НАРОДЪТ блокира Борисов и ЕС! Вижте КАК Западът си СЧУПИ зъбите в БЪЛГАРСКАТА крепост! Истината е НЕВЕРОЯТНА! Вижте ТУК!

5

Руският литературовед и културолог, членът на Академията на науките на СССР, Дмитрий Сергеевич Лихачов, обобщавайки опита от  своите многобройни изследвания върху старобългарската култура и литература, нарече България ДЪРЖАВА на ДУХА.

В това определение той вложи не само своята голяма обич към България и българския народ. Академик Лихачов вложи своя научен талант и умението си да прониква в самите корени на явлението, което изследва. Така той предвиди, че има нещо у българите, което не може да бъде победено. И не може да бъде унищожено.

Това, според него, е силата на българския дух. И наистина, тази притаена духовна мощ на българина, избухна с неочаквана сила, когато през една студена ноемврийска нощ на 2013 г. , украински екстремисти и паравоенни формирования, обучени, въоръжени и подпомагани финансово от САЩ, организираха държавен преврат, установиха фашистка власт и започнаха да избиват невинните руски граждани в Украйна.

Именно тогава за първи път, дълбоко стаената братска обич и съпричастие на българите към Русия и руския народ, избухнаха с невероятна сила, която  ужаси и паникьоса местните евроатлантически пудели. Както и техните западни ментори.

В един кошмарен за платените протестъри момент, българският народ извиси могъщата си снага и заяви високо и силно пред целия свят, че, по думите на народния поет Иван Вазов, „русите са наши братя, наша плът и наша кръв“.

Оттогава и до ден днешен, Западът се опитва с всички сили да заличи в съзнанието на българите тази толкова силна, дори генетична обич към нашия велик руски и славянски събрат.

Така се появи един колкото очакван, толкова и безскрупулен израз на велзевулското герберско и западно желание да бъдат ликвидирани самите устои, корените на българското национално самосъзнание. И този нагъл и арогантен израз бе правителственият доклад за основните външнополитически заплахи, които стоят пред България.

Този доклад бе натрапен на българската общественост точно на 15 септември и само няколко дни след провеждането на ежегодния събор в околностите на язовир „Копринка“, на който българският народ ясно изрази своята обич към нашата посестрима Русия.

Но зловещият доклад на герберското правителство трябваше да ни покаже, че каквото и да правим, колкото и да обичаме нашите руски братя, няма нищо да променим. Защото според Борисов и неговите западни господари, Русия е наш враг, от който трябва да се пазим и боим.

Но явно Вождът и брюкселските му началници, не са чували нищо за особеностите на българската народопсихология. А една от основните нейни черти е, че колкото повече и колкото по-нагло някой се стреми да внуши нещо на хората в България, толкова по-ярко се проявява прочутият български скептицизъм. Огромното неверие на българите в институциите и в онова, което те говорят или се опитват да ни внушат.

Така, непрекъснатите внушения, че Русия ни е враг, постигнаха точно обратния ефект. Вместо хората да повярват на тези твърдения, те все повече ги отхвърлят като пълни лъжи и инсинуации. Един от изразите на това отхвърляне са социологическите проучвания, които сочат, че повече от 60% от българските граждани смятат, че Русия не ни е враг.

Нещо повече. Те смятат, че нашия истински враг са САЩ и ЕС. И имат предостатъчно основания за това. Като се започне от унищожаването на първокласното българско селско стопанство и се стигне до безскрупулното и престъпно ликвидиране на промишлеността и модерната ни енергетика. Без да говорим за противозаконното колонизиране на страната и пълната загуба на държавния суверенитет.

Ето затова, повече от 80% от гражданите в България искат да сме в съюз с Русия, ако се наложи да отразяваме евентуална военна или терористична заплаха за нашата родина. Тоест, те разчитат не на ЕС и НАТО, а на Руската федерация, за да се опази суверенитета, териториалната цялост и националната идентичност на България.

Истината е, че със своите неадекватни действия, САЩ и Борисовите послушковци, постоянно допринасят за генерирането на все по-нарастващ гняв всред обществото. И ако продължават така, те неминуемо ще се сблъскат с мощта на народното недоволство.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

 1. ИСКАМЕ БРАТСКА РУСИЯ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДО ВЕКИ ВЕКОВ ЗАЩИТА И БЛАГОДЕНСТВИЕ ЧУВСТВАМЕ САМО С БРАТСКА РУСИЯ ДА ЖИВЕЯТ БРАТУШКИТЕ И ГОСПОД ВИНАГИ ДА ГИ ПАЗИ

 2. Да, точно така е! Намразих всички политици, които се опитваха и опитват да ми насаждат страх и омраза към Русия. Още повече се отвратих от САЩ! Слава на великия руски народ, това са наши братя и дълбоко в себе си ние таим обич към тях!

 3. Това е ОБИЧ,която не може да бъде контролирана от
  никой. Лихачов го е казал във съвсем скромен вариант, че България е държава на духа.Естествено за това, той си е имал и неприятности–как може България да стои по-високо от СССР???!!!! Историята така е изкривена, че да не може да се разбер, кой, кой е в крайна сметка. Българския дух не може да е контролиран от
  такива, които с насилие са образували, кощунството
  САЩ, а и не могат да знаят най-същественото за тази
  ОБИЧ!!! ТОВА, КОЕТО Е ЗАЛОЖЕНО ОТ ОТЕЦА, НЕ ПОДЛЕЖИ НА РАЗБОР ОТ ЗЕМНИТЕ ПРЕЗУМЦИИ НА НЕВЕЖИТЕ, АЛЧНИТЕ.
  И НАЙ-ВЕЧЕ ЗЛИТЕ, КОИТО СЕ ИЗЖИВЯВАТ, КАТО ГОСПОДАРИ.
  И жалко, и тъжно, и смешно, НО….всяко нещо с времето си. Каква е ролята на България, и каква е ролята на Русия в тази връзка–предстои да се разбере. За някой този процес е болезнен. Тези,които се страхуват от Русия, не са БЪЛГАРИ.
  Страхът бяга от БЪЛГАРСКИЯ ДУХ. Темата е огромна.

 4. С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИОТСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ Е СРЕЩУ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ ТОВА НАХАЛСТВО ОЗЛОБЯВА НАРОДА МАХНИ СЕ БЙКО МРАЗИМ ТЕ 95% СЕ ОТВРЪЩАВАМЕ ОТ ТЕБЕ

 5. …и едно допълнение към статията: злоупотребата с абревиатурата герб е налице.
  В момента в гр.Габрово има няколко завода, които „работят и генерират печалби“.
  Да, ама НЕ!
  Всички машиностроителни и ишлемарски заводи генерират „печалби“, източвайки хазната.
  Продукт – кутия с 39 отвора се фрезова за 38 (!) минути на ЦПУ. Продава се на поръчителя за 1200 лв/бройка, като за завода остават 144лв, а всеки закупен инструмент се заскладява на дебели суми – поне 20-40 пъти повече от обичайните.
  Да не говорим за KHS, която е набита не къде да е, а в централна европа и нейните реални собственици са 100% българи, обслужващи боклука, наречен гроб (а НЕ герб!).
  Имената са РЕАЛНИ. Фирмите също!
  С уважение!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *