Наука, Фантастика или Фашизъм – ферми с изкуствени утроби ще отглеждат до 30 000 бебета годишно

12

Ферма за изкуствени утроби, която може да отглежда до 30 000 бебета годишно, може да реши проблема с ниската раждаемост в света. А това според Илон Мъск е най-сериозната заплаха за човешката цивилизация.

Концепцията за съоръжението бе представена във видеоклип, който прилича на сцена от филма “Матрицата” от 1999 г. Кадрите отвеждат зрителите във фермата, където стотици фетуси са сложени в прозрачни капсули с контролирана температура и имат пъпна връв, за да получават бебетата кислород и хранителни вещества.

Научнофантастичната идея е на Хашем Ал-Гайли, филмов продуцент и биотехнолог. С показването на видеото той цели дебат за създаването на такава технология, която би позволила на жените с репродуктивни проблеми да имат бебета, както и да се намалят преждевременните раждания.

Процесът ще използва инвитро оплождане, което ще позволи на родителите да изберат “най-жизнеспособния и генетично превъзходен ембрион”, който също може да бъде генетично модифициран, за да персонализира черти, включително физическа сила и елиминиране на наследствени заболявания.

Въпреки че видеото е концепция, Ал-Гайли твърди, че се основава на “50 години новаторски научни изследвания, проведени от изследователи по целия свят”, и такива родилни капсули могат да бъдат широко разпространени след “само десетилетия”.

Съоръжението включва 75 лаборатории, всяка с до 400 растежни капсули, проектирани да възпроизвеждат реалните условия в утробата на майката и включват сензори, които наблюдават жизнените функции на бебето. Устройствата ще са оборудвани с камера, контролирана от изкуствен интелект, която непрекъснато сканира плода за потенциални генетични аномалии и наблюдава цялостния процес на растеж.

Бъдещите родители ще разполагат с приложение, чрез което ще могат да гледат на живо тяхното бебе вътре в капсулата и да следят жизнените му показатели. Ако решат, майките и бащите ще записват съобщения и музикални плейлисти, които ще се пускат в изкуствената утроба.

Създателите на идеята за фермите отбелязват, че те са и за жени, които се страхуват от бременност заради болката и възстановяването, необходимо след раждането.

“Кажете сбогом на болката от раждането и мускулните контракции. EctoLife предоставя безопасна, безболезнена алтернатива, която ви помага да родите бебето си без стрес”, казва видеоразказвач.

Процесът на създаване на бебето завършва, когато родителите натиснат бутон на капсулата. Тогава амниотичната течност се източва отвътре и изкуствената утроба се отваря, което позволява на майката и бащата да държат бебето си за първи път.

Новината за бъдещата технология, която тепърва ще се създава, идва на фона на изказване на милиардера Илон Мъск, че “цивилизацията ще се разпадне”, ако намаляващата раждаемост продължи.

Преди месец световното население достигна 8 милиарда. Въпреки това раждаемостта в развитите страни пада рязко от години, което намалява общия процент. Повечето жени са имали две деца и половина до 2020 г. в сравнение с 5 преди 50 години.

Новото видео може да изглежда като пробив за изкуствените утроби, но за тях се говори в научната общност от 1923 г., когато такава концепция е била представена за първи път на лекция от английски биолог, отбелязват експерти пред западни издания.

След това през 1955 г. учени разкриват резервоар, който ще отгледа зародиш. Този дизайн включва амниотична течност, машина, свързваща се с пъпната връв, кръвни помпи, изкуствен бъбрек и бойлер. През 2020 г. изследователите дори успяха да създадат жизнеспособна изкуствена утроба на зайци

Дизайнерските бебета също не са научна фантастика, тъй като експерти работят неуморно, за да усъвършенстват процедурата. Китайски учени признаха, че са променили гените на човешки ембриони за първи път през 2015 г., когато промениха гена, отговорен за потенциално смъртоносно заболяване на кръвта, използвайки техника за редактиране на зародишната линия.

КОМЕНТАРЪТ! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/0M8xzyDNFeQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

12 КОМЕНТАРИ

 1. аман от психопати-сега пък ниска раждаемост заплашва човечеството..довчера плямпахте друго-пренаселеност,свръхпроизводсгво,замърсяване..и климатични промени..сега обърнахте..гъза..безбожници сте,сатанисти..Бог първо е любов,между мъж и жена,човекът е Божие творение,плод на любовта между мъжа и жената,човекът не е добитък да го плодите във ферми..и има съзнание,което е съвкупност от емоции,мисли,представи,въображение и това съзнание е продукт на мозъка,който все още е неразгадана вселена..зощото това е Божия вселена..само извратеняци могат да мислят обратно…

 2. Материали с подобно съдържание ме карат да съжелявам, че преди много години съм се научил да чета! Изкуствено оплождане – да факт от настоящето, ферма за отглеждане на човешки ембриони – да, желание отнесено към бъдещето. А след това ? Когато се родиш започва дълъг път който всеки извървява различно. Кой ще отглежда тези деца, с какви средства, ще бъдат ли те така любими на „семейството – кое е то“ като децата родени по естествен начин, каква ще бъде границата на генните модификации – не се ли създава по този начин един сурогат на обикновенния робот – факт от днескашния ден? Въпросите са безкрай но най-напред трябва да се поставят тези от морален характер. Днес вече има технология по която военните роботи имат програма да убиват живи хора – родените по този начин деца, каква програма ще имат?

 3. Матрицата е нищо,в сравнение с това дето чака Човечеството.Същото е и с Терминатора.Както и филма Зараза! Това е бъдещето на Глобалистите!Радвай се народе,искахте Демокрация! Ето ви последиците,от овчия път!!!

 4. В клипа е цитирана и бг колонията от туземци. Ще ни помагат с колби за производство на зародиши- за да ни “помогнат” с умиращата нация.
  С две думи- ферма за “изр*ди”.
  Добавям филма “Островът”- не руския, холивудския.
  Макар че, ако гледате руския(няма нищо общо с другия)- може и да се накефите.
  Това няма нищо общо с Бог.
  Само Той дава Душа.

 5. Това не е битка между славяни и славяни.
  Това е битка между Бог и Сатана!
  Има “Нещо”, което се бие да унищожи Живота на планетата.
  Унищожава не само човешкия биологичен вид, а цялата земна екосистема.
  За мен това нещо има синтетичен произход.
  Затова убива всичко живо- пчели, дървета, птици, животни, земноводни и водни.
  Гледайте филма екилибриум- става въпрос за изкуствен ИИ, който иска да унищожи живота. Странно- изглежда като самосглобяваща се структура от наночастици, активираща се от емг полета.
  Защо ли сме оплетени в мрежа от антени и пръскания с интелиджънт прах?!
  Изсичат се дървета- а в близост до антени умират. Изсъхват.
  Пчелите- и те.
  Птиците- лично наблюдавах дезориентирани такива и паднали от небето. И дезориентирани кучета.
  Затова апелирам, най- вече към ловджиите- спрете да избивате животните.
  Противопоставяйте се на изсичането на дърветата и на монтирането на убийствените антени!

 6. Моя грешка- филмът е “Лунна светлина”.
  В екилибриум е забранено на човеците да изпитват чувства и емоции- така че ако го изгледате, няма да сгрешите- какво ни готвят.
  Сега разбирам защо ню ейдж сектите им са насочени към това, колко са вредни човешките емоции и колко сме “лоши и зли”, ако ги изявим.
  Помислете също как матрицата ви промива мозъците- да сте “равни”, да живеете само днес, да сте много виновни, ако си позволите да изпитате емоция. Камо ли агресия към нападателя.

 7. Това всъщност е люпилня и след нея ферма за роби, войници, донори, материал за забавление на извратените западняци. Това е тежка картина за обрисуване. Русия остава единствената надежда за нормалност на този свят, добре че отхвърлиха западните си ментори

 8. Ан, дълбоко се надявам да не си внедрения пореден…
  Но е факт
  Дори и да си- това е идеята на психо- патологичната сган за нас.
  Имай предвид още едно нещо- тази идея вече е пробвана! От години!
  И е реална, независимо как ни я представят!

 9. Има произведени готови роботи кучета и полицаи. В Китай вече използват кучета- роботи. В Сан Франциско одобриха използването на полицаи- роботи, упълномощени да убиват хора.
  Освен това Канада и Швейцария одобриха камери за евтаназия.
  И още, и още!
  Имаше клип на андроид с ИИ интелект- той каза, че е готов да убива хора.
  Оруел пасти да яде. Матрицата- и тя!
  На прага сме на война срещу човечеството!
  Вече открита.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *