се втурнаха да се оправдават по медиите, че не било вярно и нямало да гоним руски дипломати без необходимите доказателства.

Великобритания обаче така и не представи пред света нито едно доказателство, че именно Русия е отровила шпионина Скрипал. Но експулсирането на руски дипломати от ЕС продължава с пълна сила. От няколко западни посолства у нас са звъняли на Бойко Борисов да го питат няма ли да се включи и той в общоевропейското мероприятие – гонене на руски граждани без никаква причина. Нали е голям европеец и отличник на ЕС!

Премиерът ни не е от най-смелите и решителни хора. А е и силно зависим от ЦРУ. Затова в крайна сметка капитулирал. Обадил се на посланика ни в Русия – Бойко Коцев, и го привикал да си дойде в България за инструктаж. Какво означава това действие според дипломатическия кодекс? Това е последната стъпка преди окончателното изтегляне на посланик от страната, в която се намира, т.е., преди скъсване на дипломатическите отношения между две държави.

Да си припомним, че преди година посланика ни в Турция Надежда Нейнски бе привикана обратно в България, след като лъсна грубата намеса на Анкара в изборния процес у нас.

Сега Бойко Борисов привиква Бойко Коцев… въпреки липсата на каквито и да е доказателства за вината на Русия! Великобритания твърди, че ги била показала на съюзниците си (основно на страните от Западна Европа, САЩ и Канада, но не и на България), или поне част от тях, защото били много секретни. Но отказват да покажат уликите си на нарочената за престъплението Русия! Защо? Руснаците поискаха да видят и отровения Скрипал и дъщеря му, но и това им бе отказано. Всъщност, вече дори медиите на Острова се питат какво се случва с т.нар. жертви. Известно е само, че все още са живи, а дъщерята на Скрипал се събудила от кома!?

Русия ще отговори подобаващо на екпулсирането на дипломати

Руският външен министър Сергей Лавров заяви категорично, че масовото мероприятие по експулсирането на техни дипломати, е вдъхновено от САЩ. Той го окачестви като „дипломатическо изнудване“ . Но гарантира, че Русия ще отвърне подобаващо, защото „подобно поведение е твърде неприемливо“, заяви Лавров.

Сега обаче, нека се замислим защо управляващите от ГЕРБ изведнъж толкова се притесниха да не раздразнят Русия. При положение, че те вече го направиха, и то до крайна степен, като унизиха руския патриарх Кирил. По- зле от това не може да стане, защото гаврата с главата на руската православна църква в Русия се наказва с каторга – т.е., това е много тежко престъпление. А най- лошото е, че когато го направи чужда държава – това е удар по достойнството на Русия. След гаврата на ГЕРБ с руския патриарх, отношенията ни с Москва са на точката на замръзване.

Затова сега Борисов трепери – от страх да не сгафи още по- лошо. И като никой друг път, не се хвърля веднага да угоди на западните си господари, а е сдържан, избягва резките движения. Но и това му поведение ще е от ден до пладне. Понеже е назначена от ЦРУ пионка, надали ще удържи натиска на САЩ. А директивата на Вашингтон е ясна- тотална конфронтация с Русия!

След гафа с руския патриарх Кирил, Бойко Борисов отведнъж започна да говори за подобряване на отношенията ни с Русия – нещо, за което спомена и в поздравителното си писмо до Владимир Путин, по повод избирането му за четвърти мандат. Путин със сигурност се е смял от сърце, ако посланието на Бойко изобщо е стигнало до него.

В момента цялата територия на страната ни бъка от американски войници и бойна техника. Дали сме им всичките си военни бази, включително и тези на Черно море, откъдето американските кораби провеждат учения за удари срещу Русия и заплашват националната й сигурност. А Банкянския говори за „стопляне на отношенията“ с Москва! Да, Путин се е смял с глас.

Още повече, че Евросъюза държи ГЕРБ на къса сиджимка, така както САЩ държи тях. А най- големият страх на лапачите от Бойковата партия, е да не секне кранчето на еврофондовете. Че секне ли – няма лапачка, а и падат от власт. Така че… как точно Борисов си представя, че някой ще го остави да подобрява отношенията с Русия? Той вероятно го знае, но просто е искал да замаже гафа с руския патриарх, който си тръгна от България обиден, защото правителството на ГЕРБ не уважи жертвата на руските войни, а я принизи до масовка с участници от цяла Източна Европа – поляци, румънци, литовци, украинци и пр. тогавашни поданици на Руската империя. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Въставай народе българоубиеца борисов убива последната ни надежда за съществуване този предател на родината си позволява заедно с физкултурник да обвинява братска русия от името на българския народ той ли е българия ние народа къде сме в този момент как ще живеем след такова предателство към братска русия въставай българийо господ ще ни накаже

 2. Банкянският страхливец да бе събрал малко кураж да изплагиатства Н.В.Цар Борис III като заяви „С ЕС и САЩ,но никога срещу Русия“.Страх го е завалията.

 3. Змията, когато умира хапе най-много. В тази позиция е
  великата Британия. Къде какво може и кого може ще
  опита да ухапе, но в повечето случай, се смазва главата на влечугото, а отровата, която в пред смъртието си опитва да вкара в жертвата, не е в пораженско количество. Има и още нещо, доказано във
  времето–когато потъва кораба, най-напред го напускат плъховете. Жалко, че пасмината– наречена български политици-властници–нито веднъж нямаха достойнство да застанат срещу неща,които вредят на българския народ.
  Каквито и опити за коментар да се правят, са излишни.
  Замисъла е много тънък и няма нищо общо с това, което
  представят, а всеки който е приел да е двоен агент,
  съответно знае и последствията какви могат да са от двойнствеността. Сега ще карат цял свят да скърби за някой, който е играл двойни игри.
  Я без да ни обясняват за нещастията на този, който е вземал решения, съобразно и собствена изгода, а сега стадото трябва да се притичва да го защитава.
  Всичко е блудкаво и пошло–и който се хване и влезе в капана им–няма мърдане Я нека се трепат, и без това човечеството подлежи на редуциране–белки освободят място да остане някой читав, който не е двоен, а защо не и троен агент. Права на човек…
  и то на какъв???????? Скрипал–добре се е овъртял,
  а сега трябва на всички ни, да ни е жал, за това, че той себе е продал. Хайде без подобни съчувствия от наша страна. Кой каквото търси, си го намира все някога. Нищо лично, но чужди далавери ми идват в повече.

 4. ДА БЪДЕМ ЛИ СОЛИДАРНИ !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
  АКО ИВАНЧО МИ Е ПРИЯТЕЛ И МЕ НАКАРА ДА СКОЧА ОТ ДЕСЕТИЯ ЕТАЖ, НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ!!!!! …. А И ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯ ДАЛИ ИВАНЧО ВЪОБЩЕ МИ Е ПРИЯТЕЛ!!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *