Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

На Тази Дата (10 януари, 44 г.) БОМБИТЕ НА САЩ И АНГЛИЯ СРИНАХА СОФИЯ И УБИХА 3 ХИЛ. БЪЛГАРИ! Виж УЖАСА в 10 Уникални Снимки:

Отминават коледните празници в студена и затъмнена София. Идва мразовитият и слънчев 10 януари 1944 г. Около 12,30 ч. на обед формация от около 200 американски бомбардировача В-17 и В-24 е на подстъпите към София. Съпровождат ги не по-малко от 100 двукорпусни изтребителя Р-38 “Лайтнинг”.

Бомбардировачите нанасят удар по София в 12,35 ч., а в 22 часа през нощта 80 британски бомбардировача “Лелингтън” повтарят удара и хвърлят нови 1000 бомби предимно в източните квартали. Убити са 750 души, ранени са около 700. Напълно са разрушени 3304 сгради, частично – 427. Съобщителната и водоснабдителна мрежа са прекъснати, пламтят южното крило на Народния театър, сградата на БАН, съседните здания….Зловещата равносметка
Общо по време на операция “Point Blank” (прицел от упор) София е бомбардирана 11 пъти, както и Враца, Дупница и още 18 селища.

– Хвърлени са 45 265 разрушителни и запалителни бомби. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата.

– Използвани са и бомби във вид на играчки и писалки, предназначени да убиват и осакатяват деца.

– Загиват над 2977 души, 99 на сто от които са цивилни граждани, жени и деца. Ранените са двойно повече. Разрушени са над 12 000 сгради. Изсипаният над столицата 4350-тонен бомбен товар срива близо 1/4 от сградния й фонд. Материалните щети достигат астрономическата сума 24 млрд. лева.

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за На Тази Дата (10 януари, 44 г.) БОМБИТЕ НА САЩ И АНГЛИЯ СРИНАХА СОФИЯ И УБИХА 3 ХИЛ. БЪЛГАРИ! Виж УЖАСА в 10 Уникални Снимки:

 1. Анонимен Отговор

  10.01.2018 в 15:44

  УПРАВЛЯВАЩИТЕ УБИЙЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ИМ ИЗДИГНАХА ПАМЕТНИЦИ А НА БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ ГИ РУШАТ ОСКВЕРНЯВАТ И ПРОПАГАНДИРАТ ОМРАЗА В ПОКОЛЕНИЯТА ДЕМОНИЗИРАЙКИ БРАТСКА РУСИЯ БОЙКО ЗАСЛУЖАВА КОРШУМ ЗА ТУЙ ЧЕ ОТНОВО ПОДКРЕПИ САНКЦИИТЕ ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА СА БОКЛУЦИ И ЩЕ ИМ ГО КАЖЕМ И ПОКАЖЕМ СЕГА ПРЕД БЕЗДЕТНИЦИТЕ ЕВРОГЕЙМАФИОТИ ОТ БРЮКСЕЛ ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ И КОЙТО НЕ Е С НАС Е РЕЩУ НАС НАРОДА СЛАВА НА ВЕЛИКАТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА РУСИЯ САМО ТЯ Е НАШЕТО СПАСЕНИЕ

 2. Анонимен 1 Отговор

  11.01.2018 в 7:45

  Интересно защо САЩ нападнаха България, когато Цар Симеон не подпомагаше военно Германия и беше отказал да изпрати войски срещу Русия.

 3. Анонимен Отговор

  11.01.2018 в 10:04

  ДНЕС ПРИСТИГАТ ГЕЙМАФИОТИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ В СЪРДЕЧНА ПРЕГРЪДКА ЗАПОЧВАТ ЛЪЖИТЕ ЗА ЗАБЛУДА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАИВНИ НАРОДИ ПОПАДНАЛИ В КАПАНА ИМ БЕЗ ДА СЕ УСЕТЪТ ЧЕ САЩ СТОИ ЗАД ВСИЧКО ЗАПОЧВАТ ХВАЛБИТЕ КАК ГЕОПОЛИТИКА ОТ БАНКЯ ОБЕДИНЯВА ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ САНКЦИИ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ДЕМОНИЗИРА Я И СМЯТА ДА СЕ БИЕ С БРАТУШКИТЕ НИЕ 98% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА УЧАСТВАМЕ В ТАКАВА ВОЙНА ЗАЩОТО ОБИЧАМЕ РУСИЯ ТЯ Е НАШАТА НАДЕЖДА СИГУРНОСТ ОПОРА И МЕЧТА СЛАВА НА ВЕЛИКАТА БРАТСКА РУСИЯ ГОСПОД ВИНАГИ ДА Я ПАЗИ

 4. Анонимен Отговор

  11.01.2018 в 10:16

  РЕВОЛЮЦИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА ЧЕ МАЛКА НО СИЛНА ПО ДУХ БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ РАЗДЕЛИ ОТ БРАТСКА РУСИЯ ЕВРОМАФИОТИ ОТ БРЮКСЕЛ НАТО АМЕРИКАНСКИ ОКУПАТОРИ ВЪН ОТ РОДИНАТА НИ НЯМА ДА ВИ ПОЗВОЛИМ ДА НИ РАЗДЕЛЯТЕ ОТ БРАТСКА РУСИЯ НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ С БРАТУШКИТЕ БЕЗСИЛНИ СТЕ ДА НИ ПРОМЕНИТЕ БРАТСКА РУСИЯ Е ГОРДОСТ ОПОРА СИГУРНОСТ И МЕЧТА ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ ГЕРБ СА ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДОЛУ МАФИОТА БОРИСОВ И ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКАТА БРАТСКА РУСИЯ

 5. сандо Отговор

  26.03.2018 в 0:38

  Имало един поручик Димитър Списаревски.
  Хайде замислете се добре,защо ни бомбардираха така жестоко.Забележете,че тези жестоки бомбардировки са от декември 1943г. до април 1944г.
  Имайте предвид,че американците са много отмъстителни.Мислете!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *