Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков, той има проблем с БСП, защото е горещ привърженик на Истанбулската конвенция и Джендър Идеологията! (С ВИДЕО)

Правителството го чака много работа. То ще е коалиционно и се иска съгласие, разум, спокойствие, мъдрост и достатъчно време – един пълен четиригодишен мандат. „Аз нямам проблем с него, но той има проблем с партията – той е един от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция и джендър политиките на идентичността“. Така отговори Корнелия Нинова на въпроса има ли конфликт между нея и зам. председателя на ПГ на БСП Крум Зарков, който обяви, че ще се кандидатира за лидерския пост в БСП. Интервюто с лидерът на левицата се излъчи по Нова тв.

„След изминалата седмица и проведените разговори в 18 работни групи сме повече оптимисти, че ще се състави редовен кабинет. Всички партии заявихме, че искаме да го направим и въпреки някои различия, които имахме в преговорите, по най-важните въпроси се намери общото. Над 90 % от социалните предложевния на БСП са приети и ще се изпълняват от бъдещото правителство“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на NovaNews.

По думите й, левицата има две червени линии, дадени й от Националния съвет – въпросът с условията на България за присъединяването на Република Северна Македония към ЕС и Истанбулската конвенция. „Има опити и ще продължават от страна на Европейската комисия да се заобиколи Истанбулската конвенция и да се приеме под формата на някакви странични закони, точки и алинеи в България. Имаме единодушие, че Конституцията стои над всичко и че не бихме приели тези условия“, категорична бе тя.

По темата с Република Северна Македония Нинова обясни, че е постигнато съгласие, че трябва да се изпълнява договора за добросъседство, който е подписан, да се зачита историческата истина, да се премахне езикът на омразата, да се признаят правата на македонските граждани с българско самосъзнание.

Корнелия Нинова бе категорична, че разговори за сектори, министерства и личности четирите партии не са водели.

Лидерът на БСП изрази своето изумление как нормалното се представя за ненормално и обясни: „Партии, които преговарят за съставяне на правителство се срещат – това е нормално. Срещат се в централите на партиите, а не в офиси на адвокати и ловни стопанства. И това се представя като много неестествено, а то е напълно естествено“, каза тя във връзка с късното вчерашно посещение на Асен Василев и Кирил Петков на “Позитано“ 20 и допълни: „Имаше такава среща, тя бе продиктувано от факта, че чухме мнение на нашите колеги от “Продължаваме промяната“, че до края на годината нямало да се приеме бюджетът. Това ни смути и поискахме среща, за да се изясним“, коментира Нинова.

„Законът казва, че ако не се приеме бюджет за следващата година всеки месец от следващата година се прилага 1/12 от сега действащия. Ще вървим по закона, ако не се приеме бюджет до края на годината, макар че ние бихме настоявали той да се приеме“, заяви Нинова като припомни призивите й по време на кампанията за бюджета, но тогава никой не е обърнал внимание.

Тя обясни какво означава 1/12 от сегашния бюджет: „Преизчисляване на пенсиите така, както приехме в актуализацията тази година, тоест преизчисляване от 1-ви януари ще има. Относно антикризисната добавка към пенсиите се разбрахме –  заедно с увеличението на пенсията и тази добавка, да не са по-малко от 120 лева, колкото получават сега, тоест те няма да бъдат ощетени. Г-н Василев ни увери, че има такива средства в бюджета.

Лидерът на БСП обясни, че на вечерната среща в централата на Столетницата двете партии не са обсъждали числа в конкретика, а политиката по отношение на приемането на бюджета. „Ние отново настояхме за увеличаване на процента на дефицита от 3 на 4, тъй като по време на кризи в целия свят се постъпва така. Поставихме въпроса за доходите, държим за тяхното увеличение. Политиките по отношение на енергийната, икономическата и социалната криза, политиката по отношение на младите семейства и семейното подоходно облагане“, каза тя и допълни още, че на въпросната среща не са обсъждани имена, постове, структури на министерски съвет.

Корнелия Нинова обясни, че спечелилата партия има право да номинира министър-председател, но такъв разговор също не е воден с ПП.

ВИЖ ВИДЕОТО:

В предаването “Офанзива“ пък лидерът на БСП обясни, че в хода на преговорите партиите са постигнали съгласие по голяма част от социалните мерки, които предлагат от левицата, като обясни: „Мярката от 200 киловатчаса за енергийно слаби се прие, но под друга форма – ще се увеличи броят на енергийно бедните семейства и сумите, които ще се дават заради кризата. Не се прие предложението ни за намаляване на ДДС на храните от малката потребителска кошница. В цял свят се намаляват данъците, за да се подпомогнат хората. Постигнахме съгласие по енергиен въпрос – ще има ядрена енергетика и ще строим нова ядрена мощност“, коментира тя.

По думите й най-важните за левицата предложения са били приети с разбиране: „Например да преминем към нов модел на здравеопазване, в който болниците да не са търговски дружества. По отношение на учебниците по история и литература колегите приеха пълен преглед на съдържанието на учебниците, което да отговаря на българската история и да е в синхрон с българската национална идентичност, да отразява българските класици и да отговаря на възрастовите особености на децата“, каза още тя.

Нинова обясни, че към момента Румен Радев не се е обръщал към левицата за влияние и предложение за министри.

Корнелия Нинова заяви, че по време на преговорите е станало ясно, че четирите партии нямат конституционно мнозинство за промени в Конституцията и затова най-важната реформа за промяна в съдебната система ще се направи през законите, например през Закона за съдебната власт. Закриването на Специализирания съд  и Специализираната прокуратура, ограничаването на правомощията на главния прокурор, налагане на съдебен контрол върху негови актове са пример за това.

Резултатите от изборите Нинова обясни така: „Има обективни и субективни причини, има вътрешни и външни, като машинното гласуване. Предстои да обсъдим всичко на Национален съвет.“

На въпроса дали се чувства предадена, Корнелия Нинова отговори: „За тези години, откакто съм председател, доста предателства преживях. И то от хора, на които съм помагала, подала ръка, стимулирала в политиката. Предателите нямат значение, имат значение последователите, а те са хиляди пъти повече“, категорична бе тя.

Корнелия Нинова обясни, че все още не е решила дали отново ще се кандидатира за председател на партията и очерта много важен въпрос при избора на председател на БСП: „Аз създадох възможност председателят на БСП да се избира чрез гласуване от всички членове на партията. Много е важно това право. То е най-демократично и най-важно за членовете и трябва да бъде запазено. Тоест, на предстоящия конгрес да не бъде променян уставът за да се върне старото положение, при което задкулисно няколко човека от ръководството на БСП се събират и избират председател“, коментира тя.

КРУМ ЗАРКОВ

Нинова обясни, че няма личен конфликт с доскорошния си заместник Крум Зарков, който се кандидатира за поста й: „Винаги съм му помагала, предложих го за депутат няколко пъти, за член на Изпълнителното бюро. Даже, когато през юли месец ми поиска оставката, го предложих за зам.-председател на парламентарната група и той прие“, припомни Нинова като допълни, че винаги се е стремила младите хора в партията да получават възможността да се развиват. „Аз нямам проблем с Крум Зарков, но той има проблем с партията – той е един от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция. Дори в един предишен състав на Изпълнителното бюро си подаде оставката като член, защото не беше съгласен с позицията на партията ни срещу Истанбулската конвенция и джендър идеологията“, каза още тя и допълни, че всеки има право да има своите убеждения и всеки може да се кандидатира за председател на БСП.

„При 80 депутати в началото на мандата ми нямахме възможност да участваме в управлението, сега обаче, макар и с по-малко – имаме. И това е голямото изпитание за нас – дали ще покажем, че всичко, което отстоявахме като опозиция, ще го направим като управляващи без да отстъпим – разграждане на досегашния модел на управление, борба със задкулисието, спиране на кражбите, насочване на тези пари към реална икономика, към помощ на семействата и младежите, на културните дейци“, каза още Корнелия Нинова.

Тя очерта хоризонта на следващото управление от 4 години „През следващите 4 години ни чака много работа и ще трябва да се постараем. Има спешни неща, които са за първите дни – да помогнем на хората и икономиката в кризата, но и истинските и дълбоките промени не са започнали – промени в модела на здравеопазване, на образование, куп промени в законодателството, защото в сегашните закони, приети през последните 12 години от ГЕРБ е заложена много корупция“, посочи Нинова.

На финала Корнелия Нинова заяви: „Чака ни много работа, това иска съгласие, разум, спокойствие, мъдрост и достатъчно време – един пълен 4-годишен мандат.“ Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков, той има проблем с БСП, защото е горещ привърженик на Истанбулската конвенция и Джендър Идеологията! (С ВИДЕО)

 1. К. Д. Отговор

  28.11.2021 в 22:37

  Многоооо отдавна написах, че тази жена, не е за тази работа. Това, че има силно его и иска на всяка цена да е лидер на БСП не означава, че знае какво и как да го направи, за да има БСП властова позиция. С „разумните и правилни“ политически действия тя доведе баааавно и сигурно подкрепата на БСП до нивото на броя на феновете на Миньор-Перник. Това е потресаващо и ще бъде записано в столетната история на БСП, като един от на-мрачните и периоди, през който най-стабилната и демократична партия в БГ загуби окончателно шанса си да стигне някога до властта. Язък за младите и амбициозни членове на БСП, които с жар и енергия работят за тържеството на демокрацията и просперитета на нацията ни. Благодарение на усилията на тази жена, в БГ никога вече няма да има шанса лявата политика да работи за обществото и да се опита да му покаже предимствата, силата и резултата от истинска лява политика. Нашия народ го заслужава. За съжаление, това няма да се случи, защото БСП попадна в ръцете на лидер, който не е за тази работа!

  • Петър Първи Отговор

   28.11.2021 в 23:09

   Ей, платен урод. Всички тролове сте еднакви. Само критики към Нинова от общо естество, без да се спомене нищо конкретно – какво точно е направила „тажи жена“ та си толкоз разочарован. ха-ха- платени тролове нещастни. Въпросните „млади кадри“ в БСП всъщност до един са соросоидчета като Зарков, бе, тъпир. А са такива, защото им се плаща много добе от едни такива фондове. Я ходи се застреляй най-добре, че да се не мъчиш. И за трол не ставаш.

   • 12

    29.11.2021 в 16:53

    1000000000000000000000++++++++++++

 2. Иван,ов Отговор

  28.11.2021 в 22:55

  Де да бяха всички мъже в БСП като това мъжко момиче, сега БСП щеше да е първа.

  • trifon14.. Отговор

   01.12.2021 в 5:45

   Отдавна трябваше да изгонят корделата от БСП . Нея там я изпрати иван костов , да съсипе БСП-то , защото на 2 пъти му отказаха да го приемат за член . Блобен мелез-циганин .

 3. Колев Отговор

  29.11.2021 в 0:52

  По-умен и по-морален водач тая партия не е имала от 30 години до сега. Само и единствено тя беше оценена от Козяк, но като умен враг, който трябваше да бъде отсранен на всяка цена, за което се хвърлиха много пари и цяла глутница от подлоги, журналисти, либерали, жадни за власт хиени. Какво да се чудим, ние сме убивали най-читавите си, най-умните чеда, затова сме били винаги мачкани и презирани. Единствено руснаците се заблудиха, че заслужаваме тяхната дружба и направиха с нас чудеса,вече сигурно съжаляват. А че сме доказани подлеци и подлоги в исторически план, доказателства безброй. Гледайте бе хора, каква мъдрост извира от този толкова мразен Путин, гледайте и слушайте и оценяйте,ако имате тези три сетива.

 4. панчо виля Отговор

  29.11.2021 в 20:30

  Най-напред не може да е отрече великодущието на Нинова към изменниците. Нито дума като упрек и обида към довчерашния й любимец въобразил си че може да се мери с нея и дори да я измести като вожд на червените. Със своята незрялост, неукрепнал, дори видимо посредствен авторитет и склонност към изхвърляне Зарков показа че не става. Нито досега сме видяли, а още по-малко можем да очакваме да видим в него Ниновите блестящо слово, правота и твърда убеденост в излагане и следване на принципи, непримиримост и борбеност с политически противници и вътрешнопартийни мушмуроци. Макар че с днешна дата стана ясно че с лансирането на Зарков Нинова погрешно е преценила качествата и възможностите му като надежден и перспективен кадър, сега, с подаването на оставката си тя разкри истинката му същност и нечистоплътност несъвместими с идеалите на столетницата. Показа че реалното му място е при подмолниците, ревнивците, завистливците и нагаждачите търсещи пост който може да ги храни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *