Нов Търговски Договор УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ! Коварния Капан „Без Визи за Канада“ ни Води Мракобесния СЕТА! Виж Тук:

3

ПолшаХиляди  поляци протестираха вчера във Варшава срещу споразуменията за свободна търговия, които ЕС подготвя и ще подпише със САЩ и Канада –  ТТИП и СЕТА.

Патриоти и представители на браншови организации заляха улиците и заявиха, че тези договори  ще бъдат сериозен удар върху полските земеделци, които няма да могат да продават продукцията си. Ударът ще е и върху потребителите, които няма да знаят какво купуват от магазините, но ще бъдат подмамени от по-ниската цена.

Демонстрантите заляха центъра на Варшава с категоричното искане към правителството да постави вето върху двата договора, тъй като те са равностойни на самоубийство за родното стопанство и икономика и ще навредят на потребителите чрез внасянето на ГМО – храни.

Във вторник се очаква министрите на земеделието на страните-членки на ЕС да гласуват за СЕТА /Споразумение за свободна търговия с Канада/.  Ако предложението бъде одобрено единодушно, има възможност да бъде подписано на 27 октомври и да влезе в сила до края на годината.

Българският парламент също трябва да гласува и ратифицира споразумението с Канада. Това ще стане на извънредно заседание следващата седмица. Но българите не са широко информирани за това. Те знаят, че основни теми ще са депутатската ваканция и ремонта на Изборния кодекс.

месоДокато в цяла Европа синдикати, производители и природозащитници надигат глас и се борят против  тези споразумения с аргументите, че те ще да влошат европейските норми за хранителни продукти, икономиката и със сигурност ще се стигне до безработица, ние си мълчим!

Досега в родния ни парламент са поставяни само няколко въпроса относно договорите, но отговор така и не се получи.

В обществото ни няма дискусия „за“ или „против“, то не е запознато със СЕТА, а само с ТТИП и смята, че преговорите между България и Канада са само заради отпадането на визите. И даже се радва. Без да знае, че цената на отпадането на визите е подписването на мракобесния и унищожителен договор СЕТА.

И е редно да се замислим кое е по-важно за нас, българите? Да емигрираме в Канада без визи, или да ядем боклуци у нас?

Къде са родните протестъри, защитници, екологични организации и всички, които ридаят за поредното отрязано борче, или прегазена костенурка, но мълчат, когато ни се подготвя такова античовешко споразумение?

Манчев4Защо мълчат?

Защо мълчат и млекопроизводителите, на които вече им плащат да не произвеждат? Сега ще им дадат пари да хвърлят млякото, а после може би да заколят и кравите? Никой ли не се сеща, че животновъдството ни е в колапс и някой има сериозната полза и цел да го закрие или да го направи бутиков отрасъл, който да произвежда малки количества само за богатите?

ТТПУнгария протестира, Чехия също, дори френски фермери излязоха на улиците срещу ТТИП, само у нас ще оглушеем от безразлична тишина.

А може би вече сме свикнали.

Колко български стоки виждате в големите български вериги?

Идете до съседна Гърция и ще забележите, че в тамошния „Лидъл“ 80 % от стоките са си гръцки.

После бавно се разходете из нашите големи магазини и проверете кое изобщо е българско и ако е, колко Е-та, консерванти и стабилизатори съдържа и има ли нещо общо с истинския продукт.

И месото, и рибата, и консервите, та чак сухарът ни е вносен. Сигурно защото сухарите се произвеждат трудно и не можем да си ги правим!

Мълчанието на агнетата!

Не тези, вносните, които минават за български по магазините, а на тези родните, в които ни превърнаха!

Малко престарели агънца, да не кажем овце, но се държим точно така.

В същото време ни заливат новини, че сме на челна позиция по онкозаболявания, че децата ни са най-дебели в ЕС, че най-много боледуваме от хипертония, че получаваме инфаркт и инсулт на 40 години, че даже и бебетата започнаха да се раждат с кисти… Но ние мълчим!

И набиваме яко месото от нечий военен резерв, консервите от друг, тъпчем се с вносни плодове и зеленчуци дори и през лятото… А после тихо и мълчаливо умираме!!!

Важното е визи за Канада да има!

А животът ни, на тези които оставаме тук?!?…

То пък тук живот ли е? Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ Е ВЯРНО , ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ,НЕ МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЯ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО НА СИТУАЦИЯТА ОПИСАНА ПО ГОРЕ ,ДРУГИ ХОРА СА РЕШИЛИ ВМЕСТО НЕГО :)…….НО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДРУГО,ТОВА КОЕТО Е В РАМКИТЕ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК,А ИМЕННО :ЗА ДА ИЗЧИСТИ ОТРОВИТЕ ОТ ОРГАНИЗМА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПИВА,ПОНЕ ЧАША ЧАЙ НА ДЕН,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ И СЕГА В ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ Е ПЪЛНО С ОПИСАНИТЕ ПРОДУКТИ……

  2. Ами за да продължим да мълчим, политиците ни в Брюксел и Вашингтон решиха, че изборите тотално трябва да бъдат фалшифицирани. Не е възможно един нормален с главите си народ да избира за трети път този, който му чупи стомната стомната два пъти по най-просташки начин. Или може би само изглежда, че е просташки. Бях писал, че има вероятност Бойкича да е последният владетел на БИВША България.
    Дали Брюксел или Москва ще я затрият, има ли значение!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *