Нова порция неприятни новини за САЩ в разгара на битката им с Русия

Съединените щати са получили изключително лоши новини в най-напрегнатия момент от борбата им срещу Русия, написа китайското издание Sohu.

Санкциите, наложени от Съединените щати и техните съюзници, целящи да унищожат руската икономика, не доведоха до желания резултат. А наскоро президентът на САЩ и неговата администрация получиха поредна порция лоши новини, отбелязва китайското издание (превод на статията на PolitRussia).

Най-големи надежди бяха възложени на санкциите, които засегнаха енергийния сектор на Русия. Съединените щати оказват натиск върху партньорите си в останалите страни по целия свят. Но в крайна сметка само европейските държави безусловно се присъединиха към антируския лагер.

Индия и Китай почти веднага декларираха готовност да продължат да работят с Русия. Позицията на тези страни беше очаквана. Но последните новини от 300-милионната Индонезия и Филипините (с население 110 млн.) дойдоха като неприятна изненада за САЩ.

Факт е, че президентът на Филипините Фердинанд Маркос обяви намерението на страната си да сключи дългосрочен договор за доставка на руски енергийни ресурси. В момента текат консултации по този въпрос.

А по същото време и в Индонезия правителството обяви намерението си за сътрудничество с Русия в тази област. Припомняме, че през ноември трябва да се проведе срещата на Г-20 на остров Бали, където индонезийските власти поканиха президента на Русия, въпреки съпротивата на Солидарния Запад.

САЩ също бяха доста ядосани на Индия, която Вашингтон доскоро смяташе за свой надежден партньор, но в крайна сметка бяха принудени да се примирят с решението й да разширява все повече търговията и сътрудничеството си с Москва. Лавинообразно нараства броя на държавите в света, които рискуват отношенията си със САЩ в името на евтиния руски петрол и не само, отбелязва китайското издание.

Авторите на Sohu стигат до извода, че Съединените щати не могат да повлияят на случващото се, все повече държави декларират желанието си да продължат сътрудничество с Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. След логичния и много емционален доклад на Лавров пред ООН,само такива „мъдри и преданни“държави като нашето жалко Отечество не разбът.Решихме да потвърдим още веднъж,че никаква бедност и мизерия не ни плаши, че жестоките уроци на двете световни войни не наляха и малко мозък в главите ни. Сега, на 2.010 сме на път да го потвърдим, като изберем отново банкянския тулуп(той завалията няма вина за това),ще потвърдим евроморската си преданост и ще се зачертнем окончателно като народ. Това, че Ердоган ще ни залее с милиони мигранти,това,че ще останем и без ток и без бензин, че и без вносната храна не тревожи никога. АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ-трябваше да е мотото на тези избори. Единият е прост, другият е доказан лъжец и двамата ще си поделят тортата на властта, тортата на националното ни слабоумие.

  2. Селският манталитет на фашиста и вносният на капиталиста са два от факторите в тази държава никога да не било взето правилно външнополитическо решение или казано по селски не се научиха да не настъпват мотиката.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *