Най-после РАДОСТНА новина: Евросъюзът се РАЗПАДА под собствената си тежест! Брюксел развя БЯЛОТО ЗНАМЕ! Вижте защо!

10

С гръм на фанфари и много прегръдки и целувки, канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обявиха началото на „нови реформи“, които ще вдигнат на крака умиращия проект на Транснационалните корпорации, известен под кодовото име Европейски съюз.

Само че „гордите“ 28 държави-членки на проваления глобалистки проект, вече не пеят „Одата на радостта“.  Защото зад приказките за реформи и създаване на някаква супердържава в ЕС, се крие жестоката реалност.

А тя е, че няколкото богати държави Германия, Франция, Австрия и Холандия, повече не могат да носят на гърба си останалите 23 страни от състава на ЕС. Финансовото бреме се оказа твърде непосилно за тях.

И понеже споменатите страни не могат нито да представляват цяла Европа, нито да издържат финансово европейските държави, съвсем естествено се наложи Евросъюза да бъде ликвидиран. И на негово място да се появи един клуб на „богатите“, наричан с гръмкото име „супердържава“. И един клуб на бедните, който вече почти не се чувства свързан със структурите на ЕС.

С други думи, „богатите“ държави след като ограбиха бедните, решиха да ги ритнат в канавката. И да се затворят в така наречената Еврозона. С илюзорната надежда, че така ще успеят да решат поне собствените си проблеми.

Но какво е Еврозоната? Това всъщност са страните, в които еврото е официална валута. Тя се състои от 19 държави и по замисъл трябва да  се обособи като някаква парадържавна структура, с общ бюджет, отделен парламент и  самостоятелни министри на външните работи,  на икономиката и на  финансите. И, разбира се, с общ европейски валутен фонд, с обща армия, полиция и гранична служба.

Както винаги, обаче, в живота има някакъв препъни камък. И в случая това е фактът, че и в „новата“ структура, наречена Еврозона се обособяват не една, а няколко „зони“. В първата зона влизат 4 – 5 страни начело с  Германия,  които са най-богати, и които искат да  командват останалите.

Във втората зона ще са държави като Италия, Испания и Португалия, които имат сериозни проблеми в икономиката, но все още подържат някакъв стандарт на живот, за сметка на непрекъснато увеличаващия се държавен дълг.

И третата група са страни като Гърция, Литва, Латвия, Естония, Кипър и Словения, които са на ръба на фалита и едва преживяват. Тоест, Еврозоната, или така наречената супердържава или  Клуб на богатите, изобщо не е богата. Тя се състои от също толкова нееднородни във финансово и културно отношение държави, колкото и самия ЕС.

Следователно и съдбата на този нов клуб на „богатите“ също е предрешена. Той ще продължава да се свива, също като ЕС. Поради простата причина, че Германия взе на плещите си непосилната задача да финансира бюджета на ЕС. Сега се ограничава само до финансите на Еврозоната. Но и това едва ли ще е в нейните възможности. Въпреки че ограбва европейските държави чрез своите „инструкции“, „препоръки“ и търговски фирми. Защото не е по силите само на една държава да издържа всички останали. Колкото и да помагат няколкото по-заможни страни около нея. И колкото и да ограбва останалите.

И така, Евросъюзът, това ялово отроче на Вашингтон и Брюксел, създадено с единствената цел да започне поробването на света, се разпада. И няма сила, която да спре центробежните процеси. Защото освен Великобритания, която през глава избяга от ЕС, освен Дания и Швеция, които изобщо не искат да влизат в ЕС, има и много други страни, които засега са членки на Евросъюза, но вече гледат навън. Защото и най-запалените привърженици на евроинтеграцията като Полша, Чехия и Унгария вече не желаят да изпълняват командите на Брюксел. Понеже тези „команди“ разрушиха техните икономики.

България, и преди всичко българският народ, също отдавна искат да се махнат от тази наложена им робия на Евросъюза. Защото само за 25 години брюкселските и вашингтонски чиновници успяха да разрушат цялата, някога мощна икономика на нашата страна. И да принудят милиони българи да тръгнат немили-недраги по чужбината. А тези, които останаха тук, бяха обречени на мизерия и гладна смърт.

Ето защо никой в Европа няма да заплаче за разпадащия се ЕС. И никой в Европа няма да каже добра дума за Запада, който с коварство и лъжа колонизира народите и държавите.

Но всичко си има край. И краят на Евросъюза настъпи. Кралят е мъртъв. И народите никога вече няма да приемат нови крале. Защото разбраха, че СВОБОДАТА, както казва великият испанец Сервантес, е най-висшето благо на земята.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

10 КОМЕНТАРИ

 1. много хора още с влизането в Е.С. кaзаха и обясниха много добре на тъпия български народ как нищо ама нищо хубаво не ни чака само че беше прекалено страшно за да баде истина и разбира се бяха обявени за идйоти нищо ново само незнам още колко
  докога и защо даже за една атомна боб ба да ни пуснат пак се стискат

  • „…даже за една атомна боб ба да ни пуснат…“
   Антоне, въпросът е чисто икономически. Няма да ни пуснат „атомна боб ба“, защото бомбата е по скъпа от от цяла България. Не си заслужаваме разходите.

 2. Абе, Колю, Колю. И какво стана след като наливат толкова много пари в България? Защо България когато беше с руснаците беше 100 пъти по-добре отколкото е сега с европейците. Дали парите които наляха не съсипаха България. Като толкова много знаеш кажи и ние да научим нещо. Може би ще можеш да обясниш защо почти всички западни страни вървят стремглаво надолу. Дори и Америка „най-богатата“ страна в света е с над 15 трилиона в дълг, а по света циркулират над 100 трилиона долари без покритие.

 3. Чета,…гледам и не вярвам на “ушите“ си ! Първо–НИКОЙ-НИЩО не е „наливал“ в България,….явно пропускате годишният ни *членският внос*,….Второ–пропускате кое и какво най-напред унищожиха,ограбиха и затриха за сметка на членството ни в ЕС–-Армията,Икономика,Енергетика,Селско стопанство,Образование,Здравеопазване….ииии т.н. А питате ли се защо с влизането ни в ЕС трябваше да станем и член на НАТО,защо наситиха/окупираха/ с военни бази всички бивши соц.държави !?!? Защо им беше необходимо да ни разрешат “свободно“ пътуване в рамките на ЕС–-защото така си осигуриха квалифицирани бели роби !!! Защо ли никой не ни попита дали го искаме този ЕС и онова НАТО,…както и сега напират за пустата му и „шенген-зона“,…всички други се юрнаха да напускат ЕС а то нашите *Айдуци*–шенген та шенген,,,,,ами как не като всичката далавера и аванта е за нашите управници-мафиоти,…услади им се да грабят ЕС-фондове,субсидии,помощи…..както и да крадат безкруполно и безнаказно ограбват държавата и най вече докараха народа български до глад,мизерия,просешка тояга и казаните за боклука ! На нас БЪЛГАРИТЕ не ни трябват нито НАТО,нито ЕС,нито базите и “инвестициите“ им…ХОРААааа…..разберете,че от както станахме “европейци-натовци“ сме в реална ОКУПАЦИЯ !!!

 4. Браво, Иво, отново си го казал чудесно! Само, че болшинството от народа ни се оказаха глупаци, та се радваха в началото, щото щели „да пътуват свободно“. Ами да пътуват де, но с велосипеди ли, щото парите не им стигат за хляб, та камо ли за екскурзии?

 5. I za kakvo se radvat bulgarite? Za evropeiskiq li? To golqm zor.. Vliza I izliza koi kak iska. Napulnise stranata ni s vsqkakvi chernilki vse edno che sme Africa ne Bulgaria..

 6. Ех, вековното разделение Запад – Русия. Не разбирам защо българите не можем да видим, че България е независима и способна държава и обръщат всичко на Америка срещу Русия. Нито сме били добре при комунизма, нито сме добре в ЕС. Защо трябва да зависим от някого? Истината е, че нямаме „приятели“. Всеки идва и ако му се даде шанс си взема каквото му притрябва, докато ние го прегръщаме и целуваме. Като чета такива статии и чувствам, че България е като малко дете, което гледа големи хулигани как се разправят и скандира за единия или другия, надявайки се накрая на огризки. А можем да имаме толкова повече, ако само си запретнем ръкавите и се потрудим.

 7. Да, но разБойко ни тика в блатото Ес и ако не натикаме цялата Опг герб в пандиза ще продължи бавната ни и мъчителна смърт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *