Нинова: ГЕРБ се самозабравиха, лечението е да се махнат от властта

2

ГЕРБ се самозабравиха – лечението е да се махнат от властта, за да изтрезнеят за реалния живот. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с темата за апартаментите на властта.

Нинова определи модела „ГЕРБ“ като корупция в закони, политически рекет над бизнес, спестяване на пари от хората, които имат най-много.

„И в същото време преследване на баби за 1,50 лв., защото играят хора, за което им искат касов бон“, заяви Нинова. По думите ѝ ГЕРБ съсипва малки магазинчета с всякакви изисквания за касови апарати, проверки на НАП, връзка с приходната агенция, която се разпада, защото не им работи електронното правителство.

„Натиск върху бизнеса, натиск върху обикновения човек. 40 лв. на пенсионер великденска добавка, стотици хиляди спестени от тези далавери на управляващите. Това са два свята или онази паралелна държава, за която ние ви говорим от три години. Едното е народът, другото са те. Защо се получава това? Защото се самозабравиха, защото си повярваха, че са недосегаеми, че за тях няма да има правосъдие, че ще управляват вечно. Лечението на това заболяване, когато толкова дълго си във властта и си се самозабравил, е да се махнеш от там, за да изтрезнееш за реалния живот“, допълни Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че партията ѝ не е подкрепила поправката „Артекс“.

Скандалът с апартаментите на властта не е поредното петно, което Борисов ще изчисти от костюма си, който вече целият е в петна, каза още лидерът на БСП.

Във връзка с появилата се информация за неин апартамент, Нинова отговори, че когато го е купувала преди 18 или 19 г., въобще не е участвала в политиката.

„Този апартамент е закупен преди 19 или 18 години, когато нито съм участвала в политиката, даже не съм имала идея да участвам в нея, камо ли да бъда председател на БСП. Ситуацията е несравнима. Управляващите днес си купуват апартаменти при тези условия, за които знаете. Отхвърлянето на техния проблем, връщайки 20 години назад в съвсем различна ситуация, при различни цени няма да ги спаси в положението, в което се намират“, допълни Нинова.

„Това, което се случва сега, е най-добрият синтез на модела „ГЕРБ“. Това не е просто един изолиран случай. Не е просто поредното петно, което г-н Борисов смята, че така ще изчисти от костюма си. Той вече целият е в петна. Това е модел, който има поне 3 характеристики. Първата – приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси. Нашата теза е, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закона. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата „Артекс“. Втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Няколко дни преди да си купи апартаментите г-н Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма. След което, като е купил апартаментите, проверката е приключила“, заяви Нинова.

По думите ѝ третата характеристика е, че хората във властта не плащат данъци. „Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени“, подчерта Нинова.

източник: епицентър

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ТИ СИ ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕЗ ТЕБЕ БРАТСКА РУСИЯ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ТЕ НАТО ЕС САЩ ПРЕДАТЕЛИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ХУНТАТА ГЕРБ ПОРОБИХА И УБИХА БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ САМО ВИЕ СТЕ НАШАТА НАРОДНА НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИЕ НАРОДА ВИ ЗОВЕМЕ ИДВАЙТЕ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ САМО ВИЕ И ГОСПОД СТЕ СТЕ СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА САМО СЪС ВАС НИЕ СМЕ БРАТСКИ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ ОТ ЕДНА МАТРИЦА ПО ВОЛЯТА НА ГОСПОД ГЕНЕТИЧНО НИ Е ЗАЛОЖИЛ ДА СМЕ ЗАЕДНО НАВЕКИ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ БЕЗ ВАС БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА БЕЗ ВЪЗДУХ И СЛЪНЦЕ НЕ СЕ ЖИВЕЕ

  2. „Анонимен“ подкрепям написаното от вас, но нас като народ би трябвало да ни е срам да молим за помощ тези, към които се държим като с ничий! За мен това е велика нация и още по-велик народ. Да говорим за трето освобождение от тяхна страна… нямаме моралното право, защото 30 години търпим тези народотстъпници и продажници на всичко градено 40 години с и благодарение на СССР. Аз вече се срамувам от тях и тяхната наглост. Мога да ги наричам само НАРОДОУБИЙЦИ!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *