Новоизтекъл секретен доклад на RAND разкри истинските мотиви зад войната Русия/Украйна и дестабилизацията на ЕС: „Отслабване на Германия и укрепване на САЩ.“

2

Наскоро разкрит изследователски доклад на американския стратегически мозъчен тръст RAND, с дата 25 януари 2022 г. и етикетиран „ПОВЕРИТЕЛНО, издава най-важния мотив, който Съединените щати са имали за дългогодишно подготвяния, разпалван и грижливо поддържан от тях конфликт с Русия на територията на Украйна: Целта на САЩ е запазване на властта. Антрефилета от документа можете да видите под тази статия.

Докладът от 6 страници е писан преди началото на горещата фаза на конфликта в Украйна, изглежда е фотокопие на официален изследователски продукт на RAND, изготвен по поръчка на Белия дом и Общността за национална сигурност на Америка. Каналите, които са осигурили информация за изследването са посочени на заглавната страница на доклада. Това са: WHCS, ANSA, Държавен департамент, CIA, NSA & DNC.

Не е известно дали докладът е по-обемен от 4-те страници, включени в Резюмето, но заглавията и текстът, включени в тези 4 страници, са осъдителни. RAND прогнозира, че до края на 2022 г. икономиката на Съединените щати ще е на ръба на колапса. Нарастващият дълг и неконтролираното печатане на долари в брой в резултат на икономическия спад, оправдан с пандемията, са довели САЩ до крайно несигурна икономическа и финансова позиция. Те прогнозират, че продължаващото влошаване на икономиката вероятно ще доведе до поражение на Демократическата партия както в Конгреса, така и в Сената, отваряйки вратата за импийчмънт на Джо Байдън на следващата сесия на Конгреса.

„Импийчмънт на президента не може да бъде изключен при тези неблагоприятни за страната и обществото обстоятелства – нещо, което обаче трябва да се избегне на всяка цена.“

Само този пасаж демонстрира партизанската работа, извършвана от RAND и координираната тактика, използвана от Демократическата партия и Национална сигурност на държавата (National Security State), ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА. Но това, което е най-шокиращо, са конспиративните мерки, които RAND предлагат да се вземат, за да може ДП и NSS да запазят контрола си над нацията, както и да защитят Джо Байдън и всички, които му дърпат задкулисно конците.

Резюмето започва със заглавието: „Отслабване на Германия, укрепване на САЩ“, като крайната цел е фалита на страните от Европейския съюз и НАТО и вливането на парите им в американската банкова система. Надяваме се в процеса на реализирането на този план, да успеем да избегнем значителни военни и политически разходи.

Според RAND най-голямата пречка пред постигането на тази американска цел ще бъде непрекъснато нарастващата независимост на Германия. Този проблем обаче явно е решен от американците с войната в Украйна и санкциите срещу Русия, което доведе до спирането на газопроводите Северен поток-1 и 2 (Nordstream-1-2) и напълно спря притока на руски газ към Германия. Контролът върху Германия и процесът на вземане на правителствени решения изглежда са от първостепенно значение за RAND, който прогнозира, че дестабилизирането на САЩ неминуемо ще доведе до ускоряване на независимостта на Германия и неизбежния край на влиянието на САЩ в тази страна. Ако Германия се отскубне от американската зависимост, RAND вярва, че Франция и Германия, заедно с други западноевропейски държави, използвайки руските ресурси, ще създадат нов съюз, който ще се превърне в пълноценен икономически и политически конкурент на Съединените щати. Глобалното господство на Америка ще е сигурно дотогава, докато съумява да държи под свой контрол Франция и Германия.

Предвижда се санкциите срещу Русия, наложени от страните от европейския регион под натиска на Вашингтон, да засегнат две неща: германското потребление на евтин газ от Русия и френският внос на евтино ядрено гориво от Русия. И Франция, и Германия силно разчитат на електроенергия, произведена от френските АЕЦ.

Газът и електричеството са двата основни стълба на германския икономически модел и с войната в Украйна и двата много скоро ще бъдат прекъснати. Германия ще погледне на запад, а Франция ще бъде принудена да търси гориво от Канада и Австралия- и двете страни твърдо под влиянието на Съединените щати.

В раздела, озаглавен „Контролирана криза“, аналитиците на американската агенция RAND признават, че чрез „нашите точни действия успяхме да блокираме пускането в експлоатация на газопровода „Северен поток 2“… и същите предлагат на управляващите в САЩ да накарат Германия да отхвърли напълно руския природен газ. Това ще се случи като включим и двете страни (Русия и Германия) във „военния конфликт в Украйна“. „През това време Русия трябва да спре целия износ на природен газ за Германия и проблемът ни е решен!“, пишат още от американския мозъчен тръст.

По времето, когато е писан този документ, конфликтът в Украйна все още се свежда до гражданска война между проруския Изток и прозападния Запад на страната. Западна (напълно овладяна от САЩ) Украйна очевидно действа като агресор срещу Изтока. Противопоставяне, чието най-брутално превъплъщение е гражданската война в Донбас. Струва си да се отбележи, че САЩ биеха бойните барабани на НАТО много преди Путин да реши в един момент в отговор да дислоцира свои войски до границите на Украйна. Така че изглежда по време на написването на този документ усилията на САЩ да ангажират Русия и Европа в украинския конфликт са били в етап на планиране от известно време.

Авторът продължава да обсъжда методите, чрез които настоящият режим може да произведе необходимите елементи за създаване на икономическа и хуманитарна криза в Германия и цяла Европа. Което включва използването на германските еколози от коалицията на Зелената партия и дори назовава двама полезни идиоти, които могат успешно да помогнат за създаването на атмосферата, която се търси. Дори след като грешките бъдат осъзнати, трайните щети ще затруднят настоящите лидери или новото германско правителство да възобновят отношенията си с Русия, особено след като Германия бъде принудена от САЩ преди това да доставя оръжия и боеприпаси на Украйна.

Последствията от тези геополитически ходове ще бъдат очаквано катастрофални за Германия. Без руски газ индустрията й ще спре, което ще доведе до недостиг на основни хранителни и други продукти, срив в логистичните вериги и „в крайна сметка ефект на доминото“. Ще се стигне до спиране и изключване на всички немски предприятия в химическата, металургичната и машиностроителната промишленост. Допустимо е и умирането на известно количество германски граждани.

RAND прогнозира загуби за Германия от порядъка на няколко трилиона евро, срив на икономиката, намаляване на БВП и в крайна сметка пълен срив на икономиката на целия ЕСВсички европейски валути ще станат токсични и много по-малко желани от долара, което ще доведе до неизбежно укрепване на икономиката на САЩ и препозициониране на САЩ като най-облагодетелствана нация. Разбира се, и Китай ще спечели от икономическите условия в Европа.

В допълнение към икономическите проблеми се очаква масова миграция, тъй като фалиралите европейски икономики ще редуцират работните места до минимум, квалифицираната работна ръка, с която страните от ЕС в момента разполагат в изобилие, вече няма да им е необходима. В този случай, разбира се, единственият изход за всички тези образовани специалисти ще бъде да дойдат в Съединените щати, където нашата процъфтяваща икономика ще ги приветства, за да заемат многото нови работни места, които неизбежно ще бъдат създадени в САЩ междувременно.

Ако предписанията на RAND бъдат изпълнени от овластените фактори в страната ни, икономиката на САЩ ще е спасена, американското общество ще е разсеяно и „изборните рискове“ за ДП ще са минимизирани. Тогава най-вероятно изборите ще позволят на Демократите да удържат контрола си върху държавата. Част от тези планове на Общността за национална сигурност на Америка (която мнозина анализатори сочат като една от формите на т. нар. „Дълбока държава“) не са се материализирали, но ако се осъществят, този аналитичен доклад може да стане много уместен.

Можете да прочетете целия документ и да гледате канала на оповестилия го журналист Джон М. Дуган в Youtube, в който се обсъждат различните аспекти и последици, съчетани с минали събития и как западните политици създадоха ада, в който се намира светът в момента.

Източник – Red Pill News

Ето и изтеклия в публичното пространство секретен доклад на RAND corporation:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА ПОБЕДА ЗА БРАТСКА РУСИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *