Ноам Чомски: Думите на Камала Харис за Украйна предизвикаха Гръмовен Смях в Глобалния Юг! (С ВИДЕО)

„Изявлението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на конференцията по сигурността в Мюнхен относно подкрепата за Украйна прилича на виц“. Това заяви американският философ, историк и лингвист Ноам Чомски в интервю за  Youtube-канала на In Context.

„Обръщението, думите на Харис към страните от Глобалния Юг, че когато една държава атакува друга, целият свят е в опасност, предизвикаха хомерически (гръмовен, мощен-б.р.) смях. Не някой друг, а Съединените щати, да казват това…!!! Това е някакъв виц. Разбира се, в Бразилия, Индия, Индонезия… в цяла Латинска Америка, Азия и Африка хората са възпитани и просто учтиво й казаха — без нас», коментира Чомски.

Ноам Чомски счита, че след началото на активните военни действия в Украйна една след друга страните са се надигнали и са казали — това не е наш конфликт. Искаме мир и край на този кошмар, добави философът, който мнозина считат за последния жив гений на нашето време.

Според него извън англоезичния свят САЩ са в пълна изолация.

„Само европейските елити в момента са солидарни с тях. Но не самите народи, в които определено няма единство, а именно елитите. С изключение може би на Франция. И това е всичко. Останалият свят не е с тях. 90 % от световното население не е съгласно със санкциите срещу Русия. Дори можем да кажем, че е на страната на Русия“, завърши проф. Чомски.

Западните политици непрекъснато говорят за това, че Украйна трябва да победи Русия на бойното поле и все повече тъпчат с оръжия режима в Киев.

Кремъл отговори, че военната помощ няма да реши нищо фундаментално, а само ще удължи страданието на украинския народ. Според прессекретаря на президента на РФ Дмитрий Песков, целите на спецоперацията ще бъдат постигнати, нейното бъдеще и успех не подлежат на съмнение.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/pa7t9md-21I

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Ген-майор от ВМС на САЩ :

    „Войната е рекет. Винаги е била. Само малка група знае за какво става въпрос. Води се за печалбите на малко хора, за сметка на много хора. Извън войната избрани хора правят огромно състояние.”

  2. Прав е Чомски – това не е наша война. При цялото ми уважение към Русия, смятам че лично Путин е забъркал тази война и сега се чуди как да излезе от нея.

    • Скоро ще стане и твоя, недей да рониш сълзи за приказките на някакъв дърт чифут.

    • Г-н Иванов, ако все още не сте разбрали откога се води война срещу българи и руси-вероятно сте пропуснал нещо.
      Вижте България-срешу бъларите се води активна война от 30 години.
      Защо решихте, че ако не летят бомби няма война?!
      Скоро и бомби ще има.
      Не Путин я започна.
      Той ще я завърши.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *