Нова ракетна атака срещу Украйна, в цялата страна вият сирени за въздушна тревога

5

Нова ракетна атака предприе Русия срещу Украйна. Сирените за въздушна тревога са се включили в цялата страна, включително в столицата Киев.

Зам.-началникът на президентската канцелария Кирило Тимошенко призова гражданите да не напускат противобомбените укрития. По думите му в Кривой рог е ударена административна сграда. „Има разрушения, под отломките може би има хора“, написа Тимошенко и добави, че спасителните екипи вече работят на място.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в официалния си канал в Телеграм, че в три района на украинската столица са избухнали взривове. „Експлозии избухнаха в Днипровски, Деснянски и Голосеевски райони. Не напускайте укритията, атаката продължава. Движението по всички линии на метрото временно е спряно“, обяви Кличко.

В украинската столица е спряно и водоподаването заради поразен обект от енергийната инфраструктура, допълва кметът.

По информация на Оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна електричеството в Харков е напълно изключено, спряно е метрото. След удари по обекти от енергийната инфраструктура в Харковска, Кировоградска, Донецка и Днепропетровска области е прекъсната контактната железопътна мрежа, затова са пуснати в движение композиции с дизелови локомотиви.

12 ракетни удара са нанесени в Запорожието, като в Днепропетроск няма осветление, а в Кременчуг няма и осветление, и отопление.

Министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко съобщи в официалния си профил във Фейсбук, че са поразени обекти от енергийната инфраструктура в южната и източната част на страната, което е довело до там, че в момента 12 украински области са без ток и вода.

По информация, разпространена от медии в Телеграм, при въздушните удари е поразена Криворожката ТЕЦ, която е най-голямата в Европа, работеща на твърдо гориво.

По-рано губернаторът на Николаевска област Виталий Ким съобщи, че около 60 ракети са засечени да се насочват към украинското въздушно пространство.

Русия извърши многократно нападения срещу украинската енергийна инфраструктура от октомври насам, което доведе до трайно спиране на електрозахранването из цялата страна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. СМАЖЕТЕ ЗМИЯТА!ПУТИН,ВАГНЕР,РУСКИ БРАТЯ,ПОБЕДАТА Е ЗА ВАС,И ЗА ВСИЧКИ НАС,КОИТО ВИ ПОДКРЕПЯМЕ!!! ТРЕПЕРЕТЕ ФАШИСТИ,МЕЧКАТА ИДЕ!!! БАЦЕЕ,НИЕ ЩЕ СРЕЩАМЕ РУСКАТА АРМИЯ НА ОРЛОВ МОСТ,А ТИ? ТИ КАКВО ЩЕ ПРАВИШ,ПРОСТО НЕ МИ СЕ МИСЛИ! АМИ БЕГАЙ ПРИ ПОЛИ,В СИМИТЛИ!И ВАЗЕЛИН,АМА НЕПРЕМЕННО,ЧЕ ЩЕ ТИ ТРЯБВА!

  2. Имам оранжерия за цветя безплатно ще раздам 300 букета на дупедатите,президентството и висшите държавни и партийни ръководители за тържественото посрещане на освободителите защо пък не и наши ОСВОБОДИТЕЛИ БЪЛГАРСКИ КАПИТАНИ , ЧЕ ОТ ГЕНЕРАЛИ И ПРОФЕСОРИ ФАЙДА ЙОК.

  3. Дядо Ташко, предлагам за амин и за умрял или добро, или нищо!
    Ама не си заслужава да хабиш цветята- ще им поднесем пръскани хлебарки…

  4. И аз мечтая не само за сиреними и за Град,и за Сармат! ПО КОЛЕДА СТАВАЛИ ЧУДЕСА! А ДАНО!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *