Мулатка съди бишкоти „Негърче“ за дискриминация!

0

негърчеНа всякакви дела се нагледахме напоследък в България, но поредното е доста странно и любопитно.

В комисията за защита от дискриминацията вече има  подадена жалба срещу две български  фирми, които произвеждат сладки с името „Негърче“.

Оплакването  е  подадено от българска гражданка, родена от смесен брак. Тя се почувствала незнайно защо чак сега обидена от наименованието на бишкотите с какао.
Жалбоподателката твърди, че продажбата на  продукти, чиито имена се свързват  с определена раса, която не е  европеидна, е грубо нарушение и представлява изблик на унижение и расова дискриминация.

Бишкотите „Негърче“ се произвеждат в „България“ още отпреди 10 ноември и са едни от традиционните сладкиши у нас. Досега никой не е правил асоциация с расата, а просто с шоколадовата им обвивка.

Според юристи обаче, ако жената си намери добър адвокат, ще измъкне доста пари от двете фирми, които произвеждат сладкиша с обедните за нея наименования   „Негърче“ и „Негърка“.

Подобни дела се водят непрекъснато в САЩ от обидени от реклами или продукти. Наскоро дебела американка осъди фирма, която продавала облекла само с малки размери и по този начин я била докарала до депресия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *