Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

НЕВЕРОЯТНО ЧУДО от последните минути: Официална СОФИЯ застана на страната на РУСИЯ! ПУТИН възражда ЮЖЕН ПОТОК за България! Виж ТУК!

За пръв път от 25 години насам, официалните институции в България застанаха на страната на Руската федерация по въпросите на така нареченото „антимонополно“ дело, което Европейската комисия влачи вече пета година.

С две думи, претенциите на ЕК са, че не можело производителя на природен газ или нефт/в случая Русия/,  да бъдел и доставчик на тези енергийни суровини.

Въпросът, който възниква веднага е защо толкова „справедливата“ Европейска комисия не мери всички с един и същ аршин. Понеже и САЩ са хем производител, хем доставчик на газ и нефт/или поне се опитват да бъдат/,  но никой от Брюксел и дума не обелва по този казус.

Очевидно е, че само на Руската федерация не е разрешено да развива свободно търговия със своите ресурси. И това го казва Запада, който си изприщи устата да натяква на всички за тъй нареченото „свободно движение“ на хора, стоки и капитали в Европа.

Само че това се отнася не за всички хора, стоки и капитали, а само за западноевропейските такива. Защото  „антимонополното“ дело, което Еврокомисията заведе срещу РФ, на практика означава Русия да произвежда нефт и газ, но да не си го продава САМА, а да го даде на западни фирми, които да го продават и естествено да   ПРИБИРАТ  печалбата.

Както и да е, изведнъж и съвсем неочаквано за Вашингтонските кукловоди, се оказа, че българските официални институции – Президентство и Министерски съвет, заедно със заинтересуваните в енергийния сектор български фирми, заеха страната на Русия, подкрепяйки предложенията на Газпром по тъй нареченото „антимонополно“ дело. Макар че това  измислено „дело“ на практика си е  АБСОЛЮТЕН  шантаж, който „чистата, неопетнена и единствено справедлива“ брюкселска „комисия“, упражнява, съвсем незаконно,  върху Руската федерация.

И този шантаж си има прозрачна цел.  Да спре руските доставки на нефт и газ за Европа, за да може на освободеното място да се настанят САЩ.

Ето това Запада нарича  „свободна“  търговия и „справедливост“. Всичко е справедливо, докато Запада печели от това. Спре ли да печели от някаква дейност, тутакси въпросната дейност става антидемократична, тоталитарна, диктаторска и какво ли още не.

Президентът Радев, обаче,  неведнъж и в Брюксел, и в София каза, че всички санкции и арбитражни дела по отношение на Русия са изключително вредни за националните интереси на България. Президентът потвърди неведнъж, че заради санкциите и забраната да търгуваме свободно с нашия  стратегически партньор Русия, държавата ни се намира на границата на икономическия колапс. И че е въпрос само на две-три години, икономиката и цялата държава да се срутят и да не могат да осигурят  дори най-важните  за населението на страната условия за живот.

Ето защо нашата страна настоява тези „практики“ на самоназначилата се Европейска комисия, да бъдат незабавно прекратени. И  НИКОЙ  да не пречи на страните-членки на Евросъюза да развиват свободно своята промишленост и селско стопанство.

Полша и Литва  вече се обявиха против предложенията на Руската федерация  за регулиране на всички спорни въпроси около доставките на природен газ и нефт в Източноевропейските страни.

И така на практика само нашата страна застана в защита на предложенията на РФ. И за започване на така желания от българския народ,  процес на нормализация на отношенията с великата и братска нам славянска страна Русия.

По този начин ние даваме своята заявка за възобновяване строителните работи по Южен поток, поне в частта, която се отнася за България.

А всеизвестно е, че руският президент Владимир Путин би предпочел целият Южен поток да мине през България, защото територията на Турция е обхваната от етнически и религиозни конфликти. Без да говорим за непредвидимите и често емоционални решения на президента Ердоган.

Целият въпрос е ДАЛИ тази  политика на официална  София ще бъде траен процес или е само начин за извличане на конюнктурни и незначителни дивиденти от РФ?!

Да се надяваме и да се  БОРИМ  за  ТРАЙНА  И  НЕОБРАТИМА  нормализация на отношенията с БРАТСКА Русия.  За да пребъде България.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за НЕВЕРОЯТНО ЧУДО от последните минути: Официална СОФИЯ застана на страната на РУСИЯ! ПУТИН възражда ЮЖЕН ПОТОК за България! Виж ТУК!

 1. 66688 Отговор

  11.05.2017 в 11:23

  егаси скапания сайт путлерски :)) Газпром клекна на ЕС и ‘предложенията’ му го доказват. ЕС е съгласен, както и БГ разбира се, като част от ЕС.

 2. g66688 Отговор

  11.05.2017 в 11:24

  егаси скапания сайт путлерски :)) Газпром клекна на ЕС и ‘предложенията’ му го доказват. ЕС е съгласен, както и БГ разбира се, като част от ЕС.

 3. zora marinova Отговор

  11.05.2017 в 12:03

  Всичко е добре измислено, добре подредено,и всичко друго са приказки за лека нощ. Какъв европейски съюз ви се привижда, който да защитава, който и да било.
  Кога ще се проумее от целокупния български народ, тази пародия, като евр. съюз, нато и прочее и всичките и заблуди. Бедствието Борисов и исие, което ни полази отново, ще ни се стори безкрайно, за месеците, в които ще се опита да управлява. 48

 4. руснак с българско гражданство Отговор

  11.05.2017 в 12:57

  И ПРЕДИ И СЕГА ПУТИН Е СВИНЯ!

 5. Гошо Отговор

  12.05.2017 в 9:32

  И тук се появиха коментиращи простаци. На предпоследните преговори за АЕЦ Белене преговарящият от руска страна – Тептян попитал: добре кажете какво искате в крайна сметка и аз ще предам и обсъдим в Москва с ръководството на Росатом. Тогава преговарящите от НЕК се спогледали и нищо не казали, защото не знаели какво да попитат без разпореждане. Така е с всички проекти свързани с Русия. На ЕС сме му нужни като транзитна територия и нищо повече, само че германците пърдят където и когато си искат а на нас указват кога и къде.

 6. ало баницата ви Отговор

  13.05.2017 в 1:40

  Как може такива лъжи! Това БГ страница ли е или пуска??
  Нив сме единствената страна с пълен монопол на цените и транзита на газ …!!
  И Ек се опита да ни защити защото всички знаят че плащаме 40% ПО-Високи цени на газ от другите ЕС страни.
  Тук на БЪЛГАРСКА страница се пишат такива Неща!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *