Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ноам Чомски разкри причината за влизането на Швеция и Финландия в НАТО — причината не е Русия

Американският политически експерт и публицист Ноам Чомски обясни защо Швеция и Финландия са решили да се присъединят към НАТО.

В интервю за New Statesman геният Ноам Чомски заяви, че влизането на Финландия и Швеция в НАТО всъщност няма нищо общо с Русия. Двете скандинавски държави използваха този претекст, но истината е съвсем друга.

Американският топ политолог отбеляза, че никога не е имало дори най-малък знак, че Русия възнамерява да предприеме някакви агресивни действия срещу Швеция или Финландия. През последните 80 години тези страни бяха неутрални и в прекрасни политически, търговски и културни отношения първо със СССР, а после и с Руската федерация. През цялото това време и Швеция, и Финландия не са показвали абсолютно никакви притеснения за националната си сигурност, не са се страхували от „руска инвазия“.

Демонстрираното днес от Хелзинки и Стокхолм желание за присъединяване към Северноатлантическия алианс не се дължи на страх от Русия.

„Те искат да се присъединят към НАТО по една друга и много проста причина. Те имат силно развита съвременна военна индустрия и вече до голяма степен са интегрирани в НАТО по отношение на съвместните военни операции. Така че директното влизане в НАТО им дава големи възможности за нов пазар, на който да пласират обемната си военна продукция. Дава им достъп до усъвършенствано оборудване и така нататък. Явно това са им обещали САЩ ако се присъединят към НАТО“, поясни Чомски.

Само западната пропаганда твърди, че решението на Швеция и Финландия да се присъединят към алианса е от страх от руска агресия, казва политическия анализатор.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Ноам Чомски разкри причината за влизането на Швеция и Финландия в НАТО — причината не е Русия

 1. FuckEU Отговор

  23.05.2023 в 23:25

  Изкуфелият либерал чифут, не спира да се прави на умен, нищо че не му се отдава.

  • Аргон Отговор

   24.05.2023 в 11:11

   Евреите са нашето нещастие.

 2. Иван Отговор

  24.05.2023 в 0:00

  Да бе, само бизнес, нищо лично… Шведите още не могат да преживеят Полтавската битка, а финландците Зимната война.

 3. Иванов Отговор

  24.05.2023 в 9:03

  Щвеция и Финландия нищо не са решили,досущ както и ние, реши го световния хегемон.Чомски е безспорен авторитет,но тоя път се е отклонил необяснимо от логиката.Те брадърите натискат Китай и Индия,та някой друг ли ще им се опре.

  • Аргон Отговор

   24.05.2023 в 11:17

   Иванов, прав си, но донякъде. Всички европейски държави, САЩ и Австралия са инфилтрирани от Чифутската хазарска мафия, която ги манипулира – всичките и без изключения. Еврейските свине упражняват тотален контрол над Глобалния Запад – ЕС, UK, САЩ и Австралия.

 4. Петър Петров Отговор

  25.05.2023 в 0:15

  Каквато и да е и причината, и поводът, резултатите са налице: де юре и де факто обградиха Русия от север, снижиха оперативното използване на балтийския флот и изпомпиха ресурс за защита на границата. Примката се затяга. Четящите тук знаят защо.

 5. Катя Отговор

  26.05.2023 в 17:02

  Залъгалка на наивници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *