Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Николай Ненчев станал земеделец с ПРЕВРАТ! Оглавил БЗНС с помощта на 50 Цигани! Виж Тук:

Военният министър Николай Ненчев овладял земеделската партия с преврат и корупция, разказват потресени активисти на БЗНС. От години те водят битка истината не само да излезе на бял свят, но и съдът най-сетне да уличи в измама самозвания земеделец, посрамил българската армия.

Съдебната епопея може да запълни цял учебник по право, тя се точи от години и няма изгледи скоро да свърши. Превратът става през 2008 г., когато се провежда 36-ият конгрес на партията. Тогава Николай Ненчев докарва с автобус 50 цигани от Ямбол. Гласовитата група прави суматоха, но въпреки ексцесиите конгресът се провежда.

Въпреки че Ненчев не е избран на никакъв пост, той отива в съда и иска да бъде регистриран като главен секретар на БЗНС, уж по силата на решения, взети на драматичния конгрес. Съдия Димана Йосифова го вписва като главен секретар с фалшиви документи, казват източниците ни.

Истинският титуляр на поста обаче е Георги Пинчев. Той обжалва и след една година Върховният касационен съд признава, че той е ръководител на автентичното БЗНС. Превратаджиите начело с Ненчев веднага са изключени от партията.

През 2010 г. БЗНС провежда 37-ия си конгрес. Пинчев отново се запътва към съда за регистрация, но там научава, че в деловодството на градския съд вече са постъпили документи от изключения Николай Ненчев. Той също бил провел 37-ия конгрес и искал да бъде вписан като главен секретар на партията. Този път градският съд отхвърля молбата му, но започва обжалване.

След поредица дела, 2 години по-късно, през 2012 г. магистратът от ВКС Марио Бобатинов подарява регистрацията на БЗНС на Николай Ненчев. Автентичните земеделци на свой ред тръгват да търсят справедливост по етажите на съда. През 2014 г. обаче излиза решение, че делото се прекратява.

В този момент силите вече са неравни – Ненчев е във властта и от висотата на политическия си пост явно успява да влияе и върху съда.

Георги Пинчев

Но истинските земеделци не спират да се борят. Не се отказват и да водят дела, за да докажат, че Ненчев е фалшифицирал документи. Засега гласът им е в пустиня. Писали са жалби до председателя на ВКС Лозан Панов и Главния прокурор Сотир Цацаров, но не е последвала никаква реакция. Земеделците обаче трупат документи и вярват, че все някога ще дочакат справедливост.

„Този човек е един истински самозванец и мошеник, срам за българската политика. Дори Яне Янев е по-читав от него“, обясняват опозорените земеделци.

В момента прокуратурата е обвинила Ненчев за 2 сериозни престъпления по служба. Според запознати, ако има независимо правосъдие, напълно е възможно министърът с присадената коса да лежи ефективно в затвора. Заради притесненията си покрай задаващите се проблеми с правосъдието преди две седмици Николай Ненчев бе приет по спешност в болницата с хипертонична криза и кръвно, доближаващо 200.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *