На прага сме на Третата Световна Война!

6

На 17 март 2021 г. започна Новата Студена война между САЩ и Русия, която съвсем скоро може да премине в гореща, ако не и ядрена.

Какво се случи?

На 17 март 2021 г. на така нареченият и.д. /изпълняващ длъжността/ президент на САЩ Джо Байдън, в някакво скалъпено интервю по телевизията ABC, Джордж Стефанополус зададе въпроса „Мислите ли, че Владимир Путин е убиец“? „Хъм, хъм, да“ – беше отговорът на Байдън.

Не само аз, но и целият свят определи това като най-голямата глупост, изречена от американски президент за последните 50 години.

Разбира се, далеч съм от мисълта, че отговорът на Байдън е „старческа глупост“. Напротив. Байдън, или по-точно онези, които му дърпат конците, избра рязка ескалация на противостоенето с Русия.

С една дума – Байдън тръгна на война.

Такива думи не се хвърлят на вятъра, особено в такъв момент. Това е радикална крачка, която обозначава нови реалности в света. Не е възможен вече никакъв компромис. Бяло-черната картина доминира и в риториката, и в реалността.

Повечето коментатори обаче не забелязаха кой зададе въпроса във формата „Путин е убиец“, така че Байдън само да отговори „да“. Това беше Джордж Стефанополус, един от близките /бивши и сегашни/ сътрудници на Хилъри Клинтън, за да не остане съмнение кой всъщност стои зад Байдън – екипът на Буш – Чейни – Клинтън – Обама.

Реакцията на Москва не закъсня. На 18 март беше върнат за консултации посланикът на Русия във Вашингтон. Последва и краткото интервю на Путин след митинга в Москва по случай годишнината от връщането на Крим в Русия.

В него Путин постави на кукловодите на Байдън капан, който, каквото и да предприемат, ги води към поражение:

 • или ще докара „склеротиралия Джо“ до он-лайн дуел, след който Байдън ще трябва да се оправдава пред целия свят „Не съм се насрал, това не съм аз“;
 • или, ако предложението на Путин бъде отхвърлено, САЩ пред целия свят ще признаят своето стратегическо поражение.

За всеки случай Путин призова Байдън да се погледне в огледалото, ако става дума за убийци, но го направи по доста по-културен начин – виж се сам.

Всъщност, ако, в което не вярвам, се състои този он-лайн ефир, той ще бъде наблюдаван от целия свят. Само този факт ще доведе до затвърждаване на тектоничните промени на международната арена. Няма никакво съмнение, че Путин ще направи Байдън на пух и прах.

Шах и мат.

Но и твърдението, че това е стартът на Студена война № 2 не е съвсем истина. Активната фаза на новата Студена война между САЩ и Русия върви от февруари 2014 г., когато САЩ организираха държавния преврат в Киев и открито атакуваха руската сфера на влияние, като й отказват това право, което само САЩ могат да имат, защото са „уникални и изключителни“ с месианска идеология, която не признава никаква равноправие на Китай и Русия.

Но в старо-новия екип в Белия дом, който всъщност е от неолибералите на Клинтън и Обама, не обърнаха внимание, че 2021 г. не е 2014 г., и че ситуацията в света през тези 7 години се е променила коренно.

САЩ вече не са хегемон в икономиката и във военната област, изместени са от Китай и Русия.

Думите на Байдън по-скоро са от онзи период, когато Хилъри Клинтън наричаше Путин „алфа-самец“, сравнявайки го, може би, с Бил Клинтън. Което е истина. Но Путин, все пак, е лидерът на най-голямата по територия държава, на най-силната във военно отношение държава, на държавата с най-голямото бяло население на планетата, на държавата, която е основен защитник на християнството. а Китай е най-древната цивилизация на планетата.

Така че преднамерените обиди на Байдън са по-скоро опит да се върне международната сцена към 2014 г. с поредните санкции, с ученията на НАТО срещу Русия, с анонса на Лондон за нарастване на ядрените му оръжия, с изострянето на ситуацията около Сирия, Иран и Донбас, заедно със съчиненията на Скрипал и Навални намеси в изборите на САЩ, фрагментиране на интернет, взривени складове за оръжие в Чехия и България преди 5-10-15 години и „разследванията“ на руска намеса в тези инциденти и т.н.

Сега и най-аполитичните хора разбират, че това е сериозно и за дълго, въпреки че тази ситуация можеше да се предвиди още през 2014 г.

Всъщност целият екип на Байдън е от онова време – герантокрация, в сравнение с която екипът на Брежнев от времето на СССР, определян като „динозаври“ изглежда като младежи.

Вижте възрастта им:

 • президент на САЩ Джо Байдън – 78 години;
 • временен президент на Сената Чак Грасли – 87 години;
 • спикер на Камарата на представителите Нанси Пелоси – 80 години;
 • специален посланик на президента на САЩ по климата Джон Кери – 77 години;
 • министър на селското стопанство Том Уилсак – 70 години;
 • министър на отбраната Клойд Остин – 67 години;
 • посланик на САЩ в ООН Линда Томас – 69 години, и т.н.

Всъщност, това е екипът на Хилъри Клинтън и даже на Буш и Чейни /в това число Антони Блинкен и Джейк Съливан/. Всичките са от една конюшня.

Това дава и отговор на въпроса кой сега управлява САЩ. Те са обратно на сцената с лозунга America is back – Америка се връща, който е по-опасен и от лозунга на Тръмп – America First – Америка първа.

„Америка се връща“ с нова студена война срещу Русия , Китай, Иран и КНДР.

Но САЩ не могат по никакъв начин да намерят консенсус за възстановяване на еднополюсния световен ред, което не им пречи да се опитват да върнат света към времето на втория мандат на Буш – младши. Не е възможно.

Още повече, че това става в момент, когато Русия и Китай демонстрират решимост за защиат на своите интереси.

Отношенията между САЩ и Русия са в такава задънена улица, че оттам дълго време няма да могат да се измъкнат.

Това означава, че лична среща между Байдън и Путин няма да е възможна в близко време. Може и да си говорят он-лайн, но лична среща с цел предотвратяване на ядрената война скоро няма да има, а може и въобще да няма през мандата на Байдън.

Такива срещи без конкретен дневен ред нямат смисъл.

А това означава, че Третата световна война ще продължи да седи на прага на човечеството.

Днес светът е в почти същата ситуация, както в навечерието на Втората световна война. Големите войни започват, когато противоречията са неразрешими. Сега сме в поредна криза на света и неговото прегрупиране.

Така че в момента голямата картина е в хаотично движение. Но, както казват китайците, „ако хаосът чука на вратата ти, го пусни. Може би ще подреди всичко по местата им“.

Може би заради това, след като призова Байдън на он-лайн дебат, Путин замина за почивка в уикенда в тайгата в Сибир. Заедно със Сергей Шойгу.

Шойгу е министър на отбраната на Русия. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

 1. Два свята , единия е излишен.Разбира се този на САЩ , създаден изкуствено с избиване на милиони хора.САЩ , трябва да бъде унищожен , ако трябва и ядрено.Само така ще се постигне баланс , в природата.

 2. ГОСПОД ДА Е ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ДА БДИ НАД ВАС И ВИ ПАЗИ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ НАВЕКИ ИМАТЕ ОБИЧТА И ДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ БРАТСКИ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИМАТЕ ОБИЧТА НА СВЕТА НИКОЙ СВЕТОВНО ТЕРОРИСТИЧЕН СЪЮЗ КАТО НАТО И ЕС НЯМА ДА УСПЕЕ ДА НИ РАЗДЕЛИ ВИЕ РУСКИ ВЕЛИКИ БРАТЯ СТЕ В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ ВИЕ СТЕ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ

 3. Каква война бе? Защо плашите хората бе? Ние сме в НАТО, а руснаците са ни приятели! Президента е техен човек, нали Решетников го предложи

 4. Според Красимир Иванджийски Третата световна война трбваше да е започнала и вече да е завършила. Това писахте преди около 30 месеца, че и повече!

 5. Най-любопитното, най-страшното е очевадното състезание на цялата ни журналистика, и на т.н. политически сили да доказват колко са вярни на атлантическата линия срещу Русия и срещу Путин. Нападките и лъжите надминават всякакви граници. Никой и не помисля, че тази омраза, която се моделира и насажда към Русия и руския народ е ПАРАД НА НЕБЛАГОДРНОСТТА, НА ВСИЧКИ ДОСТИЖЕНИЯ, КОИТО БЪЛГАРИЯ НАПРАВИ ПОД Т.Н СЪВЕТСКО ВЛИЯНИЕ. Никакви факти, никакви аргументи, НИЩО не може да спре отприщения поток на русофобията. Люба Кулезич беше смазана от Костадин Костадинов с факти, но русофобията на останалите е канализирана ежедневно.И такива като Дерменджиев, който се сетил за Достоевски. Абе ИЗРОДИ, какви са ни англичаните и американците да им се сваляме в нозете, какви?? Ние се оказваме чудовищно долни, подли и продажни. След като отвратим до дъно нашите братя руснаците, за разлика от прибалтийските можем отнова да станем територия на турската държава, така като половината Кипър, под одобрителното око на САЩ, които гледат само своите интереси. Ще продължаваме ли упорито да плюем Русия и Путин, да гоним дипломатите им по поръчка или ще кажем БАСТА. Май нямаме нито кураж, нито ум, нито елементарно чувство за самосъхранение. Такова чудя няма и в дивата природа.

 6. Този Колев голям мазохист ли е или псевдоним на наблюдателя от руското посолство?.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *