Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Немски икономисти: БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ! Еврозоната ще я УНИЩОЖИ! Защо обаче ГЕРБ упорито ни Бутат към ПРОПАСТТА?! Отговорът Тук:

Двама от най- изтъкнатите немски икономисти – Хайнер Фласбек и Паул Щайнхард, жестоко попариха розовите мечти на правителството на Бойко Борисов за влизане на държавата ни в еврозоната. Експертите от Германия пристигнаха у нас, за да изнесат лекция в София. Но думите им поляха със „студен душ“ безродните ни политици и финансисти, които за лична изгода натискат час по– скоро да приемем еврото.

„Икономиката на България е много слаба. Дори да влезе в еврозоната – тя едва ли ще оцелее там“, категорични са Фласбек и Щайнхард.

Според немските експерти едно от най- важните условия страната ни да приеме еврото, е тя да има работеща икономика. А такава ние нямаме.

„България винаги и по всяко време е заплашена от голяма криза“, категорични са двамата икономисти. Причината, според тях е, че заплатите у нас постоянно се увеличавали, но те не отговарят на производителността на икономиката. И ако тази тенденция се запази, България съвсем няма да е конкурентноспособна. В момента икономиката на ЕС се развива с много бавни темпове. Следствие на това еврото не е стабилно. И това допълнително усложнява положението на слаборазвитите икономики като българската и надеждите им за еврозоната.

В Германия обаче е обратното. Заплатите са все така ниски на фона на високата производителност. Според двамата икономисти, това създава проблеми за стабилността на еврото. И ако Германия продължи да държи заплатите си ниски, рискува тотален крах на единната европейска валута.

И други немски икономисти са предупреждавали, че еврото е валута, подходяща за силни икономики, като тези в Северна Европа. Но е крайно неподходяща валута за слабите икономики в южната част на континента – Италия, Испания, Португалия и Гърция, която даже вече фалира.

Неслучайно френският президент Макрон от месеци насам настоява двамата с Ангела Меркел да се съберат, за да договорят отделен бюджет за държавите от еврозоната. Но дори да се разберат – и това решение няма да е достатъчно, тъй като южните икономики в еврозоната пак ще им виснат на шията. Ако в Германия започнат да си вдигат заплатите, еврото ще се засили. Но тогава пък еврото ще стане непосилна валута за Южна Европа… За Източна пък да не говорим.

И ако вече се питате защо правителството на ГЕРБ ни бута между шамарите, отговорът е много прост: Бойко Борисов и крадливата му гербаджийска кохорта искат България да повтори едно към едно сценария с фалита на Гърция. ГЕРБ си правят сметката влезем ли в еврозоната, да се накрадат едно хубаво, да теглят кредити до безсъзнание… и в един момент, когато държавата изпадне в несъстоятелност – да писнат, че сме пред фалит… После сценарият е ясен – часаме другите държави от еврозоната да ни спасяват. Ама я ни спасят, я не!

Пък и не е ясно дали догодина ЕС ще остане със същата структура и начин на функциониране. Според Италия, Австрия, и страните от Вишеградската четвора – моделът трябва кардинално да се промени. Защото сега богатият Северозапад диктува и наглася бюджетите както са му угодни на него. Като в същото време и Германия, и Швеция, и Белгия се надяват да напълнят Южна и Източна Европа с мигрантите си, че много им станали.

Конкретно за българската икономика Фласбек и Щайнхард дадоха следния съвет: За да повиши поне с малко конкурентноспособността си, България трябва да обезцени своя лев (нещо, което САЩ правят вече месеци наред). Но това, разбира се, също крие големи рискове, категорични са немските топ икономисти. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

15 кометара за Немски икономисти: БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ! Еврозоната ще я УНИЩОЖИ! Защо обаче ГЕРБ упорито ни Бутат към ПРОПАСТТА?! Отговорът Тук:

 1. румен стоянов Отговор

  07.07.2018 в 20:05

  Приятели,
  .
  Кажете, ако можете, три хубави неща, които ни се случиха по време на европредседателството…:
  (аз не мога)
  1. ……
  2. …….
  3. ……..
  А сега да кажа три лоши неща, които ни се случиха….:
  1. Качиха цените на всички видове енергиии…
  2. Е.С. ни връръща 60 000 нелегални мигранти…
  3. Е.С. пак не ни пускат в „Шенген“ и „Еврозоната“…
  (има и други, но се ограничавам до тези…)
  .

 2. Ганде Отговор

  08.07.2018 в 1:44

  ЕС ни прави добро като не ни пуска в еврозоната.ЕС ни прави зло като ни връща 60 000 нелегални мигранти.В Пловдивско и Хаскоеско вече се описват и подготвят изоставени къщи за настаняване на мигрантите.Б.Борисов с навъсена физиономия каза пред подлогите си,че няма да приеме нито един мигрант,но в Брюксел с мазната си усмивка сигурно е обещал да приеме толкова мигранти,колкото му пратят.

 3. ЛаРа Отговор

  08.07.2018 в 7:39

  В историята си България май не е имала по алчен мин.пред. Всичко, което прави с празната си глава е в негова полза, но не и за рода и Родина. Той е срам и позор за всички нас! До кога ще го търпим ???????

  • Анонимен 101 Отговор

   13.07.2018 в 2:17

   „Всичко което прави с празната си глава…“ го прави, защото нашите глави са по-празни от неговата.

  • п53 Отговор

   15.02.2020 в 16:32

   Глупости на търкалета – еди в някой от лагерите за бежанци и няма да намериш още един за табла даже. Целта на публикацията – лъжи лъжи все накой балак ще се хване !!!

 4. Алонсио Отговор

  08.07.2018 в 12:28

  Съд, народен съд за родните българоубийци.

 5. Помпео Отговор

  09.07.2018 в 10:58

  съд , народен съд за лакомите българоубийци … ревна Гюро , докато се качваше в Мерцедеса си със семейството за 20 дневна почивка на Лазурния бряг във Франция

  За съжаление мат’ряла е толкова прояден, скапан и немислещ, че какъвто и буламач да му подхвърлят , той с настрвена радост скача да лочи и квичи

 6. Анонимен 101 Отговор

  13.07.2018 в 3:06

  Това което става в слаборазвитите южноевропейски страни, като Италия и Гърция, както и унищожените от западните милиардери източни страни като България, е благодарение на капитализма, системата възхвалявана с това, че развива индустрията и създава материални богатства. Богатства обаче за милиардерите, за крадците, убийците и мошениците, които ни унищожиха страната и продължават да я унищожават. В основата на всички тези злини е човешката алчност. Тя е движещата сила на капитализма. Комунизмът се помъчи да я изкорени, но алчността го победи. Самите комунисти, по-точно предателите на комунизма, решиха да станат капиталисти, подариха „свободата и демокрацията“ на вече заблудената от западната пропаганда тълпа, ограбиха и унищожиха страната. Така че, най-голямото зло за човечеството в днешно време е капитализмът, който съществува и прогресира благодарение на човешката алчност.

 7. н вълчев Отговор

  13.02.2020 в 14:17

  „Валутата“ е напечатана хартия срещу която Икономиката разменя своите ресурси за „Улеснение“ в Търговията!! Когато „валутата“ е под контрола на Гражданите и Управляващите, размяната е Ресурси срещу стойност гарантирана от институции контролирани индиректно от Населението! Когато „Валутата“ е контролирана от чужди институции, контрол няма и тези институции могат да я манипулират безнаказано! Справка Долара и обменния му курс с Останалите „валути“!!!… Един хляб в САЩ струва 3 долара. В България е 1,4 лева или; 2 към 1. (килограм хляб). Курса долар/лев обаче е 1 към 1,7 лв.???? (1 хляб за 5,1 лева)??? Почти същото е съотношението в Евро! Т.е.- Със Приемане на Еврото, при сегашните цени-заплати, еднаквата валута ще изравни цените и ПОКУПАТЕЛНАТА ни способност ще стане 3-4 ПЪТИ по-малка !!!!!!!!!!… Отново ще ни сварят на бавен огън, в собствен сос!? „Слаб Лев“, означава обезценка на Труда. Това при търговия с ЕС означава повече Левове срещу сторите ни! Като член на Еврозоната обаче; Означава по-ниска покупателна способност след влизането!

 8. Попов Отговор

  13.02.2020 в 16:52

  Италия е 8 икономика в света и е по-голяма от руската в номинал. Как автора на тази статия е решил, че е бедна икономика?

  • Анонимен Отговор

   16.02.2020 в 9:44

   населението на Италия не е добре и имат ниски заплати в сравнение с друфгите западни европейски държави.

 9. Трендафил Отговор

  14.02.2020 в 9:21

  В заключение излиза, че е най-добре да се въведе валутната рубла в България. Тя е най-подходяща за икономически слаби губернии, внася стабилност и възход.

  • п53 Отговор

   15.02.2020 в 16:40

   Браво бе – че ти проподядваш държавна измяна !!!! нищо ново БайТошо искаше да въведе рублата а що стана соца цопна у ряката… Що- щото държ планиране и собственост за която никой не му пука загина . И някой аутсайдер дет дядо му е нямал мерак да работи своито и си е клатил краката у ТКЗС то- иска да върне Соца . Надявай се мързеливецо !!!!

 10. руми Отговор

  06.03.2020 в 18:31

  Библията, Деяния, гл. 17:26 – направил е от една кръв всички човешки НАРОДИ да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и ПРЕДЕЛИТЕ на заселищата им; 27 ЗА ДА ТЪРСЯТ Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;….“…………………………………..Нека се разнася името на Господ Исус Христос по земята Българска !!!

 11. руми Отговор

  06.03.2020 в 18:32

  Бог има последната дума !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *