Мъж изтърка 22 кг. лотарийни билети и спечели точно… 20 лева!

3

Зверското рекламиране побърка обеднелия народ. Стотици хиляди търкат с обезумял поглед „Златните пирамиди“, още стотици хиляди, трескаво попълват талони с числа. Фабриките за илюзии работят на пълни обороти, за да приберат и последните левчета на бедните глупаци. Колкото са по-бедни толкова по-лесно се заблуждават, че шанса им да забогатеят е само печалба от тотото. (на снимката – търкач с 22 кг изтъркани талони, от които печалбата му е точно… 20 лв.)

Каква ирония!

Илюзията кара бедняците да наливат милиони и още милиони в тлъстите банкови сметки на най-богатите. И всичко това се случва с любезното съдействие на държавата, която не просто си затваря очите, а полага нарочни усилия зарибяването да добие чудовищни размери. Впрочем първото усилие в тази посока беше направено още през 2011 г., когато, под предтекст, че държавната лотария има скромни приходи, тя беше слята със спортния тотализатор.

Година по-късно, при първия кабинет на Бойко Борисов, влязоха в сила и промени в Закона за хазарта, с които се разреши лотарийни игри да се продават и извън специализирани пунктове.

Афишираната цел беше да се даде шанс на тотото да стане още по-достъпно, като излезе от тото пунктовете и влезе в кафенета, ресторанти и павилиони. Тогава започна и промяната на системата за приемане на фишове, за да може терминали да се разполагат навсякъде.
Почти веднага след това обаче стартира и частната „Национална лотария”, която първоначално се разпространяваше през пунктовете на контролирания от Васил Божков „Еврофутбол“.

А големият ръст дойде през 2013 и 2014 г., когато и „Национална лотария“, и създадената малко по-късно „Лотария България“, проникнаха във веригите бензиностанции, големите хранителни вериги, обикновените хранителни магазини, пощите, „Лафка“ и т.н. Така за по-малко от три години частните игри на късмета успяха ударно да се превърнат в достъпна стока, включително за деца.

Нещо повече, през пет минути телевизиите бълват клипчета как еди кой си от Тутракан или село Голямо Ново спечелил 100 000 лв., което представлява пряка реклама, а все пак такава е изрично забранена. През миналата година, сумарната печалба от над 150 млн. лева е…за частните компании, чийто бизнес вече е най-бързорастящият в страната. Както се казва, честито на печелившите, още повече, че в главоломния им успех няма нищо незаконно. Благодарение на държавата, билетчетата се продават напълно легално, което навежда на мисълта, че хазартът ще да се е превърнал в приоритетен отрасъл.

Уви, този факт още не е обявен официално, та да знаем поне каква е икономическата стратегия на България. И по-важното: има ли изобщо такава, при положение, че всеки трети живее под прага на бедността, всеки четвърти безработен е млад човек, а около 3 милиона и половина са с доходи около 500 лева? Същите тези хора нямат възможност да си намерят работа с по-добро заплащане, защото не развиват полезни професионални умения, а търкат билетчета. На тях непрекъснато им се внушава, че „да си оправиш живота“, е достатъчен само късмет и те купуват ли, купуват талони с мизерните пенсии и социални помощи. Някои вече са развили и хазартна зависимост, обикаляйки магазини, пощенски клонове, будки за цигари и алкохол, подлези, кафенета.

Огромен разход на енергия, за да си доставят петминутната тръпка от очакването с поредния „Зодиак“ или „Американско бинго“! Колкото по-отчаяни, толкова по-усърдно ще търкат – това е целта на циничната операция, в която участват доброволно, водени от голямата мечта на бедняка да спечели милиони без да е полагал труд… Между другото, проучване от март 2016 г. установи, че само 10% у нас играят за забавление, докато 40 на сто вярват, че могат да забогатеят единствено от хазартни игри и в никакъв случай с предприемчивост, знания и работа.

Това е ужасяващо, защото показва примирение със съдбата и отказ от каквито и да е лични усилия. Същото казват и ужким спечелилите, които се показват щастливи на телевизора, при това във време, когато гледат и деца. Иди после разправяй на малките, че „с труд всичко се постига“, щом Виктория от Елин Пелин казва: „Като продавачка никога нямаше да спестя за кола и собствено жилище“, а Тихомир от Малко Търново им пожелава „да изпитат тази невероятна емоция.“

Иди сетне и да се караш, че са ти бъркали в портмонето, за да си купят билет, когато денонощно един иначе добър актьор ги мами като същи Луцифер: „Сигурно си мислите, че е невъзможно животът ви за един миг да се промени към по-добро? Да сбъднете всичките си мечти, да пътувате по света?“

Преди десет години си въобразявахме, че и членството в ЕС означава бърза печалба и автоматично оправяне на живота. А голямата ирония е, че ознаменувахме влизането си с изложба, представена в Европейския парламент под гръмкия надслов „Великолепието на България“. Съставена от иманярски находки от частната колекция на същия Васил Божков, който днес стои зад „Националната лотария“ Skandalno.net

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Надеждата е най-скъпата стока в началото на отчайващият 21 век. Дори децата разбраха, че с всичките си умения, не могат да излязат от блатото, ако живеят в България. Какво друго им остава, освен да си купят от надеждата. По-старите нито познават, нито са познавали хора спечелили от лотария, тото или нещо, ако изключим „мама“ на „Шиши“ и изведнъж, съседът печели стотици хиляди, сам държиш невярващо билет със 100 или 200 лева печалба. Това включва онова почти умряло „МОЖЕ“ на надеждата и човекът става зависим. Васил Божков знае как да организира хазарт, зарибяването мина успешно, естествено трябва да е в мътна вода, но не може да не му се признае. Аз питам защо държавата не може даже това? ЗАЩОТО Е В РЪЦЕТЕ НА КРАДЦИ!!! Те не са от високо ниво, но са ГОЛЕМИ крадци, алчни и ненаситни. Чия е тази държава, някой знае ли?

  2. Отлична достоверна статия.
    Вероятността да се спечели от ТОТО 6 от 49 е 1 на
    13 983 816 . При талоните за търкане вероятността сигурно е по малка.Няма как да се сметне,неизвестен ми е броя на талоните.Мислете добре дали да играете с два,три лв.на седмица или с повече.Вероятността да загубите е 99,9%

  3. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО СЛЕД РАЗСТРЕЛА НА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАЛОУМНИЯ ЦВЕТАНОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *