Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

МО на Русия: САЩ подготвят Провокации, за да Обвинят Русия в използване на Ядрени Оръжия (С ВИДЕО)

Министерството на отбраната на Русия разполага с информация, че Съединените щати подготвят провокации в Украйна, за да обвинят Русия в използване на оръжия за масово унищожение срещу цивилно население. Провокациите ще са химически, биологически или ядрени, заяви Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита. „Този американски план вече е разработен и е реакция на успеха на Русия в провеждането на специалната военна операция в Украйна“, каза той.

Ген. Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита към МО на РФ

Три сценария:

Според ген. Кирилов ЦРУ и Пентагонът са изготвили три сценария, които да послужат за обвинения към Русия.

„Първият е инсценировка под чужд флаг и е най-вероятен“, каза генералът. В този случай, обясни той, може да става дума за реално използване на химически и биологични оръжия с жертви сред мирното население и последващи обвинения към Русия в „диверсия“ – например в химически и биологични съоръжения в Харков и Киев.

Възможни са и провокации в ядрени съоръжения, например в Запорожската атомна електроцентрала, допълни Кирилов, като отбеляза, че на 21 април там е бил спрян конвой от десет автомобила с опасни товари, който е бил върнат обратно в Запорожие. Не са изключени и стачки в хранилището за радиоактивни отпадъци в бившия „Приднестровски химически завод“ в Каменское (Днепропетровска област). Според Кирилов Министерството на отбраната разполага с документ, потвърждаващ критичното състояние на хранилището и лошото управление на средствата, отпуснати от Европейския съюз за поддръжката на това съоръжение.

Вторият вариант е „максимално прикрито използване на оръжия за масово унищожение в малки количества за потискане на волята и способността за съпротива в рамките на конкретна оперативна задача“, продължава генералът. Той подчерта, че този сценарий е трябвало да бъде използван в завода „Азовстал“ в Мариупол, но заповедта на Владимир Путин, която отмени щурма на тунелите под завода, е осуетила плановете за прилагането му.

Кирилов нарече третия вариант най-трудно приложим от врага: „Открито използване на оръжия за масово унищожение на бойното поле в случай че украинската армия не успее да се защити с конвенционални оръжия“, най-вероятно в зоната на бойни действия. Този сценарий би могъл да се използва в Славянск и Краматорск, които националистическите батальони са превърнали в градове-крепости, обясни генералът.

„Изфабрикуване на доказателства.“

Вероятността украинските проксита на САЩ да използват химическо оръжие се потвърждава и от данните за доставката на противоотрови за Украйна – само през тази година там са доставени над 220 000 ампули с атропин, каза Кирилов. Според него това свидетелства заа целенасочена подготовка на провокации с отровни вещества с нервнопаралитичен ефект.

Освен това, каза генералът, Държавният департамент вече е определил процедурата за разследване на използването на оръжия за масово унищожение. Например за химически инциденти се планира да се използва механизмът за приписване на отговорност на Организацията за забрана на химическите оръжия, който ще позволи да се изфабрикуват необходимите „доказателства“ и да се определят „виновниците“ по лично усмотрение, какъвто беше случаят в Сирия. Възможната употреба на биологични оръжия ще се разследва с разрешението на генералния секретар на ООН, който определя състава на експертната група въз основа на собствените си предпочитания.

„Инсценировката на използване на оръжия за масово поразяване цели да обвини Русия в използване на забранени оръжия с последващо прилагане на т. нар. сирийски сценарий, при който държавата бива икономически и политически изолирана и изключена от международните организации, включително от Съвета за сигурност на ООН“, каза Кирилов, като отбеляза, че натискът върху лоялни на Русия държави, включително Индия и Китай, при тези обстоятелства би успял.

Ръководителят на отдела за химическа, биологична, радиологична и ядрена безопасност припомни, че Русия е унищожила напълно химическия си арсенал още през 2017 г., акт, потвърден от ОЗХО. В същото време САЩ си остават единствената страна по Конвенцията за забрана на химическите оръжия, която все още притежава внушителни запаси от химически бойни вещества.

Скорошното изявление на директора на ЦРУ за вероятно използване на тактическо ядрено оръжие от Русия в Украйна генералът нарече абсурдно. Той отбеляза, че при съвременното ниво на техническо оборудване на международната система за наблюдение на ядрените опити, би било невъзможно да се прикрие използването на такива оръжия. „Ако директорът на ЦРУ не разбира това, то той или е непрофесионалист, или е подведен, или пропагандно говори пълни глупости“, добави Кирилов.

Освен това програмите, разработващи биологични оръжия в СССР са прекратени още през 1972 г., докато САЩ са запазили норми в националното си законодателство, които позволяват разработването и използването на биооръжие. Под контрола на Вашингтон към днешна дата се намират 336 лаборатории в 30 държави, което е сериозен проблем, подчерта началникът на отдела за ХБРЯ.

Ампули от дрон

Кирилов обърна внимание и на факта, че в началото на март руските военни са открили три дрона с оборудване за разпръскване на аерозоли в Херсонска област. Министерството на отбраната разполага с информация, че още през януари Украйна е закупила 50 такива разпръскващи устройства чрез посредници и че е изпратила запитване до турската компания Bayraktar дали е възможно да изработи дронове, върху които да се качи такова оборудване. А на 21 април от безпилотен самолет върху позициите на руските войски е бил хвърлен контейнер с ампули, каза генералът. Според Кирилов планът е бил ампулите да бъдат взривени от граната, която обаче не се е взривила, защото се оказала дефектна. При експлозията е трябвало да се отделят токсични вещества, които да убията огромно количество войници. Съдържанието на ампулите в момента се анализира от лабораторията на Министерството на отбраната на РФ, след което резултатите ще бъдат изпратени на техническия секретариат на ОЗХО. Припомняме, че САЩ са единствената страна в световната история, която е използвала и трите вида оръжия за масово унищожение на мирно население, но всички тези американски престъпления и към днешна дата не са получили оценка от международните организации, каза Кирилов.

„Във все по- отчаяните си опити да дискредитира специалната военна операция на руските войски, киевският режим, подстрекаван от администрацията на САЩ, е в състояние да реализира в близко бъдеще сценарии, които ще доведат до смъртта на десетки хиляди украински граждани и ще предизвикат екологична и хуманитарна катастрофа“, заключава генералът.

На 24 февруари Русия започна специалната си военна операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Според президента Владимир Путин целта на операцията е „да защити хората, които в продължение на осем години са подложени на издевателства, на геноцид от страна на киевския режим“. Както нееднократно заяви Министерството на отбраната на Русия, въоръжените сили нанасят удари само по военната инфраструктура и украинските войски, и вече са намалили значително бойния потенциал на Украйна. Руското министерство на отбраната заяви, че основната задача е да се освободи Донбас.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Припомняме също, че в периода март-април тази година от ръководството на западни държави редовно се правеха провокативни изявления за възможността Русия да изпозва в Украйна оръжия за масово поразяване (ОМП).

Така например, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан коментира думите на президента Джо Байдън, че САЩ ще реагират на възможно използване от руска страна на ОМП. А американският постоянен представител към ООН Линда Томас Грийнфийлд на 27 февруари заяви за намерението на Русия да използва всякакви инструменти “под чужд флаг”, включително химическо и биологично оръжие, срещу украинското население и световната общественост.

На този създаден от самите янки информационен фон Държавният департамент на САЩ одобри предложеното от заместник-държавния секретар по контрола над въоръженията и международната сигурност Бони Дженкинс предаване на Украйна на 400 хиляди комплекта средства за индивидуална защита, 390 уреда за радиационна, химическа и биологическа защита и 15 разузнавателни машини “Страйкър”.

Обръщаме ви внимание, че САЩ вече неведнъж са реализирали подобни проекти за да постигнат политическите си цели, заяви Кирилов. Най-яркият пример за такава информационна провокация е изказването на Държавния секретар на САЩ Колин Пауъл на 5 февруари 2003 г. пред ООН. Епруветката с “прах за пране” в ръцете му стана повод за американското нахлуване в Ирак и причина за гибелта на близо половин милион иракски граждани.

През 2017 г. тиражираните от информационни агенции фалшиви снимки на “белите каски”, на които хората с обикновени марлени превръзки на устите взимат проби от мястото, където се твърди, че е използван забраненият газ зарин, при това хората наблизо са без каквито и да било средства за защита, доведоха до ракетния удар по летището Шайрат в Сирия.

А през 2018 г. заснемането на постановка с уж отровените с хлор сирийски деца доведе до унищожаването на медицинския научно-изследователски център в Барза и Джамрай. И само свидетелските показания на доведените от Руската Федерация в Хага очевидци на тези събития, отвориха очите на световната общественост за случилото се и американската измама.

За тези и още безброй други подобни провокации САЩ така и не бяха подведени под отговорност.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *